کد خبر: 3358747
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۲

انفاق تنها منحصر به دارایی های مادی انسان نیست

گروه اجتماعی: رییس اداره اوقاف امور خیریه خوی بیان کرد: انفاق از نظر قرآن و اسلام تنها محدود به اموال و دارایی های انسان نبوده و بخشندگی و سخاوت از لحاظ معنوی ارزشی برابر با مادیات دارد.

حجت الاسلام احمد اصغر نژاد در گفت و گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، با اعلام مطلب فوق افزود: انفاق در قرآن به معنی اعطای مال یا داشته های معنوی به دیگران، در راه رضایت و قرب الهی بوده و باعث ایجاد آرامش روحی و نیز برکت در اموال مادی و معنوی در انسان می شود.

وی با اشاره به آیه 41 سوره مبارکه توبه: «قُل لِّعِبَادِیَ الَّذِینَ آمَنُواْ یُقِیمُواْ الصَّلاَةَ وَیُنفِقُواْ مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا وَعَلانِیَةً مِّن قَبْلِ أَن یَأْتِیَ یَوْمٌ لاَّ بَیْعٌ فِیهِ وَلاَ خِلاَلٌ » خاطرنشان کرد: خداوند انفاق و گذشت از سرمایه های مادی و جان را از اعمالی پسندیده، که لازمه تقویت ایمان و تقوا است معرفی کرد.

حجت الاسلام اصغر نژاد با بیان آیه 267 سوره مبارکه بقره :« مَّثَلُ الَّذِینَ یُنفِقُونَ أَمْوَلَهُمْ فى سبِیلِ اللَّهِ کَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَت سبْعَ سنَابِلَ فى کلِّ سنبُلَةٍ مِّائَةُ حَبَّةٍ وَ اللَّهُ یُضعِف لِمَن یَشاءُ وَ اللَّهُ وَسِعٌ عَلِیمٌ» تاکید کرد: اموال و وسیله ای که مورد وقف قرار گرفته باید مناسب شان انسان و برای استفاده وی مفید باشد.

وی تصریح کرد: تزکیه و طهارت نفس، تعالی روح انسان، و آرامش خاطر او از نتایج و آثار انفاق در راه خداوند متعال و از خودگذشتگی برای رضای الهی است؛ که آیه 274 سوره مبارکه بقره: «الَّذینَ یُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ بِاللَّیْلِ وَ النَّهارِ سِرًّا وَ عَلانِیَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ» این امر را تایید می کند.

حجت الاسلام اصغر نژاد با بیان آیه 245 سوره مبارکه بقره: «مَّن ذَا الَّذِی یُقْرِضُ اللّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَیُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا کَثِیرَةً وَاللّهُ یَقْبِضُ وَیَبْسُطُ وَإِلَیْهِ تُرْجَعُونَ » گفت: انفاق واجب، خمس و زکات و انفاق مستحب، صدقات در راه خدا بوده که موجب دفع بلا است و برکات زیادی در پی آن می باشد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: رسیدگی به یتیمان، فقرا و در راه ماندگان از مصارف انفاق در جامعه بوده که اگر این امور برای مردم اطلاع رسانی و تبیین شود؛ فرهنگ از خود گذشتگی و انفاق در جامعه نهادینه خواهد شد.

رییس اوقاف امور خیریه خوی با اشاره به سخنی از رهبر انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه: (اگر همت این محرومان و همت این روستاییان و همت این جنوب شهری‌ها نبود ، نه رژیم سابق ظلمش از بین رفته بود و نه ما در مقابل مشکلات می توانستیم مقاومت کنیم.) تاکید کرد: فقرا و مساکین به علت درک احساس نیازمندی و محرومیت، سخاوت بیشتری در انفاق و گذشت از سرمایه های مالی خود دارند.

وی در پایان بیان کرد: وقف یکی از اعمال خداپسندانه انسانی است که تاثیرات و اجر اخروی آن نه تنها در طول حیات شخص، بلکه پس از فوت آن فرد نیز برکات ونتایج آن به وی رسیده و او را تا روز قیامت از پاداش این عمل بهره مند و موجب خشنودی خداوند متعال است؛ لذا جامعه نیازمند تشویق مردم به این فریضه الهی است.

captcha