به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی خانه کتاب، «مطالعات خواندن»، مجموعه مقالههایی شامل دو پرونده ویژه با عنوان «مطالعات خواندن» است که در ماهنامه کتاب ماه کلیات منتشر شده بود. این کتاب، همچنین برخی دیگر از مقالاتی را که در حوزه خواندن در سایر شمارههای این ماهنامه انتشار یافته بود، در برمیگیرد.
«سازمانها، موسسهها و برنامههای حوزه «خواندن» در جهان»، «کتاب و کتابخوانی و نقش سازمانهای فرهنگی»، «تاثیر منابع الکترونیک بر مطالعه»، «مطالعه و انگیزههای آن از دیدگاه پیرس باتلر در کتاب جنبههای نظری علم کتابداری»، «فرایند تکوین مطالعه و خواندن در حوزه کتابداری و اطلاعرسانی» و «مطالعه جمعیتشناختی کتابخوانی در ایران»، برخی از عناوین موضوعات این کتاب به شمار میروند.
در بخشی از مقدمه «مطالعات خواندن» درباره کتاب و کتابخوانی چنین نوشته شده است: «مطالعه و کتابخوانی از شاخصهای مهم توسعه فرهنگی است و در عصر حاضر، کشورهایی را توسعه یافته و مترقی تلقی میکنند که سرانه مطالعه آنها بالا باشد.
در این کشورها، دانش و آگاهی مختص نخبگان جامعه نیست و در لایههای مختلف جامعه حضور دارد. خواندن و مطالعه، نه تنها تاثیر مستقیمی بر توسعه فرهنگی دارد و به افزایش آگاهیهای اجتماعی و شهروندی کمک میکند، بلکه بین خواندن مردم و پیشرفتهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه هم رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
به همین دلیل خواندن و ترویج آن به یکی از شاخصههای مهم و تاثیرگذار عرصه برنامهریزی و سیاستگذاری تبدیل شده و همه کشورها، در برنامهریزیهای کلان خویش به آن توجه میکنند.
کتاب «مطالعات خواندن» به کوشش داریوش مطلبی، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی تدوین شده و خانه کتاب، ناشر آن است.
یادآور میشود، این کتاب در 228 صفحه و به قیمت 12 هزار تومان منتشر شده است.