به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در لبنان، با نگاهی به مطبوعات لبنان میتوان دو دستگی این منابع خبری را در مورد پوشش فیلم «محمد رسولالله(ص)» مشاهده کرد که خود انعکاسی از صفآرایی نیروهای سیاسی در این کشور است؛ برخی از آنها بر فتوای مفتی عربستان و الازهر تأکید داشتهاند و برخی دیگر بیشتر اظهارات کارگردان فیلم و طرفداران آن را پوشش دادهاند، اما کمتر نقد یا تحلیل و موضعی از سوی لبنانیها ارائه شده است.
سایت «العهد» از اولین پایگاههای خبری است که این فیلم را پوشش داده و علاوه بر انعکاس دیدگاههای مجید مجیدی، کارگردان فیلم، با محمدصالح صدقیان، کارشناس مسائل خاورمیانه گفتوگو کرده است.
روزنامههای «السفیر»، «النهار» و «الدیار» نیز هر یک گزارشهایی درباره این فیلم منتشر کردهاند که اظهارات مجیدی، دیدگاه مفتی عربستان و الازهر و نیز اقبال عمومی نسبت به تماشای فیلم در ایران و هزینه سنگین ساخت آن از مهمترین مطالب این روزنامههاست.
روزنامه «الدیار» تنها روزنامهای است که به نقل از منابع نزدیک به دارالفتوای اهل تسنن لبنان اعلام کرده که شیخ عبداللطیف دریان، مفتی اهل سنت لبنان، با نمایش این فیلم در بیروت مخالف است، زیرا از دید وی این فیلم احساسات اهل سنت را برمیانگیزد.
این روزنامه افزوده است: مفتی دریان از بیم پیدایش فتنهای میان شیعیان و اهل سنت نظر خود را رسما اعلام نکرده است. همچنین بر اساس گزارش این روزنامه در صورت موافقت مسئولان امنیتی با نمایش فیلم، دارالفتوای اهل تسنن لبنان مخالف نمایش فیلم «محمد رسولالله(ص)» در بیروت، صیدا و طرابلس است که اهل سنت در آنها سکونت دارند.
تلویزیون «المنار» نیز ضمن پخش اظهارات محمدرضا صابری، مدیر شرکت سینمایی نور و تهیهکننده فیلم «محمد رسولالله(ص)»، از فروش فوقالعاده فیلم در ایران، نمایش آن در مونترال کانادا و اقبال مسلمانان و هنردوستان از آن، بهگونهای که موجب برگزاری سانسهاس اضافی برای نمایش فیلم شد، گزارش داده است.
المنار همچنین اظهارات رئیس جشنواره مونترال را آورده که گفته است: «فیلم بزرگی از ایران و اسلام برای نمایش به علاقهمندان در اختیار داریم که مایه افتخار و عظمت این جشنواره است».
تلویزیون و روزنامه «المستقبل» وابسته به جریان 14 مارس نیز تنها بیانیه «رابطة العالم الاسلامی» را در محکومیت فیلم بازتاب داده است.
روزنامه «صیدا نت» و «الجمهوریه» تنها اظهارات شیخ مفتی عربستان را بازتاب داده است. سایت خبری «لیبانون» که توسط گروهی از شیعیان لیبرال اداره میشود نیز گزارشی درباره هزینه ساخت فیلم و اظهارات مجیدی منتشر کرده است.
اما علاوه بر المنار و العهد، تلویزیون «المیادین» شاید تنها رسانهای است که توجه بیشتری به این فیلم داشته و گزارشی از تولید، نمایش، تبلیغات گسترده و استقبال تماشاگران را منتشر کرده و اظهارات مجید مجیدی را درباره اهداف ساخت این فیلم بازتاب داده است.
سایت «الاخبار» وابسته به شبکه الاخباریه لبنان نیز گزارشی از اکران فیلم «محمد رسولالله(ص)» و اقبال وسیع تماشاگران از آن منتشر کرده است.
سایت «نشر الکترونیک» یک گفتوگوی تلویزیونی با شیخ صهیب حبلی از علمای اهل سنت لبنان بازتاب داده که فتوای مفتی سعودی را کاملا سیاسی خوانده و تأکید کرده است که باید میان علمای ربانی و وعاظ السلاطین تفاوت قائل شد.
شیخ صهیب حبلی اظهار کرده است: مفتی سعودی که اصلا فیلم را ندیده است چگونه میتواند درباره آن قضاوت کند.
در پایان اضافه باید کرد که عموم جامعه لبنان و نخبگان آن در انتظار نمایش فیلم «محمد رسولالله(ص)» در لبنان بوده و قطعا پس از نمایش آن، بازتابهای وسیعتری خواهد داشت.
یادآور میشود، شیخ ماهر حمود، دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مقاومت در دیدار با رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان خواستار دریافت نسخهای از این فیلم برای تماشا و اظهار نظر درباره آن شد.