جواد کامور بخشایش، نویسنده و پژوهشگر حوزه انقلاب و دفاع مقدس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه هنوز کتابی شایسته و درخور درباره سربازان گمنام اطلاعات و عملیات دفاع مقدس به نگارش درنیامده است، عنوان کرد: باید در برخورد با ادبیات داستانی دفاع مقدس به وجه مردمی بودن جنگ تحمیلی و دفاع افراد عادی در برابر رژیم بعثی عراق پرداخته شود.
کامور بخشایش با تاکید بر اینکه نقش بسیاری از اقشار از جمله سربازان گمنام و شهدای اطلاعات و امنیت در دفاع مقدس مغفول مانده است، گفت: با گذشت حدود 30 سال از جنگ تحمیلی هنوز نتوانستهایم در عرصه ادبیات داستانی نقش سربازان گمنام و شهدای اطلاعات و امنیت را به نسل جوان بشناسانیم.
نقش تشکلهای مختلف در دفاع مقدس مغفول مانده است
این نویسنده افزود: در دفاع مقدس فقط رزمندهها حضور نداشتند، بلکه کسانی عقبه و پشتیبان رزمندهها در پشت جبهه بودند و دلاوران غیور و گمنامی نیز قبل از عملیات کارشان تمام میشد و شهید میشدند.
کامور بخشایش با بیان اینکه رزمندگان اطلاعات و عملیات گنجینههای عظیمی بودند که راه را برای عملیاتهای بزرگ باز میکردند، گفت: علاوه بر این نیروها قومیتها و اقشار مختلفی در پشت جبهه به تقویت رزمندگان میپرداختند و حتی زنانی بودند که امکان حضور مستقیم در جبهه را نداشتند، ولی در تدارکات و تقویت روحیه و امکانات، حامیان خوب جبههها بودند. همچنین هنوز نقش تشکلهای مختلف در دفاع مقدس مغفول مانده است.
رونق خاطرهنگاری در حوزه ادبیات دفاع مقدس
این نویسنده با اشاره به اینکه مدتی است خاطرهنگاری در حوزه ادبیات دفاع مقدس ما رونق گرفته است، افزود: در خاطرهنگاری نیز بیشتر توجهات به فرماندهان دفاع مقدس و طراحان عملیاتها معطوف است. با پرداختن به نقش اقشار مختلف در نبرد با دشمن از جنگ تحمیلی به دفاع مقدس میرسیم که در آن اقشار مختلف مردم حضور فعال داشتند.
وی همچنین تاکید کرد: سفارشینویسی در حوزه دفاع مقدس اشکالی ندارد و مسلماً نویسندهای پیشنهاد تالیف یک کتاب را قبول میکند که بتواند با آن ارتباط برقرار کند.