به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در نشست خبری به مناسبت بزرگداشت سی و پنجمین سالگرد هفته دفاع مقدس به تشریح برنامههای هفته دفاع مقدس در سال جاری پرداخت.
وی تصریح کرد: برنامههای هفته دفاع مقدس امسال با شعار «ما میتوانیم» با توجه محوری به نقش اقشار با مشارکت نهادهای مختلف برگزار میشود.
وی با بیان این مطلب که امروز جمهوری اسلامی به برکت خون شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان به یکی از قدرتهای دنیا تبدیل شده است، دفاع مقدس مقدس را یک انقلاب فرهنگی دانست و گفت: پس از انقلاب، انقلابی فرهنگی اتفاق افتاد ولی امام (ره) انقلاب فرهنگی دیگری را در دفاع مقدس و با همراهی مردم شکل داد.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت سی و پنجمین هفته دفاع مقدس ادامه داد: دفاع مقدس تنها متعلق به گذشته نیست، بلکه متعلق به حال و آینده است و تنها به جمهوری اسلامی ایران تعلق ندارد بلکه متعلق به جهان اسلام و جهانیان است. مدلی که امام خمینی(ره) در دفاع مقدس ارائه کرد امروز خود را حداقل در منطقه و کشورهای سوریه، لبنان و عراق نشان داده است.
وی فرستادن نیروی نظامی از سوی جمهوری اسلامی ایران برای جنگ در کشورهای خاورمیانه را دروغی بزرگ دانست و افزود: این مدل دفاع مقدس است که به کشورها صادر شده و مورد استفاده قرار گرفته است.
سردار کارگر با اشاره به اینکه دفاع مقدس متعلق به همه مردم و کلید وحدت است، تصریح کرد: کسی نمیتواند دفاع مقدس را مصادره کند. همه ادیان و مذاهب در آن نقش داشتهاند و به گفته مقام معظم رهبری وقتی مردم خواستند به جبهه بیایند پرسیده نشد که از کدام قوم، زبان و دینی هستند.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با تشکر از نقش مردم در دفاع مقدس به گلایه از برخی نهادهای هنری پرداخت و افزود: متاسفانه حق دفاع مقدس بخصوص در بخش هنر، ادبیات و سینما ادا نشده است. دفاع مقدس همچون مدال افتخاری بر سینه مردم قرار دارد یعنی این دوران پر افتخارترین دوران در قرن گذشته و اخیر کشور است ولی متاسفانه در حوزه هنر، سینما و کتاب توجه چندانی به آن نشده است که باید مسئولین به آن توجه کنند.
سردار کارگر با بیان اینکه مردم شهدا را فراموش نکردهاند، به مراسم تشییع شهدای غواص و حضور پرشور مردم در این مراسم اشاره کرد و گفت: در تشییع پیکر شهدای غواص دیدیم که مردم با چه شور و شعوری در این مراسم شرکت کردند که باید این ظرفیت را قدر بدانیم.
رئیس ستاد مرکزی راهیان نور کشور به حضور پنج میلیونی مردم در راهیان نور سال گذشته اشاره و تصریح کرد: امروز هر چه ظرفیت در مناطق عملیاتی ایجاد میکنیم، مردم استقبال میکنند. سال گذشته 50 درصد از بازدید کنندگان راهیان نور با ماشین شخصی به این مناطق سفر کردند. 80 درصد زائران نیز جوانان 15 تا 30 سال را تشکیل میدادند. اگر چه ما توان ایجاد ظرفیت بیشتر را نداشتیم ولی قابلیت حضور در مردم است.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس پیشرفت کشور را در گروی پیروی از فرهنگ دفاع مقدس دانست و بیان کرد: شعار امسال هفته دفاع مقدس «ما میتوانیم با همدلی و همزبانی» است. در چند سال گذشته شعار سال معمولا برای راهیان نور، 3 خرداد و هفته دفاع مقدس متفاوت بود ولی امسال یک شعار واحد را قرار دادیم که در هفته دفاع مقدس روی آن کار خواهیم کرد.
سردار کارگر افزود: تبیین قدرت دفاعی و وحدت نیروهای مسلح و بسیج در بازدارندگی، تعیین و تبیین نقش رهبری و ولی فقیه در دفاع مقدس و نقش حماسی و وحدت آفرین همه اقوام و مذاهب به ویژه زنان و روحانیت در مقابل استکبار از جمله راهبردهای ما در هفته دفاع مقدس خواهد بود.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته دفاع مقدس استکبار ستیزی را یکی از مسائل مورد توجه برشمرد و تصریح کرد: باید ببینیم صدام با چه نیتی و با دستور و تحریک چه کسانی به کشور حمله کرد. «مرگ بر اسرائیل» و «مرگ بر آمریکا» ذکر واجب مردم ایران است که نباید فراموش شود.
وی به برنامههای هفته دفاع مقدس اشاره کرد و ادامه داد: در هفته دفاع مقدس امسال روز عرفه و قربان را داریم که سعی کردیم به این موضوع توجه کرده و در شورای فرهنگ عمومی و جلسهای که با حضور نماینده وزارت خانهها برگزار شد، مطرح کردیم تا سیمای محلات و شهرها تغییر پیدا کند. در دهه فجر سال گذشته آنطور که باید حتی در ادارات و سازمانها به این مساله پرداخته نشد.
سردار کارگر توجه به شبکههای مجازی را دیگر برنامههای هفته دفاع مقدس دانست و افزود: با توجه به تاکید رهبری و مدیریت جهادی باید از دفاع مقدس بهره ببریم چرا که هر زمان، از آن بهره بردیم موفق بودیم.
وی افزود: قرار بر این است که توجه ویژهای به شهدای مدافع حرم در این هفته داشته باشیم. حضور اصناف و اقشار در دفاع مقدس یکی از مسائلی بود که دفاع مقدس را محصور به نیروهای مسلح نکرد. توجه به حضور روحانیت، اقشار مختلف و نقش کم تر دیده شده زنان از نکات دیگری است که مورد توجه قرار خواهد گرفت.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس همچنین گفت: امسال بحث خاطرهگویی را به طور خاص وارد برنامههای هفته دفاع مقدس کردهایم. مقام معظم رهبری اخیرا در ملاقات یکی از سرداران نیروهای مسلح با ایشان بر لزوم خاطرهگویی فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس برای جوانان تاکید کردهاند. در این راستا درنظر داریم از خاطرهگویی رزمندگان در مساجد، مدارس و دانشگاهها استفاده کنیم.
برنامهریزی برای تدوین دایرهالمعارف دفاع مقدس
وی گفت: با ثبت خاطرات رزمندگان دفاع مقدس میتوانیم به تدوین دایره المعارف دفاع مقدس و تکمیل تاریخ شفاهی برسیم.
سردار کارگر افزود: اجرای طرح کتاب در خانواده از طرحهای هفته دفاع مقدس است که طی آن درنظر داریم هر خانواده ایرانی یک نسخه کتاب دفاع مقدس را خریداری کند.
عناوین روزهای هفته دفاع مقدس و محور تبلیغ
وی در ادامه به عناوین روزهای هفته دفاع مقدس و محور تبلیغات اشاره کرد و توضیح داد: هفته دفاع مقدس سه شنبه 31 شهریور آغاز میشود. این روز «نیروهای مسلح، سلحشوری، پایمردی» نامگذاری شده است. محور تبلیغ در این روز رژه و اقتدار نیروهای مسلح و نمایش توانمندی و نوآوری در صنعت علمی و دفاعی کشور است. چهارشنبه اول مهر ماه با عنوان «روحانیت، علم و دانشپژوهی، سربازان» نامگذاری دشه که روز عرفه و توجه به معنویت و عبادت، تجلیل از نقش و جایگاه روحانیت در دفاع مقدس، پاسداشت سربازان، حضور دانشآموزان و دانشجویان در عرصه علم و دانش و روز بازگشایی مدارس، دانشگاهها و حوزههای علمیه محور برنامههای این روز است.
سردار کارگر افزود: پنجشنبه دوم مهر ماه روز «شهیدان، جانبازان، صلابت و فخرآفرینی» است. عید سعید قربان، روز ایثار و از خودگذشتن و تجلیل از خانواده معزز شهدا و جانبازان و غبارروبی و عطرافشانی مزار مطهر شهدا و دیدار از جانبازان محور برنامههای این روز است. جمعه سوم مهر ماه به نام «معنویت، زنان، خانواده و سلامت» نامگذاری شده که از برنامههای تبلیغی این روز میتوان به حضور پرشور در نمازهای جمعه، تجلیل از نقش و جایگاه زنان در دفاع مقدس و توجه ویزه به نقش خانواده در تربیت فرزندان و ترویج ارزشهای دینی و سبک زندگی اسلامی و همچنین سلامت جسم و روان با ورزش همگانی اشاره کرد.
وی گفت: شنبه چهارم مهر ماه روز «دفاع همه جانبه، جوانان، پشتیبانی مردمی و اصناف» است. توجه دادن جوانان به بصیرتافزایی و حفظ غرور ملی در پیشبرد کشور، اهمیت به آموزش عمومی و موضوع پدافند غیر عامل، پرداختن به پشتیبانی و حمایت مردم و اصناف از جبههها در دوران دفاع مقدس محور برنامههای این روز است. یکشنبه پنجم مهر ماه روز «ولایتمداری، رزمندگان، جهادگران، آزادگان، پیشکسوتان» است و محور تبلیغ در این روز تبیین نقش ولایت و رهبری در حماسه شکست حصر آبادان و گرامیداشت سالروز عملیات ثامن الائمه (ع) و تجلیل از رزمندگان، جهادگران، آزادگان و پیشکسوتان هشت سال دفاع مقدس است. دوشنبه ششم مهر روز «وحدت ملی، بصیرت، دشمنشناسی و بیداری اسلامی، استکبارستیزی» است که در این روز محور اصلی برنامهها تبیین نقش انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، رهبری، وحدت ملی، بصیرت، دشمنشناسی و استکبارستیزی به عنوان الگوی نهضتهای مقاومت و پایداری و بیداری اسلامی است. سه شنبه هفتم مهر روز «فرماندهان، عزتمداران، حماسهآفرینان» است که سالروز شهادت فلاحی، فکوری، نامجوی، کلاهدوز، جهانآرا و نکوداشت فرماندهان شهید دفاع مقدس است.
وی بزرگداشت سربازان شهید، افتتاح و رونمایی از طرحها، پروژهها و دستاوردهای دفاعی کشور، برگزاری مراسم ویژه هفته دفاع مقدس برای کارکنان وزارت دفاع مقدس، رونمایی از سند حمایت سه میلیون نفری از مذاکرات مدنظر مقام معظم رهبری با رعایت حدود و خطوط قرمز نظام و منافع ملی،برگزاری مراسم عطرافشانی و گلباران 19000 گلزار مطهر شهدا در اولین پنجشنبه هفته دفاع مقدس در سراسر کشور، تجلیل از شهدای مدافعین حرم، برگزاری نشست در گرامیداشت شهدای اتباع خارجی در جنگ تحمیلی، به صدا درآمدن سوت قطارها ساعت 13:45 همزمان با شروع جنگ تحمیلی، تجلیل از خانواده شهدای سادات در باغ موزه دفاع مقدس و فرهنگسراها همزمان با عید غدیر، تجلیل از والدینی که تنها فرزند ذکور خود را در راه آرمانهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تقدیم کردهاند، تجلیل از ایثارگران و خانوادههای شهدای ادیان توحیدی،ت جلیل از بانوان پزشک و پرستاری که در خدمت به ایثارگران (شهدا، جانبازان، آزادگان) تلاش علمی و عملی برجسته داشتهاند، معرفی چهرههای ماندگار دوران دفاع مقدس به منظور معرفی ابعاد آموزنده زندگی سرداران، امیران، جهادگران و رزمندگان در قید حیات یگانهای شهر تهران به منظور تبیین و ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت، تدوین کتابچه معرفی 14هزار عنوان کتاب موجود در کتابخانه تخصصی موزه دفاع مقدس و توزیع آن در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی سراسر کشور را از برنامههای گرامیداشت هفته دفاع مقدس برشمرد.
سردار کارگر گفت: رونمایی از پنجمین نمایشگاه اسناد پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد، افتتاح پروژه یادمان مهندسی رزمی جنگ جهاد در بهشت زهرا (س)، دیدار با جانبازان دفاع مقدس در آسایشگاهها، برگزاری نشستهای تخصصی با موضوع دفاعمقدس، چاپ و رونمایی از چهار عنوان کتاب ترجمه شده دفاع مقدس، تجهیز 20 مرکز و کتابخانه عمومی به کتابهای دفاعمقدس،تجلیل از روحانیت و بانوان موثر در دفاع مقدس به خصوص آنهایی که در امور پشتیبانی و دفاعی در دوران دفاع مقدس حضور چشمگیر داشتهاند، مراسم تجدید میثاق بانوان با بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و نثار گل به مرقد امام راحل،برگزاری اولین نشست ملی پژوهشگران عرصه زنان و دفاع مقدس،رونمایی از (جلد 4و5) مجموعه کتابهای «سیرهشناسی شهدا و ایثارگران انقلاب اسلامی» مبتنی بر وصیتنامه شهدا با استناد به آیات قرآن، روایات و احادیث ائمه اطهار، برپایی نمایشگاه کتاب در مجلس شورای اسلامی، برگزاری نشستهای تخصصی (با موضوعات پیگیری مسائل حقوقی و دیپلماسی پس از جنگ/ جانبازان و سیو سه سال درد و... ، رونمایی از یادمانهای شهدای گمنامی که آماده بهرهبرداری هستند و تجهیز کتابخانههای استان تهران به کتب دفاع مقدس نیز از جمله برنامههای گرامیداشت هفته دفاع مقدس محسوب میشود.
نشست خبری سی و پنجمین سالگرد هفته دفاع مقدس پیش از ظهر دوشنبه 23 شهریور در ستاد مرکزی راهیان نور برگزار شد.