به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری نخستین جشنواره سراسری فیلمهای کوتاه دانشجویی «سنگر» با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدطه هاشمی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، داریوش ارجمند، حامی جشنواره، حجتالاسلام والمسلمین علیاصغر رستمی، رئیس شورای سیاستگذاری، حبیب ایلبیگی، معاون سازمان سینمایی، طباطبایی، مدیرکل امور شاهد و ایثارگران و نقی بهمنی، دبیر جشنواره، امروز 24 شهریورماه در سالن کنفرانس دانشگاه علوم و تحقیقات برگزار شد.
در ابتدای این جلسه طه هاشمی اظهار کرد: دفاع مقدس یکی از پایههای نظام مقدس جمهوری اسلامی است که تا به امروز در عالم هنر به آن به قدر کافی توجه نشده است، در صورتی که معنا و مفهوم این واژه وسعتی دارد که تا سالها میتوان از آن به عنوان منبع استفاده کرد. در همین راستا این جشنواره سعی دارد این معنا را در قالب حرکتی دانشجویی مورد توجه قرار دهد تا در آینده نزدیک شاهد پرورش هنرمندانی باشیم که در کارهایشان دغدغه ویژه نسبت به موضوعات دفاع مقدسی وجود داشته باشد.
وی افزود: اینکه چرا تاکید داریم زبان هنر قادر است در این حوزه نقشی قابل توجه ایفا کند به این دلیل است که امروز هنر به ویژه سینما دیگر تنها وسیلهای برای سرگرمی نیست، بلکه از این حوزه در بسیاری از کشورها بهره برده میشود تا مضامین مورد نظر تبلیغ شود، بنابراین اگر ما نتوانیم در این حوزه مبلغ تفکرات و اندیشههای خود باشیم آسیبهای فرهنگی خواهیم دید.
هاشمی ادامه داد: این جشنواره برای اولین دوره به صورت دانشجویی برگزار میشود، اما افق دید ما تنها به سال جاری خلاصه نشده است، بلکه مصمم هستیم تا در سالهای آینده این رویداد را به صورت بینالمللی برگزار کنیم. دلیل این خواسته نیز این است که میدانیم کارهای دانشجویی پتانسیل این را دارد که به شکل بینالمللی برگزار کنیم، البته در صورت بینالمللی شدن جشنواره آن را دو سالانه برگزار خواهیم کرد، همچنین ممکن است در دورههای بعد دیگر واحدهای دانشگاه آزاد میزبان این جشنواره باشند.
موضوعات جشنواره «سنگر»
وی در ادامه موضوعات جشنواره را چنین تشریح کرد: نقش انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و مجاهدت رزمندگان اسلام در احیای هویت ایرانی – اسلامی، نقش جانبازان، آزادگان و خانواده شهدا در هشت سال دفاع مقدس و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی، نقش دانشجو در حفظ و توسعه علمی، فرهنگی و سازندگی کشور، نقش همبستگی و انسجام اسلامی در حمایت از مقاومت و بیداری اسلامی، پرداختن به شهدای هستهای و شهدای ترور در انقلاب اسلامی، پرداختن به موضوع شهدای غواص در دوران هشت سال دفاع مقدس، نقش مردم در مقابله با تروریسم و فتنه و جریانات انحرافی و منافقین، نقش و جایگاه دانشجو در امر به معروف و نهی از منکر در سالمسازی جامعه، نقش دانشجو در عرصه فرهنگی، اجتماعی، مذهبی، نقش دانشجو در عرصه تولید علم و فناوریهای پیشرفته علوم هستهای، نقش دانشجو در ایجاد و توسعه کسب و کار - تولید ملی و رونق و رشد اقتصادی کشور، جایگاه اقتصاد مقاومتی در شکست تحریمهای اقتصادی و سیاسی دشمن، نقش وحدت اسلامی در مقابله با اندیشههای تکفیری، مقابله با جنگ نرم و شبکههای ماهوارهای و رسانههای استکباری علیه جمهوری اسلامی ایران، الگوی صحیح سبک زندگی در بطن فرهنگ اسلامی- ایرانی طبق رهنمودهای مقام معظم رهبری، نقش همدلی و همزبانی دولت و ملت در پیشرفت و توسعه کشور و نقش دانشجو در تحقق شعار سال دولت و ملت همدلی وهمزبانی موضوعات مد نظر این جشنواره هستند.
در ادامه جلسه حبیب ایلبیگی نیز تصریح کرد: سازمان سینمایی رسالت خود میداند که در تمامی جریانات سینمایی که بار ارزشی و انقلابی دارد مشارکت و حضور داشته باشد. این حضور نیز تنها به عنوان حمایت مالی نیست، بلکه در برخی مواقع نیز این حمایت شکل معنوی به خود میگیرد. با این توضیح جشنواره سنگر که محوریت آن دفاع مقدس است حرکتی ارزشمند در حوزه دانشجویی است که میتواند دستاوردهای بسیار خوبی در پی داشته باشد.
وی ادامه داد: درباره نام این جشنواره هم باید بگویم که عنوانی زیبا و ارزشمند است، چون وقتی نام سنگر به میان میآید ناخودآگاه بسیاری از ارزشهای دفاع مقدس برای ما زنده میشود. نکته دیگر اینکه این جشنواره یکی از ریشهایترین حرکتهای سینمایی خواهد شد، چون آغاز خود را از دانشگاهها شکل داده و همین عامل باعث بالا رفتن بار کیفی آن خواهد شد.
کشور ما جشنوارهزده نیست
ایلبیگی به توضیح فوق اضافه کرد: برخی مواقع عدهای متصور هستند که در کشور ما جشنوارههای سینمایی بیش از حد وجود دارد، در صورتی که در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان هنوز ما جشنواره به اندازه کافی نداریم. نکته دیگر اینکه هر جشنواره فرصتی است برای شناختن استعدادهای جدید، پس چه اشکالی دارد این موقعیت فراهم شود تا در جشنواره استعدادهای جوان شناسایی شوند.
سخنران دیگر این نشست خبری داریوش ارجمند، پیشکسوت سینما و تلویزیون بود که در سخنانی تصریح کرد: دانشگاه آزاد را باید عظیمترین دانشگاه جهان ذکر کرد. این امتیازی بزرگ است که باعث میشود این جشنواره فعالیتهای خود را به شکل تاثیرگذاری ادامه دهد. با این توضیح جشنواره سنگر میخواهد قدمی را آغاز کند که در آن ارزشهای این نظام و مردم وجود دارد که آن هم دفاع مقدس است، بنابراین از هنرمند گرفته تا رسانهها باید از این جریان حمایت کنند.
وی ادامه داد: در طول 150 سال گذشته ما هر جنگی که کردهایم گوشهای از خاک خود را از دست دادهایم، اما در هشت سال دفاع مقدس با وجود اینکه به تنهایی در مقابل کشورهای مختلف ایستادگی کردیم، حتی یک وجب از خاکمان را هم از دست ندادیم. این افتخاری بزرگ است که شاید برخی به اهمیت آن واقف نباشند. برای همین این جشنواره میتواند قدم مهمی برای شناساندن این رویداد باشد.
ارجمند در انتهای سخنانش تصریح کرد: این روزها پس از اسلامستیزی، ایرانهراسی نیز رویکرد برخی کشورهای غربی برای ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شده است. برای خنثی کردن این حرکت راههای مختلفی وجود دارد که یکی از این راهها، کارهای فرهنگی است. جشنواره سنگر هم قدمی مهم در این حوزه است به شرطی که درک و حمایت شود.
در ادامه این جلسه حجتالاسلام رستمی، رئیس شورای سیاستگذاری هم با تاکید بر اینکه حرکتهای فرهنگی جریاناتی سازنده در کشور ما هستند، گفت: کشور اسلامی ما به مدد انقلاب اسلامی توانسته در حوزه فرهنگ برای خود اعتباری ویژه کسب کند. جشنواره «سنگر» هم سعی دارد به واسطه یک رویداد سینمایی مبلغ ارزشهای هشت سال دفاع مقدس باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه در سال «دولت و ملت همدلی و همزبانی» با رویکرد «سنگر، دانش و شکوفایی» به منظور تبیین فرهنگ مقاومت و پاسداشت حماسههای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس و نگاه به حضور سازنده ایثارگران در مقابل دشمنان، تحریم اقتصادی، دستاوردهای علمی و افتخارات جهانی، مقاومت و بیداری اسلامی، مقابله با استکبار جهانی، تروریسم و صهیونیسم بینالملل، نخستین جشنواره سراسری فیلمهای کوتاه دانشجویی «سـنگر(انقلاب و دفاع مقدس)» را در بخشهای؛ داستانی - مستند - جایزه ویژه - قلم زرین و بخش جنبی با حضور دانشجویان فیلمساز دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور و جوانان فیلمساز کشور برگزار میکند.
در این مراسم بهمنی، دبیر جشنواره هم اعلام کرد: این جشنواره27 اردیبهشتماه آغاز و سوم خردادماه سال 95 به کار خود پایان خواهد داد. مهلت ارسال آثار تا پانزدهم بهمنماه است و آثار پذیرفته شده نیز بیستم فروردینماه 95 اعلام خواهد شد. در ضمن فراخوان این جشنواره نیز 27 و 28 شهریور به تمامی واحدهای دانشگاه آزاد ابلاغ خواهد شد.
وی در پایان بیان کرد: فیلمنامهها و فیلمهایی که با موضوعات اعلام شده از سال 1392 تولید شده است میتواند در قالب مسابقه داستانی – مستند – پویانمایی – جایزه ویژه و قلم زرین (فیلمنامه) شرکت کنند و جوایز برگزیدگان در آیین اختتامیه اولین جشنواره سراسری فیلم کوتاه دانشجویی سنگر (انقلاب و دفاع مقدس) اهداء خواهد شد.