داریوش ارجمند، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در نشست خبری نخستین جشنواره سراسری فیلمهای کوتاه دانشجویی «سنگر» که امروز، 24 شهریورماه در مرکز علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد برگزار شد، اظهار کرد: هنر به خاطر خاصیتی که دارد همیشه در دو حوزه، هنر و ورزش افراد برجستهای را به جامعه تحویل داده است. این نکته را با نظری اجمالی درباره هنرمندان و ورزشکاران بزرگ کشورمان میتوان مشاهده کرد. در ایران امتیازی دیگر در حوزه دانشجویی وجود دارد، آن نیز اینکه بزرگترین دانشگاه کشور را به لحاظ تعداد واحد، ایران اسلامی داراست. این شاخصه امتیازی مهمی است که باید از آن به خوبی بهره بریم.
وی افزود: در کشور ما جشنوارههای زیادی برگزار میشوند، اما متاسفانه حاصل این جشنوارهها مطلوب نبوده، چون برای افقهای دوردست، برنامهریزی منسجم صورت نگرفته است. اما جشنواره «سنگر» اقدامی بسیار خوب است که به آن میتوان امید بست، چون سرآغازش دانشگاه است، اما باید توجه داشت که حمایت از این رویداد رسالتی است که همه باید به آن پایبند باشیم.
ارجمند ادامه داد: من در تحقیقات اجتماعی که داشتم به دو نکته رسیدم که آسیب اجتماع ماست. ابتدا فرمگرایی و نبود محتوا، دوم کمیتگرایی و عدم کیفیت. این دو امر سبب شده که ما تنها به ظاهر و کمیت توجه کنیم برای همین نیاز است که در این جشنواره در کنار فرم به مفهوم و در کنار کمیت به کیفیت توجه داشته شود.
بازیگر فیلم «اعتراض» گفت: مقررات فرهنگی یک شبه حاصل نمیشود، بلکه نیاز است تا کارهای ریشهای فراوانی در این حوزه انجام شود. یکی از این اقدامات برگزاری جشنوارهها، به صورت برنامهریزی شده است. اتفاقی که تصور میکنم در جشنواره «سنگر» روی داده و ما شاهد برگزاری رویدادی مهم هستیم.
وی درباره اهمیت موضوع دفاع مقدسی نیز چنین توضیح داد: در طول 150 سال گذشته ما جنگهای بسیاری را تجربه کردهایم که در تمامی آنها نیز قسمتی از خاک کشورمان را از دست دادهایم، تنها در هشت سال دفاع مقدس بوده که ما یک تنه در مقابل بسیاری از کشورها ایستادیم و یک وجب از خاکمان را ندادیم. این اوج حماسه و افتخار است که تا به امروز به اندازه کافی درباره آن سخن نگفتیم.
ارجمند ادامه داد: برایم جای تعجب است که برخی مواقع میگویند فیلمهای دفاع مقدسی زمانش گذشته است؛ مگر میشود با گذشت تنها 27 سال، جانفشانی جوانانمان را فراموش کرد. این جنگ سالها میتواند الهامبخش فیلمهای مختلف باشد، برای همین خوشحالم که چنین رویدادی در کشور ما برگزار خواهد شد.
بازیگر فیلم «ناخدا خورشید» تاکید کرد: اسلامستیزی رویکردی است که غرب در چند سال گذشته سرلوحه اقدامات خود قرار داده و در این راستا توهینهای مختلفی را به دین مبین انجام داده و در سالهای گذشته نیز ایرانستیزی را هم به اقدامات خود افزوده است. برای مقابله با این اقدام نیز حرکتهای فرهنگی بهترین راه برای مبارزه با این اقدامات خصمانه است. با این توضیح معتقدم جشنواره «سنگر» با پرداختن به ارزشهای والای دفاع مقدسی میتواند یکی از راههای پاسخگویی باشد.
وی در پایان تصریح کرد: سینمای حرفهای ارتباط بسیار نزدیکی با حرکتهای دانشجویی دارد، چون بسیاری از بزرگان سینمای ما از دانشگاهها راه خود را آغاز کردند. برای همین این جریان باید بسیار جدی گرفته شود. سازمان سینمایی هم به عقیده من میتواند قدم خوبی در این زمینه بردارد.