به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در چکیده این مقاله میخوانیم: به دلیل وجود انگیزههای متفاوت میان بانک و گیرنده تسهیلات همواره نوعی عدم تقارن اطلاعات بین این دو وجود دارد که این امر منجر به پیدایش ریسکهایی برای بانک در زمینه اعطای تسهیلات می شود.
یکی از روشهایی که بانکها میتوانند جهت کاهش ریسکهای مربوط به اعطای تسهیلات در پیش بگیرند، بهرهگیری از ظرفیتهای ایجاد شده در بازار سرمایه به خصوص بازارهای ثانویه جهت غربالگری به عنوان یکی از روشهای کاهش و مدیریت ریسک اعتباری است. افزون بر این در بانکداری اسلامی به دلیل لزوم رعایت مسائل شرعی در اعطای تسهیلات بانکها میتوانند از ظرفیت غربالگری شرعی ایجاد شده در بازار سرمایه نیز استفاده کنند.
در این مقاله به روش توصیفی و تحلیل محتوا با استفاده از منابع کتابخانهای، این فرضیه بررسی میشود که بازار سرمایه میتواند بانکهای اسلامی را در بهبود غربال تسهیلات گیرندگان و همچنین بخشهای مختلف اقتصادی یاری کند.
از جمله آثار قابل مشاهده برای روشهای غربالگری از طریق بازار سرمایه مواردی همچون کاهش مطالبات معوق بانکها، کاهش محدودیتهای دسترسی به تسهیلات بانکی توسط مصرفکنندگان جزء، سهولت دستیابی متقاضیان به منابع مالی بانکها، کم رنگ شدن نقش وثیقه در تسهیلاتدهی، کاهش ریسک کژگزینی و بهبود پرتفوی تسهیلات اعطایی بانکها و کاهش ریسک شریعت در بانکداری اسلامی است.
در مقدمه این مقاله میخوانیم: بانکها به عنوان بنگاههای اقتصادی نقش اساسی در رشد و توسعه اقتصادی دارند. آنها برای تحقق اهداف مورد نظر ترسیمیشان از جمله انباشت سرمایه از طریق تأمین مالی، به مدیریت بهینه داراییهای خود نیاز دارند، از جمله داراییها که بانکها در ترازنامه خود دارند، تسهیلات اعطایی نیازمند منابع مالی است.
علاقمندان میتوانند جهت دریافت مقاله به این لینک مراجعه نمایند.