سید عبدالرضا تولیت، عضو هیئت داوران جشنواره قصهگویی قرآنی سبق و مسئول دارالقرآن تبلیغات اسلامی کاشان در گفتوگو با کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، در حاشیه برگزاری این جشنواره در کاشان گفت: قصه گویی قرآنی، فرهنگ اسلامی و تربیت دینی را از همان اون کودکی در کودک نهادینه میکند.
وی افزود: فرهنگ اسلامی و تربیت دینی از همان کودکی باید در ذهن نهادینه شود و به زبان خاص و قابل فهم کودک از طریق حکایتها، قصهها، شعر، نقاشی، ضربالمثلها و احادیث معتبر به بیان کودکانه در ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه کودک قرار گیرد.
عضو هیئت داوران جشنواره قصهگویی قرآنی سبق در رابطه با تأثیر قصه و داستان در افراد، گفت: زمانی که یک قصه یا شعر خوانده میشود، کودک با شخصیت قصه یا شعر عجین شده، خود را به جای او فرض میکند و در تمام مراحل داستان از تجربیات قهرمان قصه استفاده و آنها را در حافظهاش ذخیره میکند، همچنین روشهای خوب زیستن را در اثنای حکایت آموخته و سعی میکند در زندگی اجتماعی اش از آنها بهره بگیرد.
تولیت افزود: بخشی از قرآن کریم شامل داستانهای قرآنی است، اما قرآن کتاب قصه نیست، بلکه در راستای «هدی للناس» و هدایتگری است؛ یعنی هم برای انسانها و هم برای مؤمنین، هدایتکننده است؛ البته قصص قرآن مبتنی بر هدایتگری و نه تبیین قصه در قرآن است.
عضو شورای بررسی متون نمایشی جشنواره ملی تئاتر مهر کاشان افزود: در راستای تربیت دینی فرزندان خود و القای آموزهها و تجارب زندگی، لزوم بهرهگیری از قصص قرآن مجید در درجه اول توسط مادران و پس از آن توسط قصهگویان و معلمان، امری قابل توجه بهشمار میرود.
تولیت با اشاره به اینکه قرآن کریم کتاب راهنمای سعادت انسانها است، خاطرنشان کرد: آشنایی با داستانهای قرآنی و تعلیم آن به کودکان و همچنین تحقق آن داستانها در زندگی فردی و اجتماعی امری لازم و ضروری بوده و بیتفاوت بودن در برابر شناخت این الگوی همه جانبه و کامل به معنای بیتفاوتی در برابر حیات و سعادت انسان و جوامع بشری است.
یادآور میشود، نخستین جشنواره قصهگویی قصص قرآنی «سبق» با حضور اساتید برجسته قصهگویی در کاشان برگزار شد 25 شهریورماه نیز به کار خود پایان داد؛ سید عبدالرضا تولیت کارشناس قرآنی اداره تبلیغات اسلامی کاشان یکی از ایدهپردازان طرح قرآنی قصهگویی «سبق» و یکی از اعضای هیئت داوران این جشنواره قرآنی بود.
الهه دهقانی