کد خبر: 3365803
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۴
مصری پیشنهاد کرد:

انجمن علمی قرآن، عترت و سلامت در وزارت بهداشت و معادل آن در حوزه تشکیل شود

گروه سلامت: رئیس مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب دانشگاه بقیه الله(عج) در بررسی نیازهای حوزه طب و دین، پیشنهاد کرد: انجمن علمی قرآن، عترت و سلامت در وزارت بهداشت و معادل آن در حوزه‌ علمیه تشکیل شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) «مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم با محور قرآن و سلامت» محور نشست رئیس پژوهشکده مطالعات میان رشته‌‌ای قرآن کریم با رئیس مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب دانشگاه بقیه الله(عج) بود.

در این نشست که در محل سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد، مهدی مصری رئیس مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب دانشگاه بقیه الله(عج) به بیان خلاء‌‌ها، نیازها و آسیب‌های حوزه قرآن و طب پرداخت و پیشنهاد‌های خود در خصوص همکاری در این زمینه را ارائه کرد.

بانک اطلاعاتی در حوزه قرآن و طب باید ایجاد شود

وی با اشاره به اینکه طرح‌های مختلفی در حوزه قرآن و طب به بخش‌‌ها و نهادهای مختلف ارائه شده اما پس از چندی پیگیری نشده و یا ادامه پیدا نکرده است، گفت: ایجاد بانک اطلاعاتی در حوزه قرآن و طب یکی از آرزوهای ما در این علم است.

مصری تصریح کرد: داشتن یک کتابخانه دیجیتالی، داشتن بانک اطلاعاتی در حوزه پژوهشگران و محققان، داشتن یک قطب علمی در میان اعضا و محققان و ... از نیازهای این بخش است که متأسفانه اتفاق نیفتاده و سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور می‌تواند برای تحقق این اهداف و ایجاد زیرساخت‌ها کمک کند.

این پژوهشگر حوزه قرآن و طب عنوان کرد: باید به سمتی برویم که علاوه بر قرائت قرآن که در جای خود بسیار هم مهم است، به سمت تدبر و تفسیر قرآن برویم و در نهایت محققان حوزوی به ما کمک کنند تا اصول موضوعاتی که از تفسیر آیات و احادیث طبی استخراج شود. این‌ها را به موضوع‌شناسی، ایده، تحقیق تبدیل و زیرسا‌خت‌های دانشی و پژوهشی را تهیه و در نهایت به پاسخ‌گویی به نیازهای جامعه و حل مسائل جامعه برسیم.

وی در ادامه گفت: آنچه از نتایج همایش‌ها، کارگاه‌ها و ... به دست می‌آید این است که آسیب‌شناسی مباحث تحقیقاتی انجام شده مناسب نبوده است. تحقیق در حوزه قرآن و طب کار سختی است و در کل تلفیق علوم انسانی با علوم تجربی سخت است چرا که باعث جهت‌گیری می‌شود.

علوم انسانی اگر می‌خواهد در صحنه عمل خود را نشان دهد در صحنه طب و سلامت است

رئیس مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب دانشگاه بقیه الله(عج) به بیان رابطه سبک زندگی و سلامت پرداخت و اظهار کرد: علوم انسانی اگر می‌خواهد در صحنه عمل خود را نشان دهد در صحنه طب و سلامت است. رابطه سبک زندگی با بیماری‌ها مشخص شده است و امروزه نیز همه به دنبال مسئله سبک زندگی هستند.

وی تصریح کرد: ما انتظار داریم کارگاه‌های متعدد روش‌تحقیق و روش بهره‌برداری از آیات و احادیث در دانشگاه‌ها به صورت قطب بندی ایجاد شود. اگر دانشگاه‌های علوم پزشکی به پنج یا هفت قطب تقسیم و به صورت فصلی نشست‌ها و کارگاه‌هایی در حوزه طب و دین داشته باشند و چند تیم مشخص مرتب در دانشگاه‌ها حضور داشته و به ایجاد شبکه‌های مطالعاتی و تحقیقاتی بپردازند، می‌توانند زیرساخت‌های بومی در دانشگاه را در حوزه طب و دین تشکیل دهند.

انجمن علمی قرآن، عترت و سلامت در وزارت بهداشت ایجاد شود

مصری پیشنهاد داد: می‌توان انجمن علمی قرآن، عترت و سلامت ایجاد کنیم تشکیل انجمن موجب می‌شود هم سیاست‌گذاری‌های این حوزه ایجاد شود و هم با دانشگاه‌ها ارتباط خوبی برقرار کرده و به چاپ مجلات مختلف و اطلاع‌رسانی و ترویج علم اقدام کنیم. البته اگر انجمن علمی در وزارت بهداشت ایجاد می‌کنیم باید معادل آن را نیز در حوزه‌های علمیه تعریف و ایجاد کنیم تا موازی‌ کاری در این فعالیت صورت نگیرد.

برگزاری همایش با هدف وارد شدن حوزه قرآن و عترت به جامعه پزشکی

وی با اشاره به اینکه سومین همایش قرآن، عترت و سلامت در بهمن ماه برگزار خواهد شد، گفت: دانشگاه‌ها بقیه‌الله امسال این همایش را برگزار می‌کند و در حال حاضر مقدمات کار فراهم شده و بیشتر نگاه این است که حوزه قرآن و عترت وارد جامعه پزشکی شود.

مصری پیشنهاد کرد: در این همایش پنلی نیز به سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور اختصاص داده شود تا دانشجویان در این بخش فعال‌ باشند.

وی با تأکید بر اینکه نیاز است در حوزه طب و دین واژه‌ها به دقت بررسی و مشخص شوند، گفت: قبل از اینکه کشور به طور کامل وارد بحث طب و دین و یا هر عنوانی که برای این محتوا در نظر گرفته خواهد شد، بشود باید از هم اکنون با مدیریت مانع ایجاد چالش‌ها و برخی سوء استفاده‌ها در حوزه طب اسلامی شویم.

شرکت‌های دانش‌بنیان وارد بحث‌های نرم‌افزاری طب و دین شوند

این پزشک کشورمان ادامه داد: در آینده ساختاری این موضوع، باید بحث طب روایی را نیز مطرح و مورد بررسی قرار دهیم. شرکت‌های دانش‌بنیان نیز باید وارد بحث‌های نرم‌افزاری و تولید نرم‌افزارهای قرآنی شود به خصوص نرم‌افزارهای سبک زندگی اسلامی.

وی ادامه داد: اگر سبک زندگی مردم درست شود به صورت مستقیم بر روی سلامت معنوی آنها نقش دارد. خواب، تغذیه، مدیرت هیجان و ... در سلامت معنوی نقش دارد و حتی در طب سنتی ما نیز اینها دیده شده است و لازم است هم به صورت پژوهشی و هم توسط پارک‌های علم و فناوری این مسئله مورد بررسی قرار گیرد.

بیولوژی ایمان مورد بررسی قرار گیرد

مصری در ادامه به مقوله بیولوژی ایمان نیز اشاره و تأکید کرد: بیولوژی ایمان باید مورد بررسی قرار گیرد اکنون غربی‌ها توجه زیادی به این مقوله نشان داده‌اند و ما هم آرام آرام باید به آن وارد شویم و بررسی کنیم که آنچه بدان عقیده داریم و ایمان داریم از نظر ملکولی چه تفاوت‌هایی و چه تطابق‌هایی دارند. اکنون مقالات و کتاب‌ها از غرب وارد می‌شود و این موضوع نیز از موضوع‌هایی است که در آینده احتمالاً ما را دچار چالش خواهد کرد.

وی تصریح کرد: باید یک دانشگاه طب اسلامی ایجاد شود. شاید اگر تمام امکانات کشور را در یک جا جمع کنیم بتوان این کار را انجام داد اما چون زیرساخت‌های قوی نداریم اگر رشته‌های این حوزه در دانشگاه‌ها ایجاد شود ممکن است در آینده با مشکل مواجه شویم.

مصری به انتشار مجلات در حوزه طب و دین نیز اشاره کرد و گفت: اگر دانشگاه‌ها وارد انتشار مجله شوند بهتر است اما چون مقاله در این حوزه کم است اگر تعدد مجله وجود داشته باشد ممکن است دچار مشکل شویم.

captcha