ناصر بابامحمدی، مدیر انتشارات اسوه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره اجرای طرح برچسب کنترل نهایی قرآن گفت: در حال حاضر هم این کار انجام میشود؛ به این معنی که مجوز قرآنهایی که از سوی مرکز طبع و نشر قرآن کریم صادر میشود، با برچسب کنترل نهایی قرآن است و قرآنهایی هم که از سازمان دارالقرآن مجوز دریافت میکنند، نیز پس از کنترل نهایی اجازه نشر داده میشوند.
وی با ارزیابی مثبت اجرای این طرح افزود: با توجه به اینکه اجرای این طرح خوب است، اما باید مشخص شود که این طرح چگونه اجرا میشود و قرار است این برچسبها چگونه به 10 هزار نسخه قرآن الصاق شوند.
بابامحمدی ادامه داد: از گذشته تا الان مجوز سازمان دارالقرآن در صفحه پایانی قرآن وجود داشته با این عنوان که «این قرآن مورد بررسی قرار گرفت و نشر آن از نظر این مرکز بلامانع است» که این موضوع برای همه ناشران جا افتاده است، اما جزئیات طرح جدید هنوز مشخص نیست و برای ناشران هم اعلام نشده است.
وی در پاسخ به اینکه اجرای طرح برچسب کنترل نهایی چه اندازه مؤثر خواهد بود، بیان کرد: در حال حاضر هم این کنترل انجام میشود، مگر اینکه به عنوان مثال شماره سریالی برای هر چاپ از یک قرآن داده شود تا پشت جلد قرآن الصاق شود که با توجه به زمانبر بودن آن، اما به نظر میرسد طرح خوبی است که سبب جلوگیری از تخلفات قرآن میشود.
بابامحمدی تصریح کرد: اگر قرآنهای عربستان سعودی یا سوریه را ببینید، متوجه میشوید که در صفحه پایانی برچسب یا مُهرهای کنترل از نظر اعرابگذاری، جلد و ... زده شده است که این طرحی که کشورمان میخواهد اجرایی کند برای هر قرآن باید اختصاص یابد که کار سختی است، اما میتوان با این کار به راحتی پیگیری کرد که فلان قرآن با شماره اختصاصی دارای خطا یا ایراد چاپی، اعرابگذاری یا صحافی و ... است و به نظر میرسد با اجرای این طرح اتفاق خوبی را شاهد باشیم.
این ناشر قرآن در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه جای خالی چه طرح یا موضوعی را در حوزه قرآن میبینید، اظهار کرد: در کشوری مانند عربستان که سالانه 10 میلیون قرآن چاپ میکند که 9 میلیون جلد آن اهدایی بوده و یک میلیون برای فروش است تا وقف حرمین شریفین کنند، دو موضوع مورد توجه است یکی اینکه همه قرآنها در یک چاپخانه چاپ میشود و اگر در کشورمان هم همه چاپخانهها تجمیع شوند و منحصراً در اختیار این چاپخانهها باشد مشکلی پیش نخواهد آمد و تخلفی را شاهد نخواهیم بود.
وی افزود: درباره قرآنی که مجوز آن از سوی سازمان دارالقرآن یا مرکز طبع و نشر قرآن صادر میشود، این موضوع اهمیتی ندارد که قرآن مورد نظر در کدام چاپخانه چاپ خواهد شد که باید برای این موضوع فکری شود و این امر سبب به وجود آمدن اشکال در کار چاپ و نشر قرآن میشود و به نظر میرسد این برچسب نیز همانند برچسب شبنم که برای کالاها اختصاص مییابد، به جایی نمیرسد.
بابامحمدی در ادامه یادآور شد: تا زمانی که تجمیع چاپخانهها انجام نشده و چاپخانههای قرآن متعددی در کشورمان وجود دارد، باید تخلفات در حوزه چاپ و نشر قرآن را نیز پیشبینی کنیم.