کد خبر: 3372622
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵

اکثر حافظان قرآن خوزستان دارای مدرک درجه ۳ حفظ هستند

گروه فعالیت‌های قرآنی: کارشناس برنامه‌ریزی امور قرآنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خوزستان با بیان اینکه هیچ‌یک از حافظان قرآنی خوزستان درجه «استاد حفظ قرآن» را که معادل مدرک دکتری است، دریافت نکرده‌است، گفت: حافظان قرآن خوزستان اکثراً دارای مدرک درجه ۳ (حافظ کل) هستند.

قاسم مقدمی، کارشناس برنامه‌ریزی امور قرآنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خوزستان در گفت​وگو با خبرگزاری بین​المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، با بیان اینکه نتایج آزمون تخصصی طرح ارزیابی حفاظ بزودی اعلام می‌شود، در مورد رتبه​​ها و مدارج حفاظ، اظهار کرد: در رتبهه​بندی حفاظ کل قرآن کریم سه موضوع ارائه قوی محفوظات، تسلط به ترجمه مفردات و تفسیر آیات مورد توجه است.

وی در معرفی درجات حفظ قرآن گفت: درجه 1 حفظ مستلزم شرایط ارائه قوی محفوظات، آشنایی با تفسیر و علوم قرآن و 10 سال سابقه تدریس و تربیت حافظ قرآن است که به دارنده مدرک درجه 1 حفظ «استاد حفظ قرآن» اطلاق می‌شود. برای مدرک درجه 2 حفظ نیز ارائه قوی محفوظات، تسلط بر تلاوت و ترتیل و ترجمه و مفردات آیات لازم است، دارنده مدرک درجه 2 حفظ «حافظ ممتاز» است. مدرک درجه 3 حفظ نیز نیازمند ارائه محفوظات و آشنایی با مفاهیم ظاهری آیات است؛ دارنده این مدرک «حافظ کل» است. مدرک درجه 4 و 5 حفظ قرآن نیز، حفظ 20 جزء و 10 جزء پیوسته قرآن و درک مفاهیم است.

کارشناس برنامه‌ریزی امور قرآنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خوزستان اظهار کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، درجات 5 گانه حفظ قرآن با مدارک دانشگاهی معادل سازی شده است.

وی در ادامه در خصوص تعداد حفاظ قرآن استان خوزستان تصریح کرد:​ بانک اطلاعاتی مشخصی از حفاظ استان در اختیار نیست که اطلاعات حافظان قرآن را جمع‌آوری کرده باشد. گردآوری چنین مجموعه​ای نیازمند همکاری ادارات فرهنگی است. امیدواریم جامعه قرآنی استان بتواند در این زمینه ورود کند.

متصدیان فعالیت​های قرآنی خود را، تشکل واحدی بدانند

مقدمی با اشاره به طولانی‌شدن روند جمع‌آوری بانک اطلاعاتی گفت: اتحادیه مؤسسات قرآنی استان که در این زمینه ورود کرده است تا حدودی می‌تواند در این زمینه اقدام کند؛ چراکه متصدیان فعالیت​های قرآنی باید خود را یک تشکل واحد حساب کنند و نیازمند عزم جمعی و وحدت رویه دارد. مجموعه قرآنی استان، پیشکسوتان و متصدیان فعالیت​های قرآنی باید خود را یک تشکل واحد حساب کنند و ایجاد این بانک اطلاعاتی به صورت یک دغدغه برای آنها مطرح باشد.

کارشناس برنامه‌ریزی امور قرآنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی خوزستان با تصریح به اینکه اطلاعات ما از آمار فعالان قرآنی استان ضعیف است، گفت: اکثر حفاظ استان که موفق به دریافت مجوز حفظ شده‌اند، اکثرا حافظ درجه 3(حافظ کل معادل کارشناسی) هستند و حفاظ معدودی به عنوان حفاظ درجه 2 (معادل کارشناسی ارشد) است، مجوز گرفته‌اند.

این قاری بین​المللی تصریح کرد: هیچ یک از حفاظ استان، تاکنون درجه «استاد حفظ قرآن» را که معادل مدرک دکتری است، دریافت نکرده است.

دریافت مدرک 120 حافظ خوزستانی در سال 93

وی اظهار کرد: سال گذشته 50 نفر از متسابقین شرکت‌کننده استان در آزمون طرح ارزیابی حفاظ قرآن به عنوان حافظ کل مجوز دریافت کردند و در کل با در نظر گرفتن حفاظ 10 جزء و 20 جزء، بالای 120 نفر سال گذشته مدرک حفظ دریافت کردند.

مقدمی با بیان اینکه وضعیت آمار حفاظ استان مطلوب است، گفت: با توجه به اینکه آزمون پس از مرحله کتبی، به صورت شفاهی نیز برگزار می‌شود و صوت و لحن و حسن حفظ و تجوید آنها نیز ارزیابی می‌شود، حفاظ استان تحت تأثیر فرهنگ بومی در این زمینه به خوبی ظاهر می‌شوند و هر ساله استان ما جزء استان‌های برتر محسوب می‌شود.

این قاری قرآن گفت: علاوه بر این، آزمون کتبی حفظ 5 جزء نیز به صورت استانی در کنار سایر رشته‌های حفظ برگزار می‌شود که برگزاری این آزمون موجب افزایش آمار حفاظ استان و ایجاد انگیزه و اشتیاق برای حفاظ می‌شود.

ورود کم‌رنگ جامعه قرآنی در زمینه تربیت مفسر و مدرس مفاهیم قرآن کریم

وی در پایان با بیان اینکه بانک اطلاعات جامعه قرآنی برنامه کلان و مهمی است که عزم جمعی جامعه قرآنی را می‌طلبد، با پیشنهاد اینکه این برنامه جزء اولویت‌های جامعه قرآنی قرار گیرد، گفت: با طراحی و آماده کردن این بانک می​توانیم بر اساس داشته‌های خود برنامه‌ریزی کنیم و درصدد رفع نواقص و کمبودها برآییم. به طور مثال ورود جامعه قرآنی در زمینه تربیت مفسر و مدرس مفاهیم قرآن کریم بسیار کم‌رنگ بوده و بانک‌ اطلاعاتی زمینه رصد این کمبودها و رفع آنها را فراهم می‌کند.

captcha