کد خبر: 3372837
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۳

سرانجام پروژه قرآنی چهارسال پس از کلنگ‌زنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: پروژه مؤسسه قرآن و عترت تسنیم در ۲۶ مرداد ۱۳۹۰ در کوی ثمین زنجان تهیه شده است اما متأسفانه به دلیل عدم حمایت مالی از این پروژه، فقط خاک‌برداری آن انجام گرفته و در حال حاضر متوقف شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، فعالیت‌های فرهنگ محوری و عمیق می‌تواند ابعاد مختلف جامعه را تحت‌الشعاع قرار‌دهد که با توجه به ظرفیت‌های فرهنگی موجود به‌ ویژه در حوزه قرآنی در استان زنجان می‌توان با اتخاذ تدابیر، تمهیدات و برنامه‌ریزی‌های لازم در این راستا فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام داد.
پروژه مؤسسه قرآن و عترت تسنیم، بزرگ‌ترین و کامل‌ترین مؤسسه علمی - پژوهشی قرآن و عترت شمال‌غرب کشور یکی از ده‌ها طرح‌های قرآنی است که با مساحت 763 متر مربع در 26 مرداد 1390  در کوی ثمین زنجان کلنگ‌زنی شده است و بی‌تردید با بهره‌برداری از این پروژه، پیش‌بینی شده بود تا نیازهای قرآنی منطقه در زمینه‌های مختلف علمی و پژوهشی در این حوزه مرتفع شود؛ اما متاسفانه به دلیل عدم حمایت مالی از این پروژه، فقط خاک برداری آن صورت پذیرفته و در حال حاضر تبدیل به مکانی برای تجمع زباله‌ها شده است.

بانی این پروژه یکی از مؤسسات قرآنی فعال در شهرستان زنجان است. فعالیت‌های قرآنی این مجموعه از سال 1376 به صورت جلسات قرآنی سیار در شهرک کوی فرهنگ آغاز شده و در سال 1384 موفق به اخذ مجوز رسمی فعالیت‌های قرآنی از سازمان تبلیغات اسلامی شده است.
برنامه‌ریزی برای پروژه مؤسسه قرآن و عترت تسنیم یکی از گام‌های این مؤسسه برای توسعه فعالیت‌های قرآنی در استان بود که با تکمیل و بهره‌برداری از آن، بزرگترین و کامل‌ترین مؤسسه علمی - پژوهشی قرآن و عترت شمال‌غرب کشورآماده خدمات‌دهی به همه قرآن ‌دوستان، محققان و قرآن‌پژوهان خواهد بود.
این پروژه طبق طرح 20 ساله دولتی با زیربنای بالغ بر 4 هزار و 135 مترمربع تعریف شده تا در هفت طبقه احداث شود. سالن اجتماعات چند منظوره، کلاس‌های آموزشی برای تمام مقاطع سنی، کتابخانه، کارگاه‌های ویژه نجوم، آزمایشگاه فیزیک، سایت رایانه و لابراتوار زبان، استودیو و آرشیو نوارهای مذهبی و قرآنی از جمله بخش‌های طراحی شده در بزرگترین مؤسسه علمی - پژوهشی و تخصصی قرآن و عترت تسنیم در شمال‌غرب کشور می‌باشد.



این در شرایطی است که علی صحبتلو، رئیس اداره امور قرآنی استان زنجان در‌خصوص آخرین وضعیت این پرژه قرآنی به خبرنگار ایکنا گفت: در دولت دهم طبق تعاملی که بین استانداری و اداره‌ کل تبلیغات اسلامی استان زنجان صورت گرفت، مقرر شد تا در هر یک از شهرهای استان یک مرکز فعالیت‌های قرآنی تأسیس شود که به همین منظور در زنجان نیز زمینی در شهرک گلشهر کاظمیه در نظر گرفته شد که به دلیل مهیا نشدن این زمین، پروژه مؤسسه قرآن و عترت تسنیم در کوی ثمین زنجان کلنگ‌زنی شد.
رئیس اداره امور قرآنی استان زنجان خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت حاکم بر اقتصاد کشور، دولت یازدهم تأمین رفاه مردم را در اولویت کاری خویش قرار داده و بدین منظور در صورت تأمین اعتبار پروژه‌های عمرانی را مورد توجه قرار می‌دهد و طرح‌های فرهنگی و قرآنی در اولویت‌های بعدی این دولت هستند که پروژه مؤسسه قرآن و عترت تسنیم در کوی ثمین زنجان نیز از این قاعده مستثنی نیست.
صحبتلو تصریح کرد: بی‌تردید بانیان پروژه مؤسسه قرآن و عترت تسنیم در کوی ثمین زنجان با توجه به وضعیت حال حاضر کشور نباید تنها در انتظار مساعدت‌های مالی از سوی نهادهای دولتی باشند بلکه می‌بایست از کمک‌های مردمی و خیرین در این امر مساعدت جویند.
روح‌اله قاسمی، مدیرمؤسسه قرآنی تسنیم زنجان نیز با اشاره به اینکه پروژه مؤسسه قرآن و عترت تسنیم با مساحت 763 متر مربع در26 مرداد 1390 در کوی ثمین زنجان تهیه شده است، گفت: زمین این پروژه طرح 20 ساله دولتی است که بر این اساس 30 درصد مبلغ اولیه زمین در همان آغاز کار اخذ شده و سالانه نیز یک میلیون و سیصد هزار تومان به حساب اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان واریز می‌شد.
وی با بیان اینکه متأسفانه به دلیل عدم حمایت مالی از این پروژه، فقط خاک‌برداری آن انجام گرفته است، گفت: برای خاک‌برداری این مجموعه قرآنی 20 میلیون تومان هزینه شده است که تنها قریب به 40 میلیون ریال برای این امر توسط اداره کل تبلیغات اسلامی استان زنجان تخصیص یافته است.
مدیرمؤسسه قرآنی تسنیم زنجان خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز به دلیل عدم تأمین اعتبارات مورد نیاز، زمین در اختیار اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان قرار گرفته و نقاط خاک‌برداری شده نیز پر شده است.
قاسمی با اشاره به اینکه منطقه ثمین و مناطق اطراف آن فاقد امکانات فرهنگی از قبیل فرهنگسرا و سینما است، ادامه داد: پروژه مذکور می‌تواند پاسخگوی بخش عمده‌ای از نیاز فرهنگی و دینی مردم این منطقه باشد و در صورت اجرایی شدن طرح، تبدیل به دانشگاه قرآنی برای توسعه و ترویج قرآن و مفاهیم قرآنی خواهد شد.



وی با بیان اینکه استان زنجان در گذشته نه چندان دور به اکبرالقراء ملقب بوده است، گفت: جای بسی تأسف است که در پایتخت شور و شعور حسینی چنین پروژه عظیمی به دلیل عدم حمایت مالی متوقف شود.
همچنین احمد حسنی، سرپرست املاک اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان با اشاره به اینکه قرارداد این پروژه به تاریخ 31 فروردین 90منعقد شده است، اظهار کرد: ارزش ریالی این زمین 300 میلیون ریال بوده و با توجه به اینکه زمین این پروژه طرح 20ساله دولتی بوده است 10 درصد مبلغ اولیه به مبلغ 30میلیون ریال اخذ شده است و باقی مبلغ قسط‌‌بندی شده و روح‌اله قاسمی طرف قرارداد این پروژه موظف بوده است که سالانه مبلغ 13 میلیون ریال را به حساب اداره کل راه و شهرسازی زنجان واریز کند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پروژه مذکور پیشرفت فیزیکی نداشته است در تاریخ 4 مهر 92 نخستین اخطار به روح‌اله قاسمی طرف قرداد این پروژه ارسال شده است که ایشان در تاریخ 7 مهر 92 درخواست انصراف داده و در 9 آذر سال 93 قرارداد پروژه مذکور لغو شده است و مبالغ اخذ شده نیز به طرف قرارداد بازگشت داده شده است.
بی‌تردید این گزارش زوایای پیدا و پنهان بسیاری دارد که یکی از تناقض‌های آشکار آن در ادعای مسئولان امر در رابطه با هزینه‌کرد در احداث پروژه است، با این وجود آنچه که مهم است توقف پروژه مؤسسه قرآن و عترت تسنیم، بزرگ‌ترین و کامل‌ترین موسسه علمی - پژوهشی قرآن و عترت شمال‌غرب کشور است که قرار بود روزی تبدیل به دانشگاه قرآنی برای توسعه و ترویج قرآن و مفاهیم قرآنی شود.

معصومه مسلمی

captcha