اعظم بروجردی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: در طول سال شاهد برگزاری جشنوارههای متنوع تئاتری هستیم که متولی آنها نهادهای مختلف فرهنگی و هنری هستند که هر کدام با توجه به ماهیت فعالیت برگزار کننده خود اهدافی را دنبال میکنند.
وی ادامه داد: به طور قطع متولی اصلی تئاتر در کشور، وزارت ارشاد و اداره کل هنرهای نمایشی است که با برگزاری جشنوارههای متعدد خود به فراگیری تئاتر در سراسر کشور و بهرهمندی اغلب هنرمندان علاقهمند به فعالیت تئاتر کمک میکنند.
این کارشناس و مدرس تئاتر گفت: این میان جشنوارههای تئاتری که مثلاً حوزه هنری و یا سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران اقدام به برگزاری آنها میکند باید تابع سیاستها و اهداف تبیین شده متولیان خود باشد، مثلاً از حوزه هنری تولید آثاری برای جشنوارههای تئاتری انتظار میرود که به هنر انقلاب و دفاع مقدس اهتمام ورزد و یا سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در قالب برگزاری جشنوارههای تئاتری، سعی در فرهنگسازی شهری و بهینهسازی شرایط شهرنشینی داشته باشد.
بروجردی تصریح کرد: اما در عمل شاهد هستیم که بسیاری از این جشنوارههای تئاتری که از ابتدا قرار بود موضوعی برگزار شوند، به ورطه تکرار افتادهاند و همچون جشنوارههای فراگیر تئاتری که ارشاد آنها را برگزار میکند، از اهداف خود کم کم دور میشوند و بدون هدف مشخصی صرف برگزاری آنها برای مدیران اجرایی اهمیت دارد.
این کارگردان تئاتر افزود: به جشنواره تئاتر «سوره ماه» حوزه هنری و یا جشنواره «تئاتر شهر» که سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران آنها را برگزار میکنند نگاه کنید، به وضوح خواهید دید که هیچ هدفی را از برگزاری خود دنبال نمیکنند و شامل مجموعهای از آثار نمایشی با موضوعات مختلف هستند که شاید به زحمت بتوان در آنها آثاری مرتبط با ماهیت فعالیتهای متولیان خود یافت.
وی در پایان تأکید کرد: به نظر من تمام جشنوارههای تئاتری به ویژه جشنوارههایی که باید به موضوعات دینی و ارزشی اهتمام داشته باشند هم از نظر ساختاری و هم محتوایی مورد بازنگری قرار گیرند و به اهدافی که از ابتدا به سبب تحقق آنها به وجود آمدهاند رجعت کنند.