
حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی مطلبی، مدیر حوزه علمیه حجت بن الحسن(عج) تهران در گفتوگو با کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، به مناسبت سالروز ولادت امام هادی(ع) که به نقلی در نیمه ذی الحجه به بیان مطالبی پرداخت و گفت: امام هادی (ع) در سن 8 سالگی عهدهدار مسئولیتی سنگین به نام امامت شدند و 32 سال حکومت ایشان ادامه داشت ، امام هادی(ع) در زمان 6 خلیفه بنی العباس امامت می کردند و تمام حرکات و رفتار و ملاقاتشان زیر کنترل حاکمان قرار گرفته بود. امام هادی(ع) در شرایطی خیلی خاص و تحت کنترل، امامت کردند آن دوران مسئله خلافت گرایی از بین رفته بود و خلفاء جور زمان دنبال خوش گذرانی بودند.
مدیریت حوزه علمیه حجت بن الحسن(عج) تهران گفت: امام هادی(ع) بیشترین ایام دوران امامت خود را در زندان و پادگان نظامی سپری کردند و ارتباط آن حضرت با دنیای آزاد بسیار محدود بوده است و برهمین اساس، ایشان با بیان زیارت «جامعه کبیره» به طرح تمام آنچه سالهای سال شیعه و ائمه معصومین برای آن رنجهای فراوان کشیدند، پرداختند. چون هیچ امامی مانند امام هادی(ع) فرصت و موقعیت بیان جایگاه امام را در طرحی جامع مثل «جامعه کبیره» پیدا نکرد. بنابراین طبیعی است که دشمنان ولایت نسبت به این امام مظلوم ما کینه پیدا کنند.
حجت الاسلام مطلبی در رابطه با برخورد امام هادی (ع) با افکار انحرافی زمان خود این چنین گفت: در زمان امامت امام هادی(ع) سه فرقه منحرف وجود داشتند که از جمله آنها معتزله، مشاعره وغلات بود، معتزله از فرقه های بودند که عقل گرا بودند و قائل به این مسئله بودند که مسائل دینی را می توان به وسیله عقل اثبات کرد و وجود پیامبران الهی و امامان معصوم (ع) العیاذبالله بی دلیل می دانستند! در همین رابطه امام صادق(ع) فرمود: ان الدین لایساب بالعقول(قطعا تمام مسائل دین به وسیله ی عقل به دست نخواهد آمد) وامام هادی(ع) تلاش فراوان داشتند که اعتقادات این چنین عقیده های خاص را از انحراف بیرون آورند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از افکارت انحرافی که در زمان امام هادی(ع) قد علم کرده بود غلات بودند که قائل بودند امام هادی(ع) خداست! اما امام هادی (ع) به شدت درصدد برخورد با این افکار برآمدند وآنها را تکذیب می کردند و درهمین رابطه امام هادی(ع) در جواب شخصی که درباره سرکرده غلات(علی بن حسکی قمی) فرمودند: لعنت خدا بر او باد! دروغ گفته است! من او را از دوستان و پیروان خود نمی دانم! اورا چه شده، خدا لعنتش کند! او بسیار دروغ گو است! و امام هادی (ع) با این کلام به شدت این فرقه و سر دسته های آن را نهی و شدت تنفر خود از آنها را وانمود کردند.
مدیر حوزه علمیه حجت بن الحسن(عج) تهران درباره سند زیارت جامعه کبیره این چنین گفت: این زیارت نامه از سوی شیخ صدوق وبه ترتیب به موسی بن عبدالله نخعی می رسد که گفت به امام هادی(ع) گفتم آقا جان، فدایت شوم! چگونه می شود شما را از راه دور زیارت کرد! امام هادی (ع) شروع به شرح دادن زیارت جامعه کبیره کردند و گفتند رو به سوی قبور ائمه هدی(ع) این زیارت بخوان!
حجت الاسلام محمد علی مطلبی درباره سیره برخوردی امام هادی (ع) با مردم این چنین گفت: امام هادی (ع) سیره و نحوه رفتاری او با مخالف و دوست و خانواده و جوان ونوجوانان همه به شکلی بود که پیامبر اکرم (ص) رفتار کردند زیرا که آنها کلهم نور واحد هستند، درهمین رابطه توصیه ای که بنده به جوانان عزیز دارم این است که کتاب (انسان250ساله) مقام معظم رهبری را بخوانند که نشان گر کلهم نور واحد بودن اهل بیت است.
وی ادامه داد: از نشانه های محبت به امام هادی (ع) در خانواده متوکل عباسی به چشم می خورد، زیرا وقتی متوکل عباسی مریض شد مادرش نذر کرد که کیسه های بسیار دینار را به امام هادی (ع) اهدا کند تا پسرش شفا بگیرد واین از ولایت گرایی درونی امامان معصوم (ع) در وجود محبین خودشان است.
این مدیر حوزه در پایان گفت: امام هادی (ع) 4 پسر و یک دختر داشتند با همین وجود آنهایی که در ذهنشان این سوال است که آیا سید محمد فرزند امام هادی (ع) است یا خیر؟ باید گفت بله او از فرزندان ویقینا ازارادتمندان امام هادی (ع) بوده است.
محمد ایمانی مهر