علیاکبر ملکشاهی، قاری بینالمللی قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ضمن عرض تسلیت در پی عروج پنج عضو کاروان قرآنی در فاجعه منا، اظهار کرد: این عزیزان از دست رفته قرآنی که درگذشت آنها ضایعهای بزرگ برای جامعه قرآنی است مصداق بارز «وَمَن یَخْرُجْ مِن بَیْتِهِ مُهَاجِرًا إِلَى اللّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ یُدْرِکْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلى اللّهِ» هستند.
وی با اشاره به عروج شهادتگونه محسن حاجیحسنی کارگر و حسن دانش از قاریان بینالمللی کشورمان افزود: درگذشت این دو قاری بینالمللی قرآن در فاجعه منا برای ما واقعا عجیب است؛ چرا که این دو قاری عزیز هر دو در یک سال درخشیدند و اول شدند؛ حسن دانش که امسال در مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران پرچم عزت ایران را به اهتزار درآورد و محسن حاجیحسنی کارگر که او نیز امسال پرچم جمهوری اسلامی ایران را بعد از 9 سال در مالزی به اهتزار درآورد.
وی عنوان کرد: عجیب است این دو گل قرآنی ما در همان سالی که هر دو رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن را به دست آورده بودند اینگونه در فاجعه منا پرپر شدند و فوز شهادت رسیدند؛ به نظرم پرپر شدن این دو گل عزیز قرآنی خیلی پرمعنی است.
ملکشاهی عنوان کرد: طی روزهای گذشته که خبر از دست دادن حاجمحسن حاجیحسنی را شنیدم بسیار متأثر بودم و امروز هم که خبر از دست دادن حاجحسن دانش را شنیدم واقعا از عمق وجود سوختم و گریستم؛ این دو گل قرآنی پرپر شدند و رفتند اما این شگفتی واقعا برای ما مانده است که چه شد این دو عزیز به این فوز عظیم رسیدند و در عرصه قرآنی جاودانه شدند.
ملکشاهی درباره آشنایی خود با زندهیاد محسن حاجیحسنی کارگر، گفت: بنده با حاجمحسن حاجیحسنی از سالها پیش آشنا بودم و ایشان از زمان نوجوانی هم جزو قاریان خوب بود. به یاد دارم در سال 83 که با هم در حج تمتع حضور داشتیم و حاجمحسن نوجوانی، 15 ساله بود در آن سال نیز در کاروان قرآنی میدرخشید و تلاوتهای بسیار زیبایی داشت.
وی ادامه داد: از سال 83 که در کاروان قرآنی با هم بودیم دیگر حاجمحسن را ندیدم تا اینکه زندهیاد محسن حاجیحسنی امسال در اختتامیه همایش سالانه شورای عالی قرآن تلاوت داشت و چه تلاوتی! تلاوت حاجمحسن در آن مراسم به قدری زیبا بود که بنده به آقای سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن که در کنار بنده نشسته بود، گفتم به نظرم ایشان یکی از ذخایر آینده کشور هستند چرا که تلاوتی بسیار پخته و زیبا داشت.
ملکشاهی اظهار کرد: تلاوت حاجمحسن در آن مراسم به قدری زیبا و پخته بود که احساس کردم محمود شحاتی دارد از ایران سر برمیآورد و آینده قرآنی کشور با حضور عزیزانی مثل ایشان قطعا آیندهای پربار و پرثمر خواهد بود. بعد از اینکه تلاوت حاجمحسن در آن همایش تمام شد با ایشان روبوسی کردم و به خاطر تلاوت زیبایی که داشت تشکر کردم.
وی ادامه داد: چند روز بعد از تلاوت در شورای عالی قرآن، مجدد حاجمحسن را زیارت کردم و خطاب به او گفتم: شما آن روز چقدر زیبا تلاوت کردید؛ حاج محسن گفت: استاد مرا یادتان هست؟ گفتم راستش چهرهات خیلی آشناست که گفت من در سال 83 با شما در حج تمتع همسفر بودم و در آن لحظه تازه خاطرات برایم تداعی شد و یادم آمد که این عزیز را در دوران نوجوانی دیدهام.
این استاد قرآن درباره آشنایی خود با حسن دانش، گفت: حسن دانش حقیقتاً یک چهره پرنور و ارزشمند برای قرآن کشور بود و بنده با ایشان سابقه رفاقت داشتم و مدتها بود که ایشان را به عنوان یکی از چهرههای فاخر استان یزد میشناختم؛ چرا که سالها در فینال مسابقات سراسری قرآن خوش میدرخشید و رتبه میآورد.
وی یادآور شد: اما امسال حسن دانش، این چهره نورانی افتخار بزرگی را برای کشور به ارمغان آورد و در بین تعداد قابل توجهی از قاریان بسیار خوب و ممتاز کشور توانست رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران را کسب کند و کسی هم شک نداشت که این عزیز ما با افتخار این رتبه را به دست آورد.
وی عنوان کرد: یک نکته مهم که به نظرم در حسن دانش خیلی ارزشمند است این است که بنده بارها ایشان را در خلال مسابقات بینالمللی قرآن دیدم و تلاوت ایشان در محضر رهبر معظم انقلاب را هم شنیدم و هر بار که ایشان را زیارت کردم شاید باورتان نشود اما احساس میکردم با یک رزمنده بسیجی و رزمنده زمان جنگ روبرو هستم.
ملکشاهی در ادامه گفت: در این جوان آن نشاط و شعفی که یک قاری بعد از کسب عنوان مهم از خود نشان میدهد، ندیدم و این جوان قرآنی فقط لبخند میزد؛ نکتهای که در سیره پیامبر اکرم(ص) نیز وجود داشت و به گوشمان رسیده بود این است که پیامبر(ص) نیز قهقههای بلند نمیزد و لبخند میزد.
وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: چند روز قبل از اینکه حاجحسن در مسابقات بینالمللی قرآن شرکت کند با ایشان تلفنی صحبت کردم و نکاتی را برای آمادگی بیشتر در مسابقات عرض کردم فارغ از اینکه این آقا آنقدر کارش درست بود و آنقدر انسان بزرگی بود و از روحی آنچنان بلند برخوردار بود که وقتی اول شد فقط یک لبخند مؤدبانه زد و شادی و سروری که شاید بوی غرور بدهد هیچگاه در چهره این جوان قرآنی دیده نشد.
این قاری بینالمللی با بیان اینکه من زهد را که مصداق بارز آن در فرمایش امیرالمومنین(ع) است که فرمودند: «لِکَیْلا تَأْسَوْا عَلى ما فاتَکُمْ، وَ لا تَفْرَحُوا بِما آتاکُمْ» در وجود حاجحسن دیدم، گفت: از نظر قرآن، زاهد کسی است که وقتی چیزی را از دست میدهد ناراحت نمیشود و همچنین وقتی چیزی را به دست میآورد هم خوشحال نمیشود؛ زندهیاد حسن دانش هم همینگونه بود.
وی در ادامه عنوان کرد: یکی از شگفتیهای این حادثه این است که در وجود این دو عزیز چه چیزی نهفته بود که دو قاری بینالمللی که در یک سال افتخار آوردند در همان سال و در یک حادثه به این فوز عظیم رسیدند! این دو قاری جوان چه ویژگی داشتند که خداوند آنها را پسندید و بهشت را برای آنها ارزانی کرد!
ملکشاهی با بیان اینکه جامعه قرآنی باید روی این قضیه فکر و تأمل کند، یادآور شد: نه تنها دو قاری بینالمللی از دست رفته بلکه سه عضو گروه تواشیح که در فاجعه منا جان خود را از دست دادهاند نیز این درس بزرگ را برای ما به ارمغان گذارده و این راه را به ما نشان میدهند که قرآن راه رستگاری است و خداوند کسانی را میپذیرد که حقیقتا قرآن را باور کردهاند و دنبال نان و کسب معیشت از طریق قرآن نیستند.
وی ادامه داد: طی یک هفته گذشته که خبر از دست دادن اعضای جامعه قرآنی اعلام شده است گویا یک روح و حیات جدید به جامعه قرآنی بخشیده شده است؛ پنج عضو کاروان قرآنی که در حادثه منا جان خود را از دست دادند در عمل به ما یادآوری کردند که اگر میخواهیم راه رستگاری را در پیش بگیریم باید در عمل فردی، خود قرآنی باشیم و سیره و اخلاق قرآنی را در وجود خود پیاده کنیم.
وی در پایان گفت: بنده به حال این دو قاری عزیز و سه عضو گروه تواشیح که آنها هم پرندگان مهاجر قرآنی کشور هستند، غبطه میخورم و در دل آرزو میکنم که خداوند به من هم لیاقت شهادت در مسیر خودش را بدهد و اگر گناه و غفلتی از ما سر زده است به خاطر انس با قرآن ما را مشمول مغفرت خود قرار دهد.