کد خبر: 3382387
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۳
انجم‌شعاع خبر داد:

برگزاری دومین گردهمایی تدوین اسناد راهبردی/ امید به نهایی کردن اسناد

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی از برگزاری دومین اردوی تدوین اسناد راهبردی توسعه فرهنگ قرآنی خبر داد و گفت: این اردو از ۱۵ تا ۱۷ مهر در بابلسر برگزار می‌شود.

محمد انجم‌شعاع، معاون نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در گفت‌‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره بند اول وظایف شورای توسعه فرهنگ قرآنی که در منشور توسعه و در سال 88 تصویب شده است، گفت: بر اساس این بند تدوین شاخص‌های توسعه فرهنگ قرآنی بر عهده شورای توسعه گذاشته شده است که با اهتمام ویژه همکاران در شورای توسعه کارهای مطالعاتی حول این موضوع به خوبی انجام شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال جاری به اقناع کارهای مطالعاتی در زمینه اسناد راهبردی رسیده‌ایم، افزود: بر پایه این مطالعات می‌توانیم آن وظیفه‌ای که محول شده است با استفاده از یک جمع خبرگانی که در حوزه فعالیت‌های قرآنی و مطالعات قرآنی دارای سابقه و تجربه و اندوخته علمی هستند، در راستای نهایی شدن تدوین اسناد راهبردی گام برداریم.
انجم‌شعاع تصریح کرد: لذا غیر از اردویی که در مشهد مقدس حول تدوین اسناد راهبردی سه حوزه داشتیم، مقرر شد تا در فرصت مناسب و نزدیک، شاخص‌های توسعه را با ترتیب آنچه که در مشهد حول اسناد راهبردی انجام گرفت، در اردویی دیگر این کار پیگیری شود.
معاون نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد:‌ خوشبختانه جلسات مقدماتی با حضور نمایندگان کمیسیون‌های چهارگانه تشکیل و توافق شد برای سرعت بخشیدن به کار و تسریع در روند آماده سازی کار، اردویی جهادی و متمرکز و خارج از محیط کاری روزمره و دغدغه‌های آن، این بحث پیگیری شود.
وی بیان کرد: پس از نهایی شدن توافق بر سر برگزاری اردوی دوم، مقرر شد تا این اردو از روز چهارشنبه‌ 15 مهر آغاز شود و تا روز جمعه نیز ادامه داشته باشد. هم اکنون در آستانه برگزاری این گردهمایی هستیم، از فردا در بابلسر در خدمت جمعی حدود 23 نفر از اساتید و کارشناسان کمیسیون‌‌ها و افراد مستقل که در کارهای مستقل علمی در این حوزه کار کرده‌اند، خواهیم بود.
انجم‌شعاع عنوان کرد: این کار را از صبح چهارشنبه آغاز می‌شود و پیش‌بینی ما این است که بر اساس برنامه چهارشنبه کارهای کلی صورت گرفته و در مورد رویکردها به توفق نهایی برسیم و با توجه به رویکردهای توافق شده از روز پنج‌شنبه تا پایان روز جمعه و در یک کار فشرده تیمی برخی شاخص‌ها را آماده کنیم.
معاون نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: اگر این پیش‌بینی از جهت فرآیند اجرایی و زمانی محقق شود، نتیجه کار به جلسه آینده مجمع مشورتی که روز یکشنبه هفته آینده برگزار می‌شود ارائه خواهد شد و بعد از آن نیز در شورای اصلی که در دو هفته آینده برگزار می‌شود، مطرح خواهد شد. البته مشروط بر اینکه این موضوع در گردهمایی اخیر به توافق برسد.
وی همچنین در مورد پیش‌بینی خود از نتایج گردهمایی پیش‌رو، افزود: با توجه به جلساتی که داشته‌ایم برخی از شاخص‌های پیشنهادی که مطالعات قبلی بوده است در اختیار دوستان قرار گرفته و نتایج تجمیع شده و بر اساس مدل کارکردی آماده شده است،‌ پیش‌‌بینی این است که در جلسه اخیر تدوین اسناد راهبدری به اتمام برسد البته این پیش‌بینی اولیه است.
انجم‌شعاع بیان کرد: البته مباحث اینگونه همیشه خارج از چارچوب‌های اولیه است اما امیدوار هستیم با این فرایند روز جمعه بتوانیم این کار را به اتمام برسانیم.
معاون نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی خاطرنشان کرد: به طور طبیعی این شاخص‌های توسعه، اصلی‌ترین کار شورا بوده است که از سنوات قبل باید تدوین می‌شده، این شاخص‌ها ما را در ارزیابی فعالیت‌ها و دستگاه‌ها کمک خواهد کرد.
وی بیان کرد: این شاخص‌ها سنجه‌ای است برای اینکه وضعیت توسعه یافتگی فعالیت‌های قرآنی در هر منطقه‌ای از کشور به ما نشان داده شود، مشروط بر اینکه شاخص‌های تدوین شده از قالب توصیفی کلی خارج شده و به سمت سنجه‌پذیری آن هم سنجه‌هایی که دست یافتنی باشد برود تا به راحتی بتوانیم هر دستگاهی را در حوزه خودش بر اساس شاخص‌های مصوب بررسی کنیم و وضعیت آن را در مرکز رصد مانیتورینگ کنیم، قطعاً شاخص‌های توسعه با سنجه‌پذیری و ارزیابی وضعیت ما را به تصمیم‌سازی و سوق دادن به سمت شناسایی خلاءهای موجود سوق خواد داد.

فاطمه
|
-
|
۱۳۹۴/۰۷/۱۴ - ۲۲:۴۳
0
0
سلام خدا قوت
بنده خدا
|
-
|
۱۳۹۴/۰۷/۱۶ - ۰۰:۴۴
0
0
با احترام
اساتید و کارشناسان قرآنی صلاحیت طراحی شاخص در خیلی از حوزه های قرآنی را ندارند! حوزه مدیریت، ساخت نظامها بر اساس قرآن (نیاز به اساتید علوم سیاسی، جامعه شناسی، فرهنگ شناسی و اقتصاد اشنا به قرآن دارد) و .... طراحی شاخص موضوعی چند رشته ای و بین رشته ای است. این اشتباه در سیاستگذاری تقریبا همه حوزه های کشور اتفاق می افتد که مثلا فکر می کنند سیاستگذاری در حوزه قرآن صرفا نیاز به اساتید قرآنی دارد، سیاستگذاری در حوزه آموزش صرفا نیاز به اساتید رشته های علوم تربیتی دارد و قس علی هذا.
captcha