به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم اختتامیه بیست و سومین دوره و افتتاحیه بیست و چهارمین دوره مسابقات «درسهایی از قرآن» امروز سهشنبه، 14 مهرماه در سالن شیخ صدوق آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با حضور حجتالاسلام والمسلمین قرائتی و جمعی از مسئولان آموزش و پرورش و شهرداری برگزار شد.
در این مراسم، پس از تلاوت آیاتی از کلامالله مجید، حجتالاسلام والمسلمین موحدینژاد، مدیر مؤسسه ترویج فرهنگ قرآنی طی سخنانی درباره مسابقات درسهایی از قرآن با عرض تسلیت به امت اسلامی برای حادثه منا گفت: آلسعود در حج امسال با بیتدبیری که از خود نشان داد باعث شد تا جامعه قرآنی خواستار تشکیل کمیته پیگیر این اتفاقات شود.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود در جمع سپاه پاسداران به نگرانی خود به مسائل فرهنگی اشاره داشتند و فرمودند تنها راهی که کشور ما را در مقابل نفوذ فرهنگی دشمن بیمه میکند، تمسک به قرآن کریم است که در این راستا، مؤسسه ترویج فرهنگ قرآن 23 سال در این عرصه برای تربیت نسل جوان فعالیت کرده است.
موحدینژاد با اشاره به آمار شرکتکننده در این مسابقات گفت: هم اکنون این مسابقات برای دوره ابتدایی برگزار نمیشود و تنها دورههای متوسط را تحت پوشش قرار داده است که قبلاً حدود 3 میلیون نفر شرکتکننده بوده، اما هم اکنون با حذف 2 میلیون و 750 هزار مخاطب داریم و در کل 74 درصد از مدارس کشور را تحت پوشش مسابقات درسهایی از قرآن قرار دادهایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر 4 میلیون و 700 هزار دانشآموز در مقطع متوسطه داریم که دو میلیون و پانصد نفر از آنها در مسابقات درسهایی از قرآن شرکت میکنند و در شهر تهران هزار و 400 مدرسه تحت پوشش است از 45 هزار دانشآموز تهرانی 220 هزار نفر در این مسابقات شرکت میکنند و علاوه بر این مسابقات طرح تربیت مهارت فن بیان تفسیر را برای 4 هزار طلاب آغاز کردهایم.
موحدینژاد افزود: طرح تربیتی چهره به چهره یکی دیگر از برنامههای ماست که طلاب و معتمدین محل جوانان را گردهم جمع کنند که آنها بتوانند از این تربیت چهره به چهره بهره ببرند. در حال حاضر حدود 2 هزار و 500 جلسه طرح تربیتی چهره به چهره را داریم.
در ادامه این مراسم، مسابقه قرآنی میان چند تن از دانشآموزان شرکتکننده اجرا و جوایزی برای برگزیدگان اهدا شد.
کفاش، معاون پژوهشی ـ فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با ایراد سخنانی درباره فعالیتهای آموزش و پرورش در حوزه تربیت دینی گفت: نماز، قرائت قرآن، اخلاق، ادب اجتماعی، حضور در صحنههای مختلف سیاسی و اجتماعی، حضور فعال در صحنههای سازندگی همگی نگاه جامع به ساحت تربیتی در آموزش و پرورش است.
کفاش ادامه داد: حجتالاسلام والمسلمین قرائتی در طول حیات خود «دانشآموزان، اولیا و مربیان» را که اصلیترین قشر برای جامعه هستند را برای آموزش انتخاب کرده است و با برگزاری جلسات تفسیر توانستهاند تربیت جوانان را در جامعه الگوسازی کنند.
معاون پرورشی ـ فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به فعالیتهای قرآنی در آموزش و پرورش گفت: در حوزه تربیت دینی ـ قرآنی در آموزش و پرورش از سالیان گذشته طرحها و برنامههای تدوین شده است و در حوزه قرآن، نماز و عترت نیز در مدت 33 دوره مسابقات قرآن مدرسهای در جهت تقویت دانشآموزان برگزار شده است.
کفاش به دیگر طرحهای آموزش و پرورش در حوزه تربیت دینی اشاره کرد و افزود: آشنایی با سبک زندگی معصومین(ع) برای دانشآموزان تحت عنوان انس با اهل بیت(ع) از سال قبل طراحی شده است و در این طرح دانشآموز علاوه بر گذراندن کتابهای درسی با این طرح نیز آشنا میشود و تا به الان توانستهایم 28 عنوان متون تدوین شده در این زمینه منتشر کنیم.
وی با تأکید بر فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت حفاظ ادامه داد: در حوزه تربیت دینی در آموزش و پرورش طرح دیگری به نام حفظ موضوعی قرآن کریم در کنار حفظ کامل با ترجمه و تفسیر از سال گذشته برای دانشآموزان آغاز کردهایم. این طرح به نوعی به صورت روش تشویقی با انتخاب 300 تا 400 آیه با ترجمه و تفسیر برای دانشآموزان طراحی شده است.
کفاش در ادامه به بهرمندی از قاریان داخلی و خارجی اشاره کرد و گفت: درطرح تقلیدی قرائت قرآن کریم که از مهرماه امسال آغاز شده است از قاریان داخلی و بینالمللی که قرائت شیوایی دارند بهمنظور تقلید دانشآموزان از آنان درنظر گرفته شده است که دانشآموزان با استعداد کم اما مشتاق به قرائت بتوانند از این اساتید بهره ببرند.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش با هزینه کم و بهصورت مردمی و خودجوش توانسته است 23 دوره مسابقات درسهایی از قرآن کریم را برگزار کند که تفاسیر حجتالاسلام والمسلمین قرائتی بهعنوان سبک و روشی در نظام آموزش و پرورش قرار گرفته است.
معاون پرورشی فرهنگی آموزش و پرورش با اشاره به تعداد دانشآموزان شرکتکننده در مسابقات درسهای از قرآن سال گذشته اظهار کرد: دانشآموزان شرکتکننده در سال گذشته در کل کشور 4 میلیون 785 هزار و 720 نفر بودند که 52 درصد دانشآموزان شرکت کردند و در شهر تهران 456 هزار 299 دانشآموز در کل شرکت کردند که 229 هزار و 76 نفر برابر 51 درصد کل دانشآموزان شهر تهران در مسابقات درسهایی از قرآن شرکت کردند.
در ادامه این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین امرودی معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود از خطر بزرگ فرهنگی احساس نگرانی کرد و ورود بیاعلان هجمههای فرهنگی به کشور را هشدار دادند که در این راستا با بیمه کردن جوانان و جامعه با قرآن کریم میتوان مقابل این هجمهها ایستاد.
وی با اشاره به فعالیت چندین ساله حجتالاسلام قرائتی در زمینه دینی و اخلاقی تصریح کرد: ایشان در طول حیات خود فعالیتهای دینی و قرآنی بسیاری اعم از برپایی ستاد تفسیر، برپایی ستاد زکات و ستاد نماز و تأسیس مساجد در برنامه داشتهاند و توانسته شخصیتهای قرآنی بسیاری را تربیت و پرورش کند و باارزشترین و مؤثرترین فعالیت وی انسانسازی است و میتوان وی را بهعنوان نشان کارآمدی دین در اداره کشور، جامعه، آموزش و پرورش و غیره دانست.
در خانه امن خدا باید امنیت وجود داشته باشد
در ادامه این مراسم حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی ضمن عرض تسلیت برای حادثه نا و شهادت حجاج گفت: این مسابقات بیست و چهار سال پیش با همکاری جمعی از فرهنگیان شروع شد و امروز در حدود دو میلیون دانشآموزی در این مسابقات شرکت کردهاند که جای بسیار تقدیر و تشکر دارد.
وی با اشاره به حادثه منا ادامه داد: اکنون که ما درمراسم افتتاحیه بیست و چهارمین مسابقات درسهایی از قرآن حاضرهستیم، جمعی از عزیزان هستند که در حال تشییع پیکر عزیزان خود در فاجعه منا هستند. خداوند در آیاتی از قرآن میفرماید: کعبه ملک احدی نیست، مثل خورشید که کسی نمیتواند ادعای مالکیت آن را داشته باشد.
رئیس ستاد اقامه نماز با اشاره به اینکه مکه مکان امنی است، افزود: مکه محلی امن است حتی اگر کسی که قاتل است به مکه پناه ببرد نباید او را دستگیر کرد. همچنین تولیت مسجدالحرام برای یک فرد و یا یک خاندان نیست و به دستور قرآن باید گروهی با تقوا خانه کعبه را اداره کنند در حالی که تنها گروهی که از آلسعود رضایت دارد، دشمن بزرگ اسلام است.
قرائتی تصریح کرد: فقط اسرائیل از آل سعود راضی است که نتانیاهو از آنها بعد از فاجعه منا تشکر کرد. ما در مسجدالحرام حتی حق نداریم که یک حشره مانند ملخ را هم شکار کنیم و یا بزغالهای را ذبح کرده و یا گیاهی را از زندگی دور کنیم و این در حالی است که آل سعود این بلا را بر سر حجاج درآورد و آلسعود بداند که مسلمانان اجازه نخواهند داد که این فاجعه بدون جواب بماند و چند وقت دیگر محرم است و ما در مناسبتهای مختلف آشی برای اینها میپزیم که در آن بسوزند.
این استاد تفسیرقرآن خاطرنشان کرد: به نظر من شاهنشاهی در کل جهان هیچ معنی ندارد برای حکومت ایمان، تقوا، شجاعت و سابقه دینی مهم است. آلسعود کدامیک از اینها را دارد مردم آنها از روز تولد تا لحظه مرگ حتی یک بار هم به پای صندوقهای رأی نمیآیند. بزرگترین نعمت را ما داریم که حتی برای سادهترین موضوع هم به پای صندوقهای رأی میرویم.
بزرگترین دروغ را سازمان ملل میگوید ما نباید به این فکر کنیم که شرق یا غرب برای ما برادر میشود من نمیخواهم که وارد سیاست شوم مگر با استناد به آیات قرآنی. چراکه در قرآن 500 آیه سیاسی داریم. این 500 آیه پتکی است بر سر آنهایی که میگویند دین از سیاست جدا است. آنها یعنی این 500 آیه از قرآن را نادیده میگیرند.
حجتالاسلام قرائتی با تأکید بر حقانیت حضرت علی(ع) برای شیعیان گفت: خداوند در قرآن میفرماید: سرپرست و ولی شما کسی است که نماز میخواند و در رکوع زکات میدهد و تنها حضرت علی(ع) بود که هنگام رکوع زکات داد، حتی پیامبر(ص) در غدیرخم هم به این آیه اشاره کرد و خود امام علی(ع) هم چندین بار این آیه را مثال زده است.
این استاد قرآن کریم با اشاره به اهمیت کمک به فقرا گفت: کمک به فقرا موضوع بسیار مهمی است که خداوند آن را در کنار نماز بیان کرده و حتی از نماز هم مهمتر است. توجه به محروم بسیار مهم است تا جایی که خداوند میفرمایند کسی که از شما چیزی طلب میکند او را رد نکن.
طرح تحول مهم نیست مرد تحول مهم است
وی با انتقاد از طرح تحول آموزش و پرورش گفت: من طرح تحول آموزش و پرورش را قبول ندارم، طرح تحول مهم نیست مرد تحول مهم است. مرد تحول کسی است که اگر کفش نداشت به خاطر نداشتن کفش کلاس درس را تعطیل نکند و با پای برهنه هم به آموزش بپردازد. امام علی(ع) نگفت که به فقرا کمک کنید وی عملاً انگشترش را به فقیر داد پس کار و برنامه نباید در حرف باشد بلکه باید برنامهها و طرحها عمل کرد.
وی با اشاره به اینکه مسجد محل کمک به فقرا است، گفت: برخی میگویند برخی در مواجه با یک فقیر در مسجد میگویند اینجا محل عبادت است گداخانه نیست در حالی که مسجد جای فقرا است و نباید فقیر را از مسجد بیرون کرد بدانید که باید در کار خیر و در کمک کردن به دیگران عجله کنیم و به یکدیگر نگاه نکنیم.
رئیس ستاد اقامه نماز تصریح کرد: علم مفید است ولی برخی از علوم به گونهای برای ما جا افتاده که حتما باید آنها را فرابگیریم در حالیکه شاید اصلا ارزش و کارایی در زندگی ما نداشته باشد باید خاک آموزش و پرورش، دانشگاه و حوزه را عوض کنیم. فردی که در دانشگاه تحصیل میکند باید در کنار تحصیلش هنر هم داشته باشد که اگر در جایی استخدام نشد بتواند از خود هنری داشته باشد و امرار معاش کند.
در پایان این مراسم از برگزیدگان دوره بیست و سوم مسابقات درسهایی از قرآن کریم با حضور مسئولان قرآنی، آموزش و پرورش و حجتالاسلام و المسلمین قرائتی تجلیل شد.
گزارش تصویری این خبر را اینجا ببینید.
صفحه رسمی حجت الاسلام والمسلمین قرائتی در اینستاگرام
?????? کانال تفسیر قطرهای قرآن کریم
https://telegram.me/mohsen_gharaati
?????? کانال درسهایی از قرآن کریم
https://telegram.me/qaraati
☀️☀️☀️ کانال نکتههای ناب
https://telegram.me/mohsen_qaraati
?????? کانال کتابخانه اینترنتی استاد محسن قرائتی
https://telegram.me/mohsenqaraati