کد خبر: 3382598
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۶

آغاز اولین همایش ملی «کُرد و فرهنگ و ادب ایرانی ـ اسلامی» در کردستان

گروه اجتماعی: اولین همایش ملی «کُرد و فرهنگ و ادب ایرانی ـ اسلامی» با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری امروز، ۱۵ مهرماه در دانشگاه کردستان آغاز شد.

نجم‌الدین جباری٬ دبیر علمی همایش ملی کُرد و فرهنگ و ادب ایرانی - اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کردستان، اظهار کرد: اولین همایش ملی «کُرد و فرهنگ و ادب ایرانی ـ اسلامی» به مدت دور روز از امروز، 15 مهرماه در تالار مولوی دانشگاه کردستان آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه 130 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است، افزود: از این تعداد مقاله 24 اثر در روز همایش به صورت سخنرانی ارائه می‌شود.
دبیر علمی همایش ملی کُرد و فرهنگ و ادب ایرانی ـ اسلامی عنوان کرد: پژوهشگران و اساتید دانشگاهی از استان‌های ایلام، کرمانشاه، آذربایجان غربی، کردستان، تهران، خراسان شمالی، قزوین و لرستان مقالات خود را به همایش ارسال کردند.
جباری بیان کرد: دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی با همکاری پژوهشکده کردستان‌شناسی در این همایش بر آن است که در حد خود گونه‌های تعامل فرهنگ و ادب کُردی را با فرهنگ و ادب ایرانی و اسلامی به مباحثه علمی بگذارد.
وی اعلام کرد: تعامل فرهنگ و ادبیات کُردی با ایرانیت و اسلامیت باعث شده که شاعران و نویسندگان کُرد از علوم اسلامی همچون عرفان، فلسفه، کلام و یا از اوزان عروضی و نیز مضامین مرسوم در ادب فارسی بهره ببرند.
جباری با ابراز خرسندی از تقارن برگزاری این همایش با بازگشایی رشته ادبیات کُردی در دانشگاه کردستان عنوان کرد: امیدواریم این امر موجب ارتقای فرهنگ و ادبیات کُردی در سطح جامعه شود.
وی به تعداد هیأت داوران همایش اشاره کرد و یادآور شد: جمیل جعفری، اسعد شیخ‌احمدی، حبیب سلیمانی، اسماعیل شمس بختیار سجادی، ‌نوید نقشبندی، هادی رضوان، عبدالله رسول‌نژاد، حسن سرباز و منصور رحمانی کار داوری مقالات را برعهده دارند.

captcha