کد خبر: 3382628
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۸
دبیر اجرایی همایش «تمدن نوین اسلامی» عنوان کرد:

ارائه ۲۶ مقاله در روز برگزاری همایش تمدن نوین اسلامی

گروه دانشگاه: دبیر اجرایی «همایش تمدن نوین اسلامی» با اشاره به برگزاری این همایش در ۱۶ مهرماه گفت: در روز برگزاری همایش ۲۶ مقاله در قالب سخنرانی ارائه می‌شود.

جواد حیدری دبیر اجرایی «همایش تمدن نوین اسلامی» در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به برگزاری این همایش در 16 مهرماه اشاره کرد و گفت: همایش تمدن نوین اسلامی اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. وی گفت: دانشگاه شاهد یکی از دانشگاه‌های برآمده از دل آرمان‌های انقلاب اسلامی است و مولود انقلاب است، تا آنجا که مقام معظم رهبری هم عنوان «گلخانه‌ عطرآگین» را برای این دانشگاه برگزیدند؛ هدف غایی انقلاب ایجاد تمدن اسلامی است، آن هم تمدنی «نوین». درباره‌ این غایت انقلاب در محافل علمی و دانشگاه کمتر سخن گفته شده بود، لذا رئیس دانشگاه شاهد در راستای لبیک به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اقدام به برگزاری این همایش مهم و تأثیرگذار کردند.

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید:

ایکنا: فراخوان آثار همایش ملی «تمدن نوین اسلامی» از چه تاریخی آغاز گردید و محورهای همایش چیست؟

این همایش از دی ماه ۱۳۹۳ کلید خورد، و بعد از آن کمیته‌ علمی به صورت منظم در دانشکده‌ی علوم انسانی برگزار می‌شد. دبیر علمی همایش، حجه‌الاسلام دکتر توجهی، در طی جلسات متعدد و مکرری که داشتند، در نهایت، موضوع همایش در سه محور بسته شد: چیستی تمدن نوین اسلامی، چرایی آن و چگونگی آن. از اواخر خرداد ماه فراخوان همایش اعلام شد و تا ۹ شهریور ادامه پیدا کرد.

استقبال از همایش چگونه بوده و چه تعداد آثار به دبیرخانه همای ارسال شده است؟

کل چکیده مقالات دریافتی حدوداً ۱۸۰ چکیده بود که از این تعداد ۴۹ چکیده به صورت قطعی پذیرفته شد، و ۹۳ چکیده نیز مشروط، و مابقی ردّ شدند. در مرحله‌ دریافت مقاله تقریباً ۸۰ مقاله دریافت کردیم که از این ۸۰ مقاله، ۴۴ مقاله پذیرفته و ۳۶ مقاله هم ردّ شدند. و از ۴۴ مقاله‌ پذیرفته شده ۲۶ مقاله در قالب سخنرانی پذیرفته شدند و ۱۸ عدد هم به شکل پوستر ارائه می‌گردد.

ایکنا: اعضای کمیته داوران این همایش از کدام دانشگاه‌ها دعوت شده‌اند و نحوه داوری آثار چگونه است؟

کمیته‌ علمی همایش داوران را انتخاب کرد و اکثر داوران از اساتید دانشگاه‌های امام صادق(ع) به عنوان سرآمدترین دانشگاه علوم انسانی، تهران، شهید بهشتی، علامه، و بین‌المللی قزوین بودند. در مرحله‌ اول داوران در جلسات متعدد به بررسی چکیده‌ها پرداختند، و مورد به مورد در هر چکیده‌ای تعیین کردند که آیا این چکیده‌ خاص به موضوع همایش ربط دارد و اگر ربط دارد چکیده قوی و پخته‌ای هست یا نه. در مرحله دوم، بعد از دریافت اصل مقالات هر مقاله را برای ارزیابی به دو داور دادیم. داور اول از دانشگاه شاهد و داور دوم از اساتید مطرح سایر دانشگاه‌ها بود؛ اگر در مقاله‌ای ارزیابی دو داور باهم متفات بود، آن مقاله به داور سوم ارجاع داده می‌شد. ملاک انتخاب داوران تخصص و تعهد در حوزه‌ تمدن اسلامی بود.

حیدری در پایان افزود: خروجی این همایش نیز در قالب «سخنرانی در روز همایش»، «بصورت چاپ چکیده مقالات»، «چاپ بصورت پوستر  و ارائه در روز همایش»، «چاپ در مجموعه مقالات»، و چاپ مقالات برگزیده در مجله‌ علمی پژوهشی «جامعه‌شناسی سیاسی جهان اسلام» خواهد بود.

captcha