به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امامجمعه شهرکرد امروز، 19 مهرماه در دیدار رئیس، معاونان و کارکنان دانشگاه علمی کاربردی استان با وی، که به مناسبت سالروز تأسیس این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به برگزاری کنگره دو هزار و 436 شهید استان، برگزاری این گونه فعالیتهای فرهنگی را در تقویت عزم، اراده و پیش برد اهداف نظام اسلامی مؤثر و مفید خواند.
وی کمک، همکاری و تمرکز همه دستگاهها در تعمیق بخشیدن و محقق ساختن اهداف کنگره شهدای استان را مهم و اساسی خواند و تصریح کرد: این کنگره همان گونه که رهبر معظم انقلاب نیز تأکید فرمودند به دنبال ترویج و تعمیق مفاهیم فرهنگ شهید و شهادت و زنده نگهداشتن یاد وآثار شهدا و دوران دفاع مقدس در جامعه و مقابله با نقشه شوم دشمنان یعنی سست کردن اعتقادات و باورهای دینی و سیاسی در جامعه است.
نکونام با بیان اینکه متأسفانه برخی این هجمه و فشارهای واضح فرهنگی دشمنان را مشاهده و درک نمیکنند اظهار کرد: اینجانب اعتقادم این است که علت اینکه مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای کنگره شهدا بیان فرمودند که«بنده اطّلاع دارم از آنچه دارد اتّفاق مىافتد؛ من دارم میبینم چه دارد اتّفاق مىافتد؛» خواستند غیر مستقیم بفرمایند که خیلیها این حمله و هجمه همهجانبه فرهنگى و اعتقادى و سیاسى دشمن را نمیبینند و نسبت به آن بیتفاوت هستند.
امامجمعه شهرکرد با تأکید بر اینکه حمله همهجانبه و دست پُر دشمن در عرصه فرهنگی یک واقعیت و حقیقتی انکارناپذیراست، افزود: افرادی که این هجمه دشمن را نمیبینند یا غافل هستند و یا خود را به بیتفاوتی و بیتوجهی زدهاند و سعی دارند با بیان برخی حرفها و انجام کارها به گونهای وانمود کنند که ما هیچگونه ضایعه فرهنگی نداریم و مسئله و مشکل اصلی کشور را در تعامل با دنیا و اینگونه مسائل باید خلاصه و حل کرد.
نکونام توجه دانشگاه علمی کاربردی به مسائل فرهنگی را مطلوب دانست و تصریح کرد: دانشگاه علمی کاربردی در عین حال که رسالت علمی و کاربردی و پرورش نیروهای تخصصی را بر عهده دارد و در واقع یک هدف و رسالت خاص را دنبال میکند، اما نسبت به مسئله فرهنگ بیتفاوت نیست و فرهنگ را در فعالیتها و برنامهریزیها خود یکی از اصول اصلی میداند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان با تأکید بر اینکه فرهنگ در هیچ جا به ویژه در عرصه اقتصادی و علمی نباید کم رنگ باشد، به آفتها و آسیبهای کم رنگ شدن نقش فرهنگ در عرصههای اقتصادی اشاره کرد.
نکونام افزود: در حال حاضر، در دنیا عرصههای اقتصادی فراوانی بر روی جامعه گشوده شده است و شاهد رشد و پیشرفتهای تخصصی چشمگیری در دنیا هستیم که همگان به آن چشم دوختهاند و خیلیها آروزی دارند که این تخصصها را در درون کشورشان شکل بدهند اما متأسفانه همراه نبودن این تخصص و پیشرفتهای اقتصادی با مسائل فرهنگی همچون تعهد و به فراموشی سپرده شدن کرامت انسانی، ضایعهها فراوانی مانند رواج بیعدالتی، فریب، مکروحیله، خون وخونریزی ظالمانه و به جان هم انداختن انسانها را در جهان به ظاهر پیشرفته و به سمت تخصص پیشرفته به وجود آورده است.
نکونام تأکید کرد: در کنار هر تخصص و هر عرصهای که برای گشایش امور اقتصادی جامعه گشوده میشود باید قبل از آن همواره به مسائل فرهنگی و توأم کردن اقتصاد با فرهنگ، عدالت و خداباوری، نگاه به معنای واقعی باورمندی اعتقادی و دینی توجه ویژه صورت بگیرد؛ در غیر این صورت عرصه اقتصادی بدون این باورها نه تنها هیچ سودی ندارد، بلکه مضرّ است.
امامجمعه شهرکرد با اشاره به وجود برخی کاستیها و کمبودها در دانشگاه علمی کابردی، این کمبودها و کاستیها را ناشی از «عدم وجود نگاه واحد، هماهنگ و متمرکز نسبت به همه مسائل کشور» و «سلیقهای عمل کردنها» دانست.
نکونام اظهار کرد: متولیان امر بهویژه دولتمردان باید یک سمت و سوی مشخص و واحد، مطابق با منافع نظام و جامعه برای کشور داشته باشند و همان را خط و مشی علمی و اقتصادی جامعه قرار بدهند و با جدیت به سمت آن حرکت کنند اما متاسفانه این خلأ وجود دارد و دولتمردان نیز آن گونه که باید نسبت به تحقق این مهم توجه نمیکنند.