معاونت فرهنگی دانشگاه پیام نور این روزها شاهد تغییراتی است که به گفته مسئولان این دانشگاه در راستای ارتقای فعالیتهای فرهنگی و از جمله قرآنی دانشگاه پیام نور بوده است.
فعالیتهای قرآن و عترت اساس کار فرهنگی
اینکه اولویت اصلی فعالیتهای فرهنگی بهویژه در مراکز دانشگاهی فعالیتی غیر از فعالیتهای قرآنی نخواهد بود یک امر بدیهی است که اکثر قریب به اتفاق فعالان این حوزه به آن اذعان دارند و همین امر باعث میشود تا هر تغییر فرهنگی در حوزههای مختلف از جمله دانشگاهی نگاه نافذ رسانههای فعال در این حوزه را بهدنبال خود داشته باشد.
نگاهی گذرا به فعالیتهای دوره گذشته معاونت فرهنگی دانشگاه پیام نور نشان میدهد که فعالیت این معاون چندان به مذاق دانشجویان این دانشگاه خوش نیامده و عملکرد وی همراه با برخی اعتراضات دانشجویی بوده است. حالا این معاونت به پایان فعالیت خود رسیده است تا راه برای شروع دوره جدید فعالیتها و اوجگیری مجدد آن بیش از همیشه باز شود.
جریان یک اعتراض
اما جریان اعتراضات دانشجویی به فعالیتهای معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور، به تیرماه امسال برمیگردد؛ آنجا که جمعی از دانشجویان فعال فرهنگی مراکز و واحدهای این دانشگاه در سراسر کشور، در نامهای خطاب به سرپرست دانشگاه پیام نور، ضمن انتقاد از کاهش بودجه فرهنگی این دانشگاه، خواستار رسیدگی به مشکلات معاونت فرهنگی دانشگاه شده بودند.
در این نامه علاوه بر اعتراضات جمعی از دانشجویان دانشگاه پیام نور نسبت به فعالیتهای معاونت فرهنگی این دانشگاه، بر عدم برگزاری جلسهای با بدنه دانشجویی فعال دانشگاه، عدم همدلی و همزبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با دانشجویان فعال فرهنگی و ... تأکید شده بود.
علاوه بر این اعتراضات دانشجویی، باید حضور معاون پژوهشی دانشگاه پیام نور به جای معاون فرهنگی این دانشگاه در جلسات شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها که در نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها برگزار میشود نیز اشارهای گذرا داشت، این جلسات محلی برای تضارب آراء در مورد فعالیتهای فرهنگی و قرآن و عترتی دانشگاهها است و حضور معاون فرهنگی یک دانشگاه تا معاون پژوهشی، تناسب بیشتری دارد.
حالا با همه این حرف و حدیثها دانشگاهی که روزگاری به سیستم سخت آموزشی معروف بود و در حال حاضر نیز این اشتهار در آن به عینه دیده میشود، این روزها در بحث فعالیتهای فرهنگی خود مشغول یک پوستاندازی است، پوستاندازیای که میتواند فعالیتهای رو به رشد آن را به نقطه کمال و اوج خود که همان راهاندازی مرکز مستقل قرآن و عترت در این دانشگاه است، برساند.
آغاز رشد فعالیتهای قرآنی دانشگاه پیام نور
اما اوجگیری فعالیتهای قرآنی دانشگاه پیام نور به زمان میزبانی بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور که آذرماه سال گذشته در اصفهان برگزار شد، برمیگردد، برگزاری بدون حرف و حدیث این مسابقات در بالاترین سطح کیفی و برنامهریزی بدون نقص آن در اصفهان، جداسازی و توجه بیشتر به مسابقات قرآن در بخش کارکنان و اساتید دانشگاه و تلاش برای گستردهتر کردن این مسابقات و حضور خانوادههای کارکنان و اساتید در این مسابقات همه و همه فعالیتهایی بود که باعث شد تا فعالیتهای قرآنی در دانشگاه پیام نور به میزان قابل توجهی رشد کرده و در بین دستگاههای دانشگاهی دارای مرتبه و جایگاهی خاص شود.
حالا این دانشگاه در بحث مدیریت فرهنگی خود که بخش جداییناپذیر آن فعالیتهای قرآن و عترت است دست به تغییراتی زده است تا این گمانه را نزد همه فعالان فرهنگی و قرآنی ایجاد کند که نوک پیکان این تغییرات آن هم در یکی از پر جمعیتترین دانشگاههای کشور، ارتقاء فعالیتهای قرآن و عترت و نیز فعالیتهای فرهنگی را نشانه رفته است. این نوع نگاه را میتوان از تحصیلات و رزومه کاری معاون فرهنگی جدید این دانشگاه متوجه شد.
«علی علمالهدی» که تا چند روز دیگر باید در مراسم تودیع و معارفه شرکت کند و بر صندلی «کریم نجفی برزگر» معاون فرهنگی پیشین دانشگاه پیام نور تکیه بزند و برنامههای خود را برای ادامه فعالیتهای فرهنگی و خصوصاً قرآنی اعلام کند، از اعضای شورای فرهنگی این دانشگاه بوده است و آشنایی خوبی با فعالیتهای این حوزه در دانشگاه دارد.
وی هم اکنون رئیس گروه الهیات و علوم انسانی دانشگاه پیام نور نیز هست، نگاهی به سوابق فرهنگی وی در دانشگاه پیام نور نشان میدهد که از هم اکنون میتوان انتظار ارتقاء بیش از پیش فعالیتهای فرهنگی که اساس و پایه آن فعالیتهای قرآن و عترت است، در این دانشگاه را داشت.
حالا باید روزهای آینده را به انتظار نشست و دید معاون فرهنگی جدید و تیم اجرایی وی توان به اوج رساندن مجدد فعالیتهای قرآنی دانشگاه پیام نور را دارد یا خیر، شواهد امر از خواسته قلبی و قبلی مدیران دانشگاه نسبت به این موضوع حکایت دارد.
تیمور کاکایی