به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیین رونمایی از کتاب «اعترافات»، اثر حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زائری 20 مهرماه با حضور هادی ذاکری، شهردار منطقه 13، شهرام گیلآبادی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران، محسن اسماعیلی، عضو حقوقدان شورای نگهبان، جواد محقق، نویسنده، شاعر و روزنامهنگار معاصر در فرهنگسرای امید برگزار شد.
در ابتدای این برنامه، هادی ذاکری، شهردار منطقه 13 گفت: زائری را سالهای سال است که میشناسم و بر اساس این شناخت میگویم نوع نگاه روشنفکرانه وی، دقیقا همان چیزی است که امروز کشور ما به آن نیاز دارد.
جواد محقق، نویسنده و شاعر در ادامه گفت: ما در مورد برخی از اشخاص میتوانیم از واژه مؤسس استفاده کنیم. زائری یکی از این موسسهاست که تا به امروز دهها مجله، جشنواره، انجمن و ... را تاسیس کرده.
وی ادامه داد: از طرفی در جامعه ما افرادی وجود دارند که در حوزه علمیه و حوزههای ادبی و هنری سرشناس و موفق هستند، اما به کار اجرایی نمیپردازند. برعکس این قضیه هم صادق است و آدمهایی وجود دارند که کار اجرا کرده، مدیر مراکز مختلف هستند، اما به فکر بالا بردن درجات علمی خود نبوده و وقتی برای پژوهشهای علمی، ادبی و هنری ندارند. به همین دلیل میگویم بسیار کم هستند افرادی که هم در زمینههای علمی و فرهنگی کار میکنند و هم شانه زیر بار مسئولیت اجرایی میگذارند. زائری یکی از این معدود افرادی هستند که هر دو کار را با هم پیش میبرد و به این دلیل باید قدردان زحمات وی باشیم.
محقق در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به کتاب اعترافات گفت: به طور کلی من به کتابهایی با این مضمون، «غرنامه» میگویم؛ اما به واقع فرق است بین کسانی که فقط نق میزنند، با کسانی که راهکار هم ارائه میدهند و درصدد اصلاح امور بر میآیند. نویسنده این کتاب هم در کتاب اعترافات غر زده است؛ اما نوع غر وی محترمانه، منطقی و مصلح است. ایشان در همه یادداشتهای کتاب به دنبال باز کردن مسیرهای مفید برای کشور است.
وی در ادامه از اهمیت نقش مخاطبان کتاب هم نام برد و افزود: نقش ما به عنوان مخاطبان این کتاب، فقط تصدیق این غرها نیست. وظیفه ما این است که اگر کتاب خوبی میخوانیم، فیلم خوبی میبینیم و به طور کلی با یک کار خوب مواجه میشویم، برای بیشتر دیده شدن آن تلاش کنیم و آنها را به دوستان و آشنایانمان معرفی کنیم.
محسن اسماعیلی، عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: مشکل اصلی کشور ما، ضعف ادبیات نقد و رواج تظاهر و چاپلوسی است. به همین دلیل افراد آگاه و واجد شرایط به ویژه آنهایی که ملبس به لباس روحانیت هستند، باید با پرهیز از تظاهر، به جای آسیبپوشی، به آسیبشناسی بپردازند. کاری که حجتالاسلام زائری در آن تبحر دارد.
وی با ارائه حدیثی از امام جعفر صادق (ع) افزود: روایتی از امام صادق (ع) وجود دارد که ایشان فرمودهاند اگر کسی در مورد چیزی علم داشته باشد و موضوعی به عقلش برسد که آن را نگوید، خدا عقلش را از او خواهد گرفت. به نظر من خدا به زائری قدرت درک داده و اگر قرار باشد ایشان هم مصلحتاندیشی کرده و صادقانه ادراکهای خود را به اشتراک نگذارد، قطعا کفران نعمت کرده است.
عضو حقوقدان شورای نگهبان ادامه داد: به لطف انقلاب و شهدا، در زمینه پذیرش نقد خیلی جلو رفتهایم، اما هنوز تا رسیدن به نقطه ایدهآل فاصله زیادی داریم. امیدوارم با پذیرش این نکته که نخستین شرط اصلاح دینی، قبول واقعیت است، نقدهای زائری که با سوز دینی و انقلابی همراه است را بپذیریم و از نگاه وی بهره ببریم.
محمدرضا زائری، نویسنده کتاب «اعترافات» نیز در پایان این برنامه بیان کرد: نقد اجتماعی در جامعه ما خیلی مظلوم مانده است. همواره عوامل مختلفی ما را تشویق به نشستن و بیتفاوت بودن میکنند که اگر این اتفاق بیفتد و دیدگاههای مختلف مطرح نشوند، به سمت خودکامگی و دو قطبی شدن پیش خواهیم رفت.
وی افزود: البته که نقد باید منصفانه باشد و در عین نشان دادن مشکلات، امید را از مردم نگیرد. ما معتقدیم که به همان اندازه که سفیدنمایی خطرناک است، سیاهنمایی هم خطرساز خواهد بود. به همین دلیل نیاز امروز جامعه ما، واقعنمایی است.
یادآور میشود، کتاب «اعترافات» تازهترین اثر محمدرضا زائری است که گزیدهای از یادداشتهای نویسنده است که پیش از این در قالب کتابهای «حکایت بیرونی» و «محرمانه مستقیم» منتشر شده بود. در این کتاب که نشر آرما آن را با قیمت 9 هزار تومان منتشر کرده، زائری 46 یادداشت با موضوعات مختلف فرهنگی را گنجانده است.