به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) چهل و ششمین جلسه کمیسیون آموزش عمومی قرآن پیش از ظهر امروز، 21 مهرماه در دفتر وزیر آموزش و پرورش و با حضور مسئولان و نمایندگان دستگاههای عضو کمیسیون برگزار شد که در این جلسه پیرامون نحوه اختصاص بودجه قرآنی سال 94، سند ملی حفظ قرآن، تدوین سند راهبردی قرآن کشور و... بحث و تبادلنظر صورت گرفت.
براساس این گزارش، بحث بودجه قرآنی سال 93 و نحوه توزیع این بودجه در حوزه آموزش عمومی قرآن از جمله مباحث مطرح شده در این جلسه بود که حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در این بخش اظهار کرد: اوایل سال جاری فراخوانی را به نهادهای عضو کمیسیون آموزش عمومی قرآن اعلام کردیم تا هر یک از نهادهای عضو برنامههای سال جاری خود در حوزه آموزش عمومی قرآن را برای ما ارسال کنند تا بودجه مورد نیاز پس از بررسیهای نهایی در اختیار آنها قرار گیرد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: برنامههای هر یک از دستگاههای عضو کمیسیون به دست ما رسید که برخی از برنامهها نیاز به اصلاح داشت و برنامههایی بود که جزو وظایف آن دستگاه به شمار میآمد که به همین دلیل این برنامهها را بازگشت زدیم تا دستگاهها با توجه به اهداف کمیسیون آموزش عمومی قرآن به ارائه برنامه بپردازند.
تشکیل کارگروهی برای جمعبندی نهایی بودجه دستگاهها در حوزه آموزش عمومی قرآن
وی در ادامه گفت: در نهایت کارگروهی از اعضای کمیسیون تشکیل شد و برنامههای ارائه شده توسط دستگاهها براساس تجربیات دوستان در کمیسیون به جمعبندی نهایی رسید و درصدهای بودجهای که برای هر یک از دستگاهها باید پرداخت شود با مسئولیت سیدعلی سرابی تعیین شد تا در نهایت به شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارائه و به تصویب نهایی برسد.
همچنین، سیدعلی سرابی، عضو کمیسیون آموزش عمومی قرآن که مسئولیت تأیید برنامه دستگاهها برای پرداخت بودجه را برعهده داشت در این بخش از جلسه ضمن ارائه گزارشی از روند دریافت برنامهها تا تعیین بودجه هر دستگاه، گفت: در چهار کمیته تخصصی 30 برنامه ملی در حوزه آموزش عمومی قرآن طراحی کردیم که این برنامهها شامل روخوانی و روانخوانی قرآن تا مباحث معارفی میشود.
وی افزود: در گام بعدی بنا شد سهم هر دستگاه را با توجه به گروه مخاطبان، حساسیت کار و سابقه خوبی که دارند تعیین کنیم و در نهایت یک تقسیم اولیه صورت گرفت و درصدهایی برای توزیع بودجه آموزش عمومی قرآن برای هر دستگاه مشخص شد.
در این بخش از جلسه، برخی اعضای کمیسیون آموزش عمومی قرآن نسبت به نحوه تعیین سهم هر دستگاه و درصدهایی که برای توزیع بودجه در نظر گرفته شده بود اظهار بیاطلاعی کرده و اعتراض خود را اعلام کردند که در نهایت با نظر موافق تمامی اعضای کمیسیون، مصوب شد کارگروهی در کمیسیون آموزش عمومی قرآن تشکیل شود و این کارگروه طی یک هفته آینده به بررسی برنامههای هر دستگاه پرداخته و با نظر اعضای کارگروه، درصد بودجه هر دستگاه را مشخص کند و نتیجه جلسه این کارگروه به عنوان مصوبه کمیسیون آموزش عمومی قرآن به شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارسال شود.
جمعآوری نظرات درباره سند راهبردی قرآنی کشور در حوزه آموزش عمومی قرآن
روند تدوین سند راهبردی قرآنی کشور موضوع دیگری بود که در این نشست مورد بحث قرار گرفت که حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش درباره این تدوین و آمادهسازی این سند گفت: موضوع تدوین سند چند سالی است مطرح شده که این سند طی سه روز در مشهد و دو روز در تهران با حضور اساتید و اعضای کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و پیشنویس این سند در حوزه آموزش عمومی قرآن تهیه شده است.
پس از ارائه گزارشی درباره نحوه تدوین سند راهبردی فعالیتهای قرآنی در حوزه آموزش عمومی قرآن، با موافقت اعضای کمیسیون آموزش عمومی قرآن مصوب شد پیشنویس سند در اختیار اعضای کمیسیون قرار گیرد و اعضای کمیسیون طی یک هفته نظرات خود را درباره این سند به کارگروه ویژهای که با حضور برخی اعضا تشکیل شد اعلام کنند تا این کارگروه نظرات دیگر اعضا را مورد بررسی قرار داده و در سند نهایی اعمال کند و این سند برای تصویب نهایی به شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارسال شود.
همچنین، در بخش دیگری از این جلسه پیرامون سند ملی حفظ قرآن که در شورای راهبردی حفظ قرآن تهیه شده است بحث و تبادلنظر صورت گرفت.
محمدرضا مسیبزاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش درباره سند ملی حفظ قرآن که از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی به کمیسیونهای سهگانه ارجاع داده شده است تا به تصویب نهایی برسد، گفت: سند ملی حفظ قرآن یک کار کاملا فنی و یک کار ملی و نیازمند یک عزم جدی است.
وی افزود: ما در طرح نهضت ملی حفظ قرآن(نور) تجربه نصفه و نیمهای در زمینه تربیت حافظان قرآن داریم و کار بزرگی را شروع کردیم که در نهایت بدهکاری هم روی دستمان ماند.
همچنین، محمدعلی خواجهپیری در این بخش از جلسه اظهار کرد: متأسفانه سهم دستگاهها در سند حفظ قرآن مشخص نیست و باید کارگروهی تشکیل شود تا بتوانیم تمامی موارد مطرح شده در این سند را بررسی کرده و حتی سهم هر یک از دستگاهها در حفظ قرآن و تربیت حافظان قرآن را مشخص کند.
حفظ کل قرآن به کمیسیون آموزش عمومی قرآن واگذار شود
خواجهپیری با بیان اینکه شورای توسعه فرهنگ قرآنی بحث حفظ سه جزء قرآن را به کمیسیون آموزش عمومی قرآن واگذار کرده اما حفظ کل قرآن را به کمیسیون تبلیغ و ترویج واگذار کرده است، عنوان کرد: بحث حفظ قرآن به هیچ عنوان مربوط به کمیسیون تبلیغ و ترویج نمیشود و نمیتوان به کمیسیون تبلیغ و ترویج چسباند.
وی ادامه داد: شورای توسعه فرهنگ قرآنی باید تصمیماتی در این خصوص بگیرد و حفظ کل قرآن را از کمیسیون تبلیغ و ترویج بگیرد و به کمیسیون آموزش عمومی قرآن بدهد چرا که بحث حفظ قرآن جزو آموزش عمومی قرآن به شمار میآید.
در پایان این جلسه مقرر شد در بحث سند ملی حفظ قرآن نیز کارگروهی متشکل از برخی اعضا تشکیل شود تا این کارگروه در کمیسیون آموزش عمومی قرآن به بررسی تکتک بندهای این سند پرداخته و نتیجه نهایی را به شورای توسعه فرهنگ قرآنی اعلام کند.