یوسف افراش، معاون ارتباطات و امور استانهای سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به ضرورت توجه به فعالیتهای قرآنی و تلاوت قرآن در کنار عزاداریهای دهه اول ماه محرم، اظهار کرد: با این نیت که بتوانیم از ظرفیت بسیار مناسب و فضای معنوی ماه محرمالحرام به منظور ایجاد ارتباط انس بیشتر عزاداران حسینی با آموزههای قرآن کریم و پیروی از مکتب سیدالشهدا(ع) داشته باشیم برنامهای تحت عنوان «لبیک یا حسین(ع)» را برای اجرا در هیئتهای مذهبی پیشبینی کردهایم.
وی افزود: طرح لبیک یا حسین(ع) براساس چندین جلسه کارشناسی که طی ماههای گذشته برگزار شده اجرایی میشود؛ پس از اینکه این طرح، طی جلسات کارشناسی متعدد به نتیجه رسید، طرح آن آماده و به دفاتر سازمان در استانهای سراسر کشور ارسال شد تا در تمامی استانها اجرایی شود.
معاون ارتباطات و امور استانهای سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: همچنین نشستی را با معاونت فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، اتحادیه موسسات قرآنی ـ مردمی و شورای هیئتهای مذهبی در تهران برگزار کردیم و براساس جلسات کارشناسی به یک تفاهمنامهای رسیدیم و در این مسیر از نظرات اساتید و کارشناسان قرآنی که تجربه اجرای برنامه قرآنی در هیئتهای مذهبی داشتهاند نیز استفاده کردیم تا بتوانیم طرح جامع و خوبی را اجرا کنیم.
وی یادآور شد: بنا شد در هر استان متناظر با شورای مرکزی که در تهران تشکیل شده است، یک کمیته قرآنی داشته باشیم تا تمامی فعالیتهای پیشبینی شده در شورای مرکزی به صورت همزمان در تمامی استانها نیز اجرایی شود.
افراش در ادامه عنوان کرد: طبق تفاهمنامهای که به امضا رسیده است بنا شد در شروع کار یک بانک اطلاعاتی جامع از وضعیت موجود هیئتهای مذهبی داشته باشیم و هیئتهای شاخص و محوری را شناسایی کرده و فعالیتهای قرآنی را به صورت همزمان در تعدادی از این هیئتهای مذهبی شاخص و محوری ساماندهی کنیم.
وی درباره برنامههایی که در طرح لبیک یا حسین(ع) پیشبینی شده است، اظهار کرد: اولین برنامه اعلام شده این است که تعدادی از هیئتهای مذهبی در سال اول اجرای طرح، جلسات عزاداری خود را با قرائت قرآن توسط چهرههای شاخص استان در حوزه تلاوت آغاز کنند و اولویت تلاوت در جلسات عزاداری هیئتهای مذهبی نیز با جوانان و نونهالان است؛ حداقل اتفاقی که میافتد این است که شروع جلسات عزاداری با تلاوت قرآن خواهد بود.
معاون ارتباطات و امور استانهای سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: برنامه بعدی که برای اجرا در هیئتهای مذهبی پیشبینی شده، این است که مقوله آموزش قرآن قبل از موضوع اصلی هیئت که بحث عزاداری است گنجانده شود، به ترتیبی که صحیح خواندن قرآن براساس برنامهای که مشخص شده است جزو برنامههای هیئت باشد و جلسات عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) آموزش قرآن هم داشته باشند.
وی در ادامه گفت: در این صورت این امکان فراهم میشود تا اعضای هیئتهای عزاداری حسینی بتوانند در یک دوره مشخص، قرآن را راحت بخوانند که البته این امر مستلزم ایجاد بسترهای لازم است و اهمیت این موضوع باید از سوی مداحان اهل بیت(ع) و سخنرانان برای عزاداران بیان شود و عنوان شود که امام حسین(ع) اهتمام جدی به تلاوت قرآن داشتهاند تا از این طریق انگیزه لازم برای تلاوت قرآن در بین عزاداران ابا عبدالله الحسین(ع) نیز ایجاد شود.
افراش یادآور شد: محور سوم فعالیت ما این است که شب عاشورا یک ختم قرآن در هیئتهای مذهبی شکل بگیرد و ثواب این ختم قرآن نثار روح شهدای کربلا شود. اگر بحث ختم قرآن در شب عاشورا اتفاق بیافتد کار بسیار پسندیدهای خواهد بود.
وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: طبق آمار و ارقامی که داریم قریب به 90 هزار هیئت مذهبی در کشور به ثبت رسیده که برای سال اول اجرای طرح لبیک یا حسین(ع) سهمیه را به صورت آزمایشی مشخص کردهایم و در مرحله اول 300 هیئت محوری را پیشبینی کردهایم تا به اجرای برنامههای قرآنی بپردازند.
افراش در ادامه گفت: طبق آماری که از تهران داریم 200 هیئت مذهبی اعلام آمادگی برای اجرای این طرح داشتهاند و قرار شده است این طرح را اجرا کنند؛ هرچند که پیشبینی ما 200 هیئت مذهبی بوده است اما با توجه به استقبال خوبی که صورت گرفته است امیدواریم در پایان این دوره آماری که از استانها دریافت میکنیم بیش از 300 هیئت مذهبی باشد.
وی ابراز امیدواری کرد که برای سال آینده این طرح در هر 90 هزار هیئت مذهبی کشور که به ثبت رسیدهاند اجرا شود. امیدواریم شروع این حرکت منجر به این شود که طرح ختم قرآن در شب عاشورا نیز نهادینه شده و در هیئتهای عزاداری اجرایی شود.
معاون ارتباطات و امور استانهای سازمان دارالقرآن الکریم اضافه کرد: امسال حمایتهای مادی از 300 هیئت مذهبی که طرح لبیک یا حسین(ع) را دنبال میکنند داشتهایم اما امیدواریم برای سالهای آینده اجرای برنامههای قرآنی نیز به صورت خودجوش توسط عزاداران حسینی دنبال شود.