بهروز جنت، رئیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به تشریح نحوه گرفتن گواهی حلال برای واحدهای تولیدی و شرکتهای وارد کننده مواد غذایی و دارویی پرداخت.
وی تصریح کرد: درخواست کتبی جهت دریافت گواهی حلال در سربرگ شرکت با مهر و امضای مدیرعامل و مسئول فنی با ذکر نشانی و تلفن واحد تولیدی درخصوص فرآوردههای الزامی است.
جنت با اشاره به عنوان اسناد و مدارک ضروری برای دریافت گواهی حلال اظهار کرد: برای مواد تولیدی داخلی پروانه ساخت و درصورت وارداتی بودن، مجوز ورود ماده مذکور و تصویرگواهی حلال صادره از مراکز اسلامی در صورت وجود مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه نیازی به ارسال نمونه برای فرآوردههای تولیدی وجود ندارد، تصریح کرد: در خصوص کلیه فرآوردههایی که در ترکیبات آنها انواع گوشت شامل مرغ، بوقلمون، بلدرچین و گوشت قرمز استفاده شده است برای تولید داخل، پروانه کشتارگاه و برای واردات، مجوز ورود لازم است.
رئیس بازرسی سازمان غذا و دارو اسناد و مدارک لازم جهت بررسی حلیت فرآوردهها و ماده اولیه وارداتی، به درخواست کتبی جهت دریافت گواهی حلال در سربرگ شرکت با مهر و امضای مدیرعامل و مسئول فنی با ذکر نشانی و تلفن شرکت منوط کرد و گفت: اجزای متشکله و فرمول محصول همراه با منشاء حیوانی، گیاهی، معدنی، آزمایشگاهی در سربرگ کارخانه تولید کننده با مهر و امضا مدیرعامل شرکت تولیدی الزامی است.
وی ادامه داد: برای بررسی حلیت مواد وارداتی نیز ذکر گونه، منشاء بافت بکار رفته و روش فرآوری در خصوص اجزاء با منشاء حیوانی، تصویر گواهی حلال صادره از مراکز اسلامی (در صورت وجود) و 6 بسته نمونه از فرآورده و در رابطه با ماده اولیه 6 بسته 30 گرمی همراه با برچسب مشخصات شامل نام فرآورده، سری ساخت، تاریخ تولید و انقضا ضروری است.
جنت افزود: در رابطه با ترکیبات موجودات دریایی در فرمولاسیون فرآورده لازم است مستندات گونه دقیق علمی جاندار دریایی ضمیمه باشد.
وی یادآور شد: درصورت درخواست شرکت مبنی بر ارسال نمونه به آزمایشگاه همکار لازم است فرم تعهدنامه (پیوست) در سربرگ شرکت با مهر و امضا مدیرعامل و مسئول فنی شرکت ضمیمه مدارک شود.