کد خبر: 3387181
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۹
همزمان با فرارسیدن محرم؛

نشست ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی آران و بیدگل برگزار شد

کانون خبرنگاران نبأ: همزمان با ایام عزاداری سالار شهیدان، نشست ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی آران و بیدگل برگزار شد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، همزمان با ایام عزاداری سالار شهیدان، نشست ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی آران و بیدگل برگزار شد.

حجت‌الاسلام سمیع‌الله مردان، رئیس ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی آران و بیدگل در این نشست بر ترویج فرهنگ غنی عاشورا و مهدویت تأکید و فرهنگ عاشورا را زمینه‌ساز و دروازه ورود به فرهنگ انتظار و مهدویت دانست و بر رصد آسیب‌های این حوزه بویژه آسیب‌هایی که در هیئات مذهبی وجود دارد و سبب وهن اهل‌بیت(ع) و تشیع می‌شود، تأکید کرد.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل در ادامه با ارائه گزارشی از عملکرد این اداره و تشکل‌های دینی وابسته در آستانه محرم خاطرنشان کرد: در دو ماه گذشته کارگروهی با همکاری دادستانی تشکیل و بیش از ۳۰ جلسه تشکیل و آسیب‌های برخی هیئات مذهبی رفع شد.

مردان افزود: همچنین بیش از ۲۰ جلسه حل اختلاف و وحدت‌افزایی هیئات مذهبی از سوی این اداره و شورای هیئات مذهبی برگزار شد.

رئیس ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی آران و بیدگل همچنین از تدوین منشور عزاداری هیئات مذهبی خبر داد و افزود: این منشور با هدف ایجاد وحدت، نظم و همدلی در عزاداری‌ها و پیشگیری از آسیب‌های عزاداری در ۲۰ بند تدوین شده و در آن برخی از شاخصه‌های عزاداری سالم تبیین شده است.

حجت‌الاسلام مردان برگزاری گردهمایی و دوره‌های آموزشی پیش از محرم را مهم‌ترین اقدام در آسیب‌زدایی عزاداری‌ها دانست و خاطرنشان کرد: بر همین اساس گردهمایی های منطقه‌ای هیئات مذهبی و کانون مداحان در شهرهای تابعه شهرستان و دو گردهمایی بزرگ عاشورائیان ویژه مداحان و شاعران آیینی و مسئولان و هیئت امنای هیئات مذهبی از سوی این اداره برگزار شد.

در ادامه این نشست، اعضا به بیان دیدگاه‌های خود پیرامون عزاداری محرم پرداختند؛ دغدغه ساماندهی تبلیغات محیطی و نصب علائم و نمادهای محرم و پیگیری و برنامه‌ریزی آن پس از محرم، لزوم جلوگیری از ذبح غیر بهداشتی گوسفند در مسیر حرکت برخی از هیئت‌های مذهبی و شستشوی مسیر توسط آتش‌نشانی، استفاده هر چه بیشتر از توانایی روحانیون و وعاظ دانشمند و سخنران‌محوری در عزاداری‌ها، لزوم جلوگیری از حمل علم‌های بلند و اسب و کتل در دستجات عزاداری برای پیشگیری از خطرات و ترافیک، استفاده از پتانسیل هیئت‌های مذهبی در کاهش معضلات و چالش‌های اجتماعی، لزوم کاستن از مزاحمت صوتی و ترافیکی برخی از هیئت‌های مذهبی برای مردم و شهروندان، توجه به زیبایی و نظم در تبلیغات شهری هیئات مذهبی از جمله مباحث مطرح‌شده در این نشست بود.

همچنین در این نشست بر لزوم استفاده از ظروف یکبار مصرف سلولزی گیاهی به جای ظروف پلاستیکی سرطان‌زا در توزیع غذای بین عزاداران، آسیب‌شناسی برخی شیوه‌های عزاداری در هیئت‌ها، زدودن هیئت‌ها و مجالس عزاداری از بدعت‌ها و انحرافات، جلوگیری از برخی افراط‌گری‌ها که وحدت مسلمین را خدشه‌دار می‌کند، هماهنگی با هیئت امنای هیئات مذهبی برای هرگونه ساخت و ساز در محدوده هیئات، تغزیه فکری مداحان و تشکیل دوره‌های آموزشی ویژه ایام محرم و صفر برای مداحان، روحانیون و مسئولین هیئت‌ها بمنظور کیفیت‌بخشی به شیوه عزاداری‌ها و لزوم جمع‌بندی مصوبات چند سال اخیر ستاد ساماندهی شئون تأکید شد.

در پایان این نشست مقرر شد اعضا آسیب‌های هیئات مذهبی را در طول عزاداری‌ها احصا و پیش از نشست بعدی ستاد به صورت مکتوب ارائه کنند.

ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی مهم‌ترین ستاد برای ساماندهی مناسبت‌های مذهبی است که از سال ۸۶ با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابلاغ به سازمان تبلیغات اسلامی در سطح کشور راه‌اندازی شد و دستگاه‌های مختلف فرهنگی، آموزشی، انتظامی همچون نیروی انتظامی، اداره تبلیغات اسلامی، نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها، دفتر خبری صدا و سیما، اداره سیاسی فرمانداری، معاونت بهداشت علوم پزشکی، شورای هیئات مذهبی، کانون مداحان و شاعران آیینی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه، ناحیه مقاومت بسیج، شهرداری، ادارات اطلاعات و فرهنگ و ارشاد اسلامی در آن عضویت دارند.

روح‌‌الله باقری

captcha