کد خبر: 3388633
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۵
به بهانه سالروز افتتاح تنها موزه تخصص کشور؛

چاپ قرآن آقاجان پرتو به همت موزه ملی قرآن/ نمایش ۳۵۰ اثر

کانون خبرنگاران نبأ: تنها موزه تخصص کشور که با ۴۹ اثر نفیس فعالیت خود را آغاز کرد هم اکنون میزبان ۳۵۰ اثر شده است.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، موزه ملی قرآن کریم در بدو تأسیس با 49 نسخه خطی و قرآن و کتب ادعیه و 151 عدد تابلوی هنری در مهرماه سال 1384 به‌طور رسمی فعالیت خود را آغاز و به تدریج با خرید آثار و دریافت هدایای مردمی در حال حاضر بهترین آثار را در این زمینه دارا است.

علاوه بر کتب یا نسخ خطی، اشیاء و کتاب‌ها و هر چیزی که به نحوی دارای مضامین قرآنی باشد، مانند ظروف و جعبه و قلمدان و گلدان و نظایر این‌ها را به مجموعه آثار خود به تدریج افزوده است.

به بهانه سالروز گشایش موزه ملی قرآن کریم در تهران به دیدار حجت‌الاسلام فخرالدین صابری، مدیر موزه ملی قرآن کریم رفتیم و در دفتر محل کارشان با وجود مشغله بسیار زیاد موفق شدیم تا گفت‌وگویی دوستانه در فضایی آرام که وام گرفته از حضور قرآن و شخصیت قرآنی وی بود، داشته باشم.

موقعیت مکانی موزه‌ ملی باعث ایجاد تدابیر امنیتی است

وی در ابتدای این گفت‌وگو از دلیل جلوه کم این موزه با وجود آثاری بسیار نفیس و گران‌بها گفت و عنوان کرد: موقعیت مکانی موزه ملی قرآن، باعث تشدید تدابیر امنیتی برای بازدید‌کنندگان می‌شود چرا که این موزه در مجاورت نهاد ریاست جمهوری و مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد.

با این وجود حجت‌الاسلام صابری تمام تلاش خود را برای تسهیل در بازدید از این موزه به کار می‌بندد و از سال 88 که ایشان مدیریت این مجموعه را بر عهده گرفتند بسیاری از نهادها، دانشگاهیان و ... به صورت کاروان‌های مشخص از این موزه بازدید کردند.

بازدید اهل تسنن از موزه ملی قرآن/ گزیده سخنان خلفای راشدین در موزه قرآن

یکی از نکات بسیار جالبی که ایشان به آن اشاره کردند، بازدید اهل تسنن از این موزه بود که بعد از بازدید بسیار متعجب شده بودند از دیدن قرآنی که به سنه 972 هجری قمری کتابت شده بود و گزیده سخنان خلفای راشدین بود.

این قرآن برای کتابخانه سلطان ابراهیم میرزای صفوی کتابت شده بود و هم اکنون برای بازدید عموم در این موزه قرار دارد؛ با وجود تدابیر امنیتی افراد می‌توانند آزادانه به صورت رایگان و با کمی صبر و بعد از طی شدن مراحل امنیتی از این موزه بازدید کنند، ضمنا بردن موبایل و عکس‌برداری از این آثار ممنوع است.

بازدید از موزه قرآن به تمام روزهای هفته ارتقا یافته است

وی موزه کنونی را تنها موزه تخصصی قرآن در کشور دانست و از اینکه بتوان در سایر شهرستان‌ها شعبی را برای این موزه به وجود آورد استقبال کرد و افزود: در این صورت می‌توان فرصت بازدید آثار قرآنی را برای بازدید عموم در همه جای کشور فراهم کرد؛ قبل از سال 88 فقط روزهای دوشنبه از ساعت 8:30 تا 12 بازدید از این موزه امکان‌پذیر بود و در باقی موارد بیشتر برای همایش‌ها و رویدادها مورد استفاده قرار می‌گرفت اما اکنون با هماهنگی‌ها و پیگیری‌های مصرانه، این بازدید به تمام روزهای هفته ارتقاء یافته و فقط پنجشنبه و جمعه تعطیل است.

آثار موزه ملی قرآن به 350 اثر ارتقا یافته است

مدیرموزه ملی قرآن تصریح کرد: در ابتدای افتتاح این موزه تنها 49 اثر نفیس وجود داشت که با اضافه کردن مستمر شمارگان این آثار به بیش از 350 اثر ارتقاء پیدا کرده است.

چاپ قرآن آقاجان پرتو به همت موزه ملی قرآن

وی یکی دیگر از برنامه‌های در دست انجام این موزه را چاپ و انتشار نسخه قرآن آقاجان پرتو عنوان کرد که با دقت و سختگیری بسیاری پیگیر آن هستند و دلیل این دقت و سخت‌گیری را چاپ با کیفت بسیار بالا که مد نظر وی و کارشناسان این مجموعه است دانست، و معتقد بود که این قرآن که بسیار اثر نفیس و ارزشمندی است، اگر قرار است منتشر شد، باید با کیفیت بالا و بسیار نزدیک به نسخه اصلی این امر محقق شود.

لازم به ذکر است قرآن آقاجان پرتو در سال 1291 هجری قمری در 506 صفحه به دست علیرضا فرزند محمدعلی مشهور به آقاجان و متخلص به پرتو از اهالی لنجان اصفهان که هنر اصلی او خوشنویسی بوده و در این هنر سرامد هنرمندان عصر خود بوده نگاشته شده است.

محمدعلی نادعلی

man
|
-
|
۱۳۹۴/۰۷/۲۷ - ۱۵:۱۱
0
0
خدا قوت آقای نادعلی. خبر خوبی بود.بازدید اهل تسنن و نظراتشان هم عال نکته خوبی بود که اشاره کردید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۶/۰۱/۲۹ - ۲۳:۴۴
0
0
از سال ۹۲ فقط خبر مربوط به چاپ قرآن پرتو را می بینیم
اما دلیل اینکه این قرآن ارزشمند چاپ نمی شود را لطفا پیگیری نمایید
با تشکر
captcha