کد خبر: 3390688
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۹

اجرای مطلوب مسابقات قرآن در گرو هم‌فکری دستگاه‌های متولی است

گروه فعالیت‌های قرآنی: مسئول برنامه‌ریزی اداره‌کل ارشاد اسلامی زنجان با بیان اینکه این اداره اجرای مسابقات قرآن را مورد توجه قرار داده است، گفت: برای بهتر اجرا شدن این مسابقات نیازمند هم‌دلی و هم‌فکری دستگاه‌های متولی هستیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، به نقل از روابط‌عمومی کانون فرهنگی هنری مساجد استان زنجان، ابراهیم قاسمی، مسئول برنامه‌ریزی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در جلسه هماهنگی مسابقات قرآنی مدهامتان، اظهار کرد: بر اساس سیاست‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرای فعالیت‌های دینی، فرهنگی و هنری در اولویت‌های اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان قرار دارد.
وی با یادآوری اینکه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان به عنوان زیرمجموعه این اداره، بازوی کمکی و اجرایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان محسوب می‌شود، افزود: در کنار آن موسسات قرآنی نیز می‌توانند ما را در اجرای هرچه بهتر این مسابقات یاری کنند.
قاسمی با تاکید بر اینکه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان حساسیت ویژه‌ای نسبت به اجرای مسابقات قرآنی دارد، خاطرنشان کرد: این مسابقات سالیان متوالی از سوی ستاد عالی کانون‌های مساجد اجرا شده است.
وی با تأکید بر اینکه می‌توان با هم‌فکری فعالان قرآنی در جشنواره سراسری به رتبه‌های خوبی دست یافت، ادامه داد: تلاش می‌شود تا در مرحله استانی مسابقات قرآنی از ظرفیت موسسات قرآنی نیز استفاده شود
در ادامه این جلسه، نورالله صفی‌لو، مسئول دفتر قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز با تاکید بر تشکیل کمیته فنی مسابقات قرآنی، افزود: این کمیته می‌تواند هیئت داوران و نحوه برگزاری مسابقه را مدیریت کند.
وی خاطرنشان کرد: سنوات گذشته مسابقات قرآنی در مساجد برگزار می‌شد، ولی امسال می‌توان از ظرفیت مساجد حسینیه اعظم و زینبیه اعظم زنجان نیز استفاده کرد.
مسئول دبیرخانه کانون‌های مساجد استان زنجان نیز اظهار کرد: جشنواره قرآنی مدهامتان یکی از بخش‌های جشنواره جوانان مساجد است که به همت ستاد عالی مساجد در سطح کشور اجرا می‌شود.
مرتضی مقدمی با تاکید بر اینکه مرحله استانی این جشنواره در زنجان برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: برگزیدگان این جشنواره به مرحله کشوری که به میزبانی استان اصفهان برگزار خواهد شد، معرفی می‌شوند.
این مسئول با اشاره به اینکه دهمین جشنواره قرآنی مدهامتان در هفت رشته برگزار می‌شود، افزود: مرحله استانی این مسابقات در پنج رشته برگزار می‌شود.
مقدمی به رتبه‌های فعالان قرآنی کانون‌های مساجد استان زنجان در مسابقات مدهامتان سنوات گذشته اشاره کرد و با استناد به روایات قرآنی، افزود: اگر قرآن به صورت متوالی تلاوت شود، قرآن با پوست و گوشت انسان آمیخته می‌شود.
مسئول دبیرخانه کانون‌های مساجد به سایت‌های ستاد عالی در توسعه و ترویج قرآن در بین جوانان و نوجوانان اشاره کرد و ادامه داد: یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های قرآنی که در سطح کشور گسترده شده است، طرح تلاوت نور است که در استان زنجان در 480 مرکز زنجان اجرا می‌شود.
وی افزود: ستاد عالی مساجد دبیرخانه‌های مساجد استان‌ها را ملزم کرده است تا در برنامه‌های خود با محوریت خانواده، امر به معروف و نهی از منکر، بصیرت‌افزایی، اقتصاد مقاومتی، جمعیت و کارآفرینی مباحث قرآنی را با آنان پیوند دهند.
این مسئول در ادامه بر استفاده از ظرفیت دستگاه‌های متولی در مباحث قرآنی تاکید کرد و افزود: در ماه محرم شاهد اجرای مسابقات قرآنی اداره اوقاف و امور خیریه، مسابقات قرآنی ورزش و جوانان و مسابقات قرآنی دانشجویی هستیم که در کنار آن مسابقات قرآنی مدهامتان را نیز شاهد خواهیم بود.
وی به شناسایی افراد توانمند در رابطه با مباحث قرآنی اشاره کرد و گفت: بهره‌گیری از بانک اطلاعاتی فعالان قرآنی می‌تواند راهکار مناسبی برای اجرای هرچه باشکوه‌تر جشنواره قرآنی مدهامتان باشد. به همین منظور می‌توان از بانک اطلاعاتی فعالان قرآنی استفاده کرد.
در ادامه جلسه، مسئول اتحادیه موسسات قرآنی استان زنجان نیز اظهار کرد: در اجرای مسابقات قرآنی برنامه‌ریزی اصولی و صحیح می‌تواند به یک مسابقه قرآنی باشکوه منجر شود.
سید اسماعیل حسینی با اشاره به اینکه در شهرستان‌ها نیز باید از ظرفیت فعالان قرآنی استفاده شود، ادامه داد: کمیته فنی و علمی پشتیبان این مسئله است و می‌تواند در اجرای یک مسابقه قرآنی با کیفیت بالا کمک کند.
وی به شناسایی فعالان قرآنی توانمند جهت شرکت در این مسابقات تاکید کرد و گفت: می‌توان از ابزارهای تلفن همراه که در دسترس بسیاری قرار گرفته است برای ضبط صوت قاری و حافظ قرآنی استفاده کرد و پس از فیلتر کردن برای شرکت در مسابقه معرفی کرد.
حسینی به مسابقات گروهی دانشجویان کشور در زنجان اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود فیتلر شرکت‌کنندگان در بخش قرآنی از طریق نرم‌افزار موبایلی انجام شود.
مسئول اتحادیه موسسات قرآنی استان زنجان اضافه کرد: برای ارتقای کیفیت مسابقات قرآنی می‌توان از همکاری موسسات قرآنی به جهت تعیین درجه توانمندی فعال قرآنی استفاده کرد.
به گفته حسینی، برای کسب رتبه‌های برتر در مرحله کشوری تعامل و برنامه‌ریزی با حضور موسسات قرآنی به عنوان موسسه معین لازم است.
وی یکی از نقاط ضعف مسابقات قرآنی را تعیین نفرات اول تا سوم و عدم توجه کافی به بقیه نفرات عنوان کرد و گفت: با آموزش این افراد می‌توان مسئله نخبه‌پروری را مورد توجه کافی قرار داد.

captcha