کد خبر: 3390876
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۱
گلایه‌مندی یک قاری قرآن:

گپ زدن در مراسم عزاداری به جای گوش سپردن به سخنان خدا

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدرس و قاری قرآن با ابراز گلایه از بی‌توجهی به تلاوت قرآن گفت: عده‌ای هنگام تلاوت، بی‌هیچ عذر موجهی، داخل محل مراسم نمی‌شوند و هنگامی که از آنها می‌پرسیم چرا وارد جلسه نمی‌شوید؟ می‌گویند، فعلاً دارد قرآن خوانده می‌شود!

حجت‌الاسلام سیدمحمدجواد موسوی‌درچه‌ای، مدرس و قاری قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با تأکید بر به‌کارگیری قرآن و تلاوت آن در هیئات مذهبی، گفت: شور ‌و تلاوت قرآن باید همواره در هیئات و مراسم عزاداری وجود داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه از آنجایی که پیام عاشورا غیر از قرآن نیست، ادامه داد: متأسفانه توجه به قرآن و تلاوت آن در هیئات مذهبی کمرنگ است و در حد انتظار نیست. در حالی که قرائت قرآن باید جزو ارکان اصلی مجالس و مراسم عزاداری ‌باشد.

موسوی‌درچه‌ای با ابراز گلایه از رفتار برخی از عزاداران به هنگام تلاوت قرآن، عنوان کرد: علیرغم نص صریح قرآن که فرموده است «وَإِذَا قُرِئَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُوا لَهُ وَأَنْصِتُوا» برخی از افراد در مراسم سوگواری هنگام تلاوت قرآن به جای اینکه سکوت کنند و سخنان خداوند را استماع کنند، به حرف زدن مشغول هستند. حتی عده‌ای هنگام اجرای تلاوت قرآن، عمداً و بی‌هیچ عذر موجهی، داخل محل مراسم نمی‌شوند و هنگامی که از آنها می‌پرسیم چرا وارد جلسه نمی‌شوید؟ می‌گویند هنوز مجلس شروع نشده است و فعلاً دارد قرآن خوانده می‌شود.

این قاری کشورمان بیان کرد: معنای این حرف این است که هنوز سخنران یا مداح شروع به صحبت نکرده است و فعلاً خداوند دارد صحبت می‌کند، که این حرف حقیقتاً خیلی زشت و توهین‌آمیز است! لذا عزیزان هیئتی ما باید بدانند که تلاوت قرآن یعنی دل دادن و گوش سپردن به کلام خدا. این باید میان مردم و هیئت‌ها جا بی‌افتد که تلاوت قرآن یعنی سخنرانی خداوند.

‌موسوی درچه‌ای تأکید کرد: در تمامی هیئات و مجالس مذهبی می‌توان با توجه به آن مناسبت خاص و موضوع آن جلسه، آیات خاصی را انتخاب و تلاوت کرد. در قرآن آیات فراوانی مرتبط با موضوع جهاد و شهادت و حتی روضه‌هایی که خوانده می‌شود، وجود دارد.

وی اضافه کرد: البته یکی از مشکلاتی که داریم این است که بسیاری از مردم ما مفهوم و ترجمه آیاتی که قاری تلاوت می‌کند را نمی‌دانند و حال آنکه با انتخاب و تلاوت آیات مناسب در این مجالس، می‌توانیم مردم را با هدف اصلی قرائت کلام الله با صوت حسن که همانا اصل معنامحوری است هرچه بیشتر آشنا ومأنوس کنیم.

این قاری کشورمان یادآور شد: برای این کار می‌توان قبل از شروع تلاوت به اندازه دو یا سه دقیقه به‌صورت اختصار و اجمال توضیحی در‌خصوص معنا و مفهوم آیات مورد نظر به مستمعین ارائه شود و چه بهتر که قاریان این حرکت پسندیده را انجام دهند.

captcha