امیر محمدحسن نامی، جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه در طول دفاع مقدس سربندهای یا حسین(ع) و یا اباالفضل(ع) رزمندگان ایرانی باعث ایجاد رعب و وحشت در بعثیها میشد، عنوان کرد: استراتژی ما در دوران دفاع مقدس برگرفته از عاشورا بود که همین امر باعث پیروزی ما و نقش بر آب شدن طرحهای صدام بود.
امیر نامی ادامه داد: صدام پیشبینی کرده بود که روز سوم آغاز جنگ، خوزستان ضمیمه عراق شود، ولی با وجود حمایتهای شرق و غرب از صدام، ایران پیروز جنگ شد. بعثیها از لحاظ تجهیزات و نیروی انسانی بسیار قوی بودند و تنها یک کشور یعنی شوروی در هفت ماه و 20 روز 780 میلیون تن تجهیزات را در اختیار عراق گذاشته بود. از نظر ارزی نیز بودجه عراق در ابتدا 96 میلیارد دلار و بودجه ارزی ما 14 میلیارد دلار بود، ولی در پایان جنگ ما حدود 14 میلیارد دلار پشتوانه ارزی داشتیم و عراق 360 میلیارد دلار بدهی داشت.
جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تصریح کرد: حمله عراق به ایران از پنج محور آغاز شد و در مرحله اول میخواست خوزستان را از ایران جدا کند. در نهایت عراقیها میخواستند تنگ فنی را که منطقهای استراتژیک بود و راهآهن آن مرکز کشور را به خوزستان وصل میکرد ببندند. ولی رزمندگان اسلام پای پل کرخه ظرف دو روز بعثیها را از مرز خارج کردند.
وقتی رزمندگان نقشههای نظامی عراق را نقش بر آب کردند
امیر نامی گفت: حمله عراق به ایران ساعت 14:30 روز 31 شهریور 59 با شلیک گلولهای نمادین توسط صدام از یک تانک در پادگان کوت آغاز شد و صدام اعلام کرد که تا یک ساعت دیگر کمر ایران شکسته میشود و روز هفتم بعثیها در تهران هستند. از 16 روز قبل نیز متن سخنرانی صدام و والی خوزستان نیز تعیین شده بود. حتی اسامی جدید شهرهای خوزستان را نیز مشخص کرده بودند. برآوردهای نظامی عراق نشان میداد که میتواند طرحهای خود را به راحتی پیاده کند، ولی رزمندگان ایرانی تمام نقشهها را نقش بر آب کردند.
وی تصریح کرد: بار سنگین دفاع مقدس بر دوش مردم بود که با برکت گرفتن از ائمه اطهار(ع) احساس وظیفه میکردند که تا پای جان بر سر اعتقادات خود بمانند. با سربندهای یا فاطمه زهرا(س)، یا زهرا(س)، یا قائم آل محمد(عج)، یا اباعبدالله(ع)، الله اکبر و نصر من الله و فتح قریب به سمت دشمن هجوم میبردیم و ایستادگی میکردیم.
روحیه دوسوم قواست
امیر نامی همچنین گفت: روحیه بالای رزمندگان اسلام که نشئت گرفته از فرهنگ عاشورا بود، نیروی آنها را چند برابر میکرد چراکه روحیه در جنگ، دوسوم قوای جسمی به کار میآید.
وی تصریح کرد: توسل به امام حسین(ع) و قرائت زیارت عاشورا در سنگرها باعث میشد رزمندگان ایرانی با روحیه بالا احساس مسئولیت کنند و وظیفه خود را به انجام برسانند.