کد خبر: 3391061
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۳

نشست توجیهی زائران عتبات عالیات استان مرکزی برگزار شد

گروه اجتماعی: نشست توجیهی زائران عتبات عالیات استان مرکزی به منظور ارائه آخرین اخبار و وضعیت فرهنگی ـ سیاسی کشور عراق و بیان اولویت‌های رفتاری زائران عصر روز گذشته،۲۸ مهرماه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، جلسه توجیهی و آمادگی زائران عتبات عالیات استان عصر روز گذشته، 28 مهرماه به همت حج و زیارت استان مرکزی و به منظور ارائه تصویر روشن از وضعیت فعلی عراق و اوضاع فرهنگی و سیاسی این کشور برگزار شد.

خلیل دلپاک رئیس حج و زیارت استان، در این نشست تأکید کرد: زائرین با حضور در این جلسات می‌توانند از آخرین وضعیت کشور عراق و همچنین ملزومات سفر اطلاع پیدا کنند.

وی ادامه داد: کشور عراق از شرایط خاصی برخوردار است و طی پنجاه سال گذشته دستخوش حوادث مختلفی بوده که از جمله آن‌ها جریان جنگ تحمیلی به فرماندهی صدام و با حمایت استکبار جهانی علیه کشور ما می‌باشد، وضعیت فعلی عراق نیز با تحرکات تروریست‌ها روشن است.

دلپاک افزود: نظام عراق نظام شیعه است و بیش از 70 درصد مردم آن مسلمان و اهل تشیع هستند و حال باید توجه داشت شرایط این کشور بحرانی است چراکه یک سوم از زمین‌های عراق توسط مزدوران داعشی اشغال شده است البته لازم به یادآوری است عملیات‌های خوبی در چند ماه اخیر برای بازپس گیری و بیرون راندن دشمنان در استان‌های موصل و الانبار توسط ارتش و نیرو‌های خودجوش عراقی انجام پذیرفته است.

رئیس حج و زیارت استان در خصوص چگونگی تأمین امنیت زائرین عتبات در این سفر تصریح کرد: زائرینی که به این سفر معنوی اعزام می‌شوند با توجه به قرارداد امنیتی که بین دو دولت منعقد شده است، توسط نیرو‌های امنیتی عراقی در اتوبوس‌ها از ابتدای سفر پشتیبانی می‌شوند، معمولاً بیش از 90 درصد اتفاقاتی که منجر به مرگ زائرین در سال‌های گذشته می‌شد، بدلیل نبود کنترل و نظارت برای کسانی بود که به صورت غیرقانونی و آزاد به کشور عراق سفر می‌کردند و لذا اعزام‌های اخیر قانونمند است.

وی شرکت زائران در جلسات پیش از سفر عتبات عالیات را مهم برشمرد و گفت: زائرین با حضور در این جلسات می‌توانند از آخرین وضعیت کشور عراق و همچنین ملزومات سفر اطلاع پیدا کنند و باید در همه مسیر با مدیر کاروان همراه شوند و از هرگونه تردد انفرادی پرهیز کنند.

دلپاک اضافه کرد: با توجه به حساس بودن وضعیت کشور عراق، بحث خرافات و اعمال خارج از چارچوب اسلام، همچنین تبلیغاتی که از پیش طراحی شده و قصد تخریب اعتقادات و فتنه‌انگیزی در بین شیعیان را دارند مهم تلقی می‌شود، این اعمال مورد تأیید مراجع شیعه نیست، امام حسین(ع) و ائمه اطهار بر راه اصولی معارف دینی و پیروی از مضامین اسلامی تأکید فراوان می‌کنند.

رئیس حج و زیارت استان با بیان اینکه زائران باید دقت کنند که از هرگونه بحث سیاسی در داخل اتوبوس و کشور عراق پرهیز کنند، بیان کرد: تمامی نیرو‌های عراقی به زبان فارسی مسلط هستند و باید زائرین نسبت به این مسأله هوشیار بوده و از هرگونه بحث سیاسی خودداری کنند .

دلپاک در پایان افزود: با توجه به بحث گرد وغبار در کشور عراق به همراه داشتن ماسک برای زائرین در این سفر ضروری است و همچنین یک گذرنامه و کارت زائر نیز باید همراه آن‌ها بوده و از هرگونه فیلم‌برداری در اماکن ممنوعه نیز باید خودداری شود.

به گزارش ایکنا؛ در این جلسه غلامعباس زمانی کارشناس مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت شهرستان اراک نیز به بیان نکاتی پرداخت و گفت: با توجه به شایع شدن بیماری وبا در کشور عراق، زائران باید دقت کنند این بیماری واگیردار عفونی روده‌ گوارشی است و با از دست دادن آب و املاح بدن همراه است، اگر شخصی حین سفر به این بیماری مبتلا شود باید به مراکز درمانی مراجعه کند البته با رعایت بهداشت فردی، مصرف آب و غذای سالم بیماری برطرف می‌شود.

خبرنگار: فریده خدادادی

captcha