کد خبر: 3392799
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۹
خادمیان:

ذکر؛ در سراسر مکتب عاشورای حسینی به چشم می‌خورد

کانون خبرنگاران نبأ: کارشناس دینی گفت: هر چه انسان را از یاد خدا غافل کند از مصادیق قمار است در سراسر مکتب عاشورای حسینی ذکر بالاترین عمل بود در لحظه لحظه حضور در سرزمین کربلا حسین بن علی(ع) ذکر می‌گفت.

حجت‌الاسلام خادمیان نوش‌آبادی کارشناس دینی،  درگفت‌وگو با کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، اظهار کرد: تمام معرفت عرفانی که قرآن عهده دار تعلیم و تبیین آن است در مکتب عاشورای سالار شهیدان تدریس و تعلیم شد، قرآن کریم شاخصه انسان کامل را حضور و ظهور در ظرف احسن التقویم معرفی می کند.

این استاد حوزه ادامه داد: عارف ترین انسان کسی است که لباس احسن التقویم را دائما بر تن جان و روح داشته باشد، و وقتی انسان به این حالت می رسد که ربانی شود. این حقیقت را امام حسین علیه السلام با قیام عاشورایی خود معنا و تعلیم کرد «من کان باذل فینا مهجته و موطنا علی لقا ء الله نفسه فلیرحل معنا» آن کسی که نفسش شد میهن الهی او در ظرف احسن التقویم است.

کارشناس دینی رسانه ملی افزود: عرفان حسینی آدمی را مودب می کند بر این ادب که نفسانیت را وطن خدایت قرار بده مرحوم ملا احمد نراقی در مستند الشیعه نقل می کند در روایت داریم «کل ما الهی عن ذکر الله فهو میسر»هر چه انسان را از یاد خدا غافل کند از مصادیق قمار است.

حجت‌الاسلام خادمیان با اشاره به این‌که در سراسر مکتب عاشورای حسینی ذکر بالاترین عمل بود، گفت: امام حسین(ع) در لحظه لحظه حضورش  در سرزمین کربلا دائم ذکر می‌گفت؛ اگر داغ جوان دید، اگر داغ شش ماهه دید و حتی در آن لحظه ای که شمر لعین بر سینه حضرت نشسته بود سالار شهیدان مشغول ذکر بود.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: اولین آیاتی که بر پیامبر نازل شد آیات آغازین سوره علق بود؛ این سوره خود نیز از سور عتائق قرآن است تمام و اصل معرفت و عرفان در این سوره تبیین و تلخیص شده است در این سوره نه سخنی از بهشت است و نه کلامی از آتش و جهنم، آن چه مشهود اهل سلوک است حقیقت بندگی است.

وی با اشاره به آیه «اقرء باسم ربک الذی خلق» گفت: کسی که با اسم الله زندگی کند را بنده عارف دانست همین عرفان را در گودال قتلگاه، حسین بن علی (ع) تعلیم داد.

کارشناس دینی رسانه ملی ادامه داد: امام حسین(ع) در لحظه ای از اسب به روی خاک گودال می غلطد و لحظاتی  که شمر از پشت سر اقدام به بریدن سر مبارک حضرت می کند می گوید« بسم الله و بالله»

وی افزود: در این سوره ریشه خروج از معرفت بندگی و طاغی شدن را توهم استغنای نفس می داند و  حسین بن علی (ع) در مکتب خود به خوبی این معرفت عرفانی را تدریس کرد.

استاد حوزه ادامه داد: امام حسین(ع) در دعای عرفه خود،  فریاد می زند «انا الفقیر فی غنای فکیف لا اکون فقیر فی فقری»  و در گودال قتلگاه می گوید « اللهم ارغب الیک فقیرا » استغراق در ذکر الهی در میان اصحاب سالار شهیدان در اوج بی نظیری است.

وی با اشاره به یکی شهدای کربلا به نام (ابا اسحاق عمرو بن عبدالله السبیعی) گفت: شیخ مفید نقل می کند او 40 سال نماز صبح خود را با وضوی نماز عشا خواند و هر شب قرآن را ختم می کرد و در زمان خودش کسی عابد تر و راستگو تر از او نبود.

استاد حوزه با اشاره به آیه قرآن «سیماهم فی وجوههم من اثر السجود» گفت: قرآن انسان عابد، عارف را اهل سجود و رکوع می داند همین معرفت و عرفان در خالق عاشورا هویدا بود.

حجت‌الاسلام خادمیان تشریح کرد: دستور روایی است که سوره حسین را در نمازهای واجب و مستحب حتما بخوانیم کسی از امام صادق (ع) پرسد سورةالحسین کدام است؟ فرمود: و هی سورة الفجر راز این حقیقت همان نفس مطمئنه است.

وی ادامه داد: عاشورا مانند قرآن شاخصه های  نفس های مطمئن و مومن و عارف واقعی را  معرفی نمود، قرآن این موضوع را به تفکر و پژوهش گذاشت که دین بهتر است یا دنیا؛ و ثابت نمود دنیا برای سالم ماندن از فسق و فساد و فریب حلیه گران نیازمند به دین است ولی دین هیچ نیازی به دنیا ندارد دنیا برای این که پاک و سالم باشد به نماز و روزه و حج و ذکر و ... نیاز دارد؛ ولی نماز به دنیا نیاز ندارد اگر دین نباشد دنیا فاسد می شود. امام حسین(ع) در بدرقه جناب ابوذر رضوان الله همین حقیقت را تعلیم کرد.

حجت‌الاسلام خادمیان در پایان یادآورشد: ابن ابی الحدید در شرح معروفش بر نهج البلاغه این خطبه را نقل می کند
«یا عماه ان الله تعالی قادر ان یغیر ماقد تری و قد منعک القوم دنیاهم و منعتهم دینک فما اغناک عما منعوک و احوجهم الی ما منعتهم»  در قرآن نشانه عارف حقیقی این است که خدا را دائما ناظر خود می داند همین حقیفت در عرفان عاشورایی مطرح است هر جا که مصیبتی بر حسین بن علی(ع) وارد شد عرض کرد خدایا چون تو ناظری و می بینی آرامم.

علیرضا برومند

captcha