حجتالاسلام والمسلمین حسن منتظری، رئیس مرکز تخصصی مذاهب اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به سازوکارهای مناسب برای ترویج فرهنگ عاشورا در فضای مجازی اظهار کرد: برگزاری عزاداریهای اباعبدالله الحسین(ع) در جوامع اسلامی به گونهای بوده که به لحاظ کیفی و کمی بر جوامع دیگر کشورها تأثیرگذار بوده است؛ بنابراین ترویج فرهنگ عاشورا در فضای مجازی نیازمند سازوکارهای ویژهای است.
وی افزود: فلسفه انقلاب اسلامی و پیروزی انقلاب برگرفته از مکتب اباعبدالله(ع) است و فضای مجازی یکی از فرصتهایی است که میتوان در قالبهای مختلف به ترویج فرهنگ عاشورا پرداخت.
رئیس مرکز تخصصی مذاهب اسلامی تصریح کرد: باید از فضای مجازی که هماکنون برای جوامع بشری ایجاد شده است، به نحو احسن در راستای ترویج فرهنگ اباعبدالله(ع) استفاده کنیم.
وی بیان کرد: فضای مجازی فضایی است که همه میتوانند به آن دسترسی داشته باشند و افرادی که میخواهند در این زمینه کار کنند باید از توان علمی برخوردار باشند و فرهنگ عاشورا را آنچنان بیان کنند که برگرفته از کتابها و منابع معتبر است.
حجتالاسلام منتظری اظهار کرد: هر کسی با هر طرز تفکری وارد فضای مجازی شود، به همین دلیل هر مطلبی را که در راستای ترویج فرهنگ عاشورایی منتشر میکنیم باید از صحت و سقم آن مطلع شویم درغیراین صورت آسیبهای جدی را شاهد خواهیم بود.
فضای مجازی باید تحت کنترل باشد
وی بیان کرد: فضای مجازی باید تحت کنترل قرار بگیرد و با یک سازوکار مناسبی به فعالیت پرداخت. این فضای نوین بهترین زمینه و بهترین فرصت برای مجامع حوزوی و مجامع تبلیغی است که بتوانند با کنترل بر این فضا نسبت به موضوعات وارد بشوند و محتوا را ساماندهی کنند.
رئیس مرکز تخصصی مذاهب اسلامی تصریح کرد: حوزویان باید افرادی را پرورش دهند تا این افراد از کانال فضای مجازی بتوانند مباحث عاشورا، محرم و فلسفه قیام اباعبدالله(ع) را بیان کنند.
وی یادآور شد: فضای مجازی، فضای خوبی است و همه افرادی که میخواهند وارد این فضا شوند باید مطالبی را منتشر کنند که از سندیت متقنی برخوردار باشد. مطالب اگر شبهاتی را ایجاد کنند و کسی نباشد که این شبهات را پاسخ دهد، با آسیبهای بسیاری روبرو خواهیم بود.
ضرورت برنامهریزی برای ترویج فرهنگ عاشورا در فضای مجازی
حجتالاسلام منتظری اظهار کرد: همه افرادی که توانمندی لازم را داشته و از یک علمیت جامعی برخوردارند و با زمینههای عاشورا و فرهنگ عاشورا آشنا هستند باید وارد فضای مجازی شوند و بتوانند این فرهنگ را ترویج دهند چراکه فضای مجازی یک فضای جدیدی و علم جدیدی است که باید افراد نسبت به آن آشنا باشند و با یک برنامهریزی مناسب در این عرصه ورود کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید فضای مجازی را با سازوکارهای صحیح توسط افراد اصیل و منابع غنی ایجاد و مطالبی را مطرح کنیم تا کاربران داخلی و خارجی از این محتوا استفاده بهینه و صحیح داشته باشند.