حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانینیا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قرآنی و مدیر انتشارات دارالحدیث در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه متاسفانه تاکنون وظیفه ارشادی وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه نشر به نحو مطلوبی ادا نشده است، عنوان کرد: بر اساس آموزههای دینی هر کس بر اساس موقعیت اجتماعی خود در قبال همنوعان مسئول است و نباید نسبت به مسائل و آسیبهای پیرامونی بیتفاوت باشد.
حجتالاسلام سبحانینیا افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه مستقیم نظارت بر مسائل فرهنگی از جمله نشر و نیز اطلاعرسانی و ارشاد افراد مرتبط با این مقوله را برعهده دارد.
مدیر انتشارات دارالحدیث همچنین با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید اجازه دهد متون مسموم با عناوین دینی که محتوای غیر علمی و خرافی دارند عرضه شوند، گفت: برخی کتابها نام دینی دارند، ولی محتوای آنها مملو از مطالب بیاساس و خرافی است که عقاید جوانان ما را خدشهدار میکنند.
خطر نشر مطالب شبه دینی در مکتوبات و فضای مجازی
حجتالاسلام سبحانینیا همچنین گفت: متاسفانه برخی از مسئولان با توجیهات مختلف که گاه ظاهرپسندانه است به کتابهای شبه دینی مسموم مجوز میدهند. نقش ارشادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مغفول مانده و باید نظارت این وزارتخانه بر تمام فعالیتهای فرهنگی خصوصا نشر کتاب و فضای مجازی افزایش یابد.
وی تصریح کرد: درست است که اکنون با دهکده جهانی روبهرو هستیم و مطالب مسموم ضد دین و خرافی که لباس مذهب دارند میتوانند از سایتهای مختلف و ماهوارهها در اختیار جوانان قرار گیرند، ولی این دلیل نمیشود که بدون بررسی کارشناسی به کتابهایی که عنوان دینی، ولی محتوای خرافی دارند مجوز داده شود.
حجتالاسلام سبحانینیا گفت: نظارت بر نشر کتاب و اطلاعرسانی و آموزش عمومی دو وظیفه اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برخورد با کتابها و مطالب شبه دینی مسموم است.