محمود خدادوست، معاون طب سنتی و اسلامی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه خدمات طب سنتی و اسلامی با توجه به استقبال مردم از آن و همچنین گران بودن هزینه های جاری آنها نیاز به پوشش بیمهای دارند اظهار کرد: از سوی وزارت بهداشت دستور العمل تحت پوشش بیمه قرار گرفتن برخی خدمات طب سنتی و اسلامی مانند ویزیت، بادکش، ماساژ و حجامت به نگارش درآمده و نامه آن به شورای عالی بیمه ارسال شده است.
وی افزود: ما انتظار تشکیل جلسه این شورا برای تصویب دستورالعمل آن هستیم و امیدواری با تصویب مفاد آن حداقل بخشی از خدمات طب سنتی وارد پوشش بیمه شده و مردم بتوانند تا از خدمات آنها به بهترین نحو استفاده کنند.
خدادوست با اشاره به وارد کردن خدمات طب سنتی در شبکههای بهداشتی و درمانی عنوان کرد: ما در توسعه خدمات بهداشتی این طب مقدمات اجرای پایلوت ورود آموزه های طب سنتی و اسلامی را در شبکههای بهداشتی آغاز کردهایم.
وی ادامه داد: در حوزه درمان هم آییننامه ساماندهی ارائه دهندگان خدمات طب سنتی را نگارش و نهایی شده؛ اما هنوز از سوی وزارت بهداشت ابلاغ نشده است.
معاون طب سنتی و اسلامی وزارت بهداشت همچنین از ساماندهی مراکز آموزشی خبر داد و تصریح کرد: تاکنون برخی مراکز آموزشی طب سنتی و اسلامی در کشور بوده که فاقد مجوز از سوی وزارت بهداشت هستند از سوی دیگر هیچ نظم و ساماندهی خاصی را نیز ندارند پیشنویس آییننامه ساماندهی این مراکز به نگارش درآمده و امیدواریم به زودی نهایی شود.
وی با تأکید بر استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی در حوزه طب سنتی یادآور شد: برای اینکه بتوانیم از ظرفیتهای متخصصان و فارغ التحصیلان طب سنتی و داروسازی سنتی بهره بیشتری ببریم همچنین آنان را وارد بازار کار کنیم امکان تعدیل تعهدات قانونی آنها را در دستور کار قرار داده و برای آنها نیز دستور العملهای خاصی نوشته شده است.