به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجت الاسلام والمسلمین سیدحمزه روحبخش،امام جماعت مسجد باب الحوائج تهران در شب پانزدهم محرم و در جمع عزاداران سیدالشهدا(ع) اشاره کوتاه به نحوه وچگونگی حرکت امام حسین(ع) وآیات خوانده شده از سوی حضرت(ع)داشت وگفت: امام حسین(ع) در27رجب سال 61هجری طبق نامه ای که یزید بن معاویه به ابی سفیان که درآن هنگام والی مدینه بودند نوشت و به او گفت که من از وجود سه نفر در مدینه ترس دارم، یکی ازآنها حسین بن علی(ع) است!به زور از وی بیعت بگیر و اگر زیر بار نرفت او را گردن بزن!
وقتی خبر به حسین بن علی(ع) رسید با این وجود خواهان جمع آوری جهاز لازم برای حرکت به سمت مکه شدند.
آیات تلاوت شده از لسان مطهر سیدالشهدا(ع)
سیدالشهدا(ع) سه آیه را در مسیرحرکت خود تلاوت فرمودند.ابتداء حرکت از مدینه آیات 21 و22 سوره قصص را خواندند، البته این آیات ارتباط با موضوع حرکت حضرت موسی(ع) دارد که وقتی حضرت موسی(ع) به سمت شهر مدائن حرکت کردند این آیات را خواندند.
شاید این سوال در ذهن عزیزان پیش آید که مگر حضرت سیدالشهدا(ع)ترسی داشتند که این آیات را خواندند! باید گفت: ترس سیدالشهدا(ع)همانند جد بزرگوارشان ترس ازهدایت امت زمان است، زیرا پبامبراکرم(ص)هم درهنگامی که مامور ابلاغ ازسوی حضرت جبرئیل(ع) شدند، طبق آیه ابلاغ به حضرت وحی شد که مبادا ترسی داشته باشی که خداوند متعال پشتیبان توست.
از این د وآیاتی که حضرت سیدالشهدا(ع) تلاوت فرمودند می توان درس نگرانی نسبت به مردم زمان خود داشت ودرصدد رفع مشکلات مردم برآمد.
آیه تطهیر، شناسنامه اهل بیت(ع) است
آیه سومی که حضرت سیدالشهدا(ع) در مسیر حرکت تلاوت فرمودند، آیه تطهیر است، زیرا هدف امام(ع) این بود تا خود را به این مردم جاهل و نادان که نسبت به حق تا آن روز عناد می ورزیدند، معرفی کند که به نحوی اتمام حجتی برای آنان باشد.
شبهه ای قابل تأمل درباره سیدالشهدا(ع)
چرا! سیدالشهدا(ع) با وجود علم امامت خود به سمت سرزمین کربلا حرکت کردند،درصورتی که می دانستند که شهید می شوند و شب پانزدهم محرم!سرهای مطهر شهدا به سمت شام حرکت داده می شود!چرا تن به این کار دادند؟
در جواب این شبهه باید گفت، امامان معصوم، از جمله آنان سیدالشهدا(ع) درهمه جا نمی تواند ازعلوم غیبی خود استفاده کنند زیرا که چرخه ی مقدرات الهی زیر سوال می رود و اگر اینطور بخواهیم مبنا بدانیم هیچ امام معصومی نباید شهید می شد!وشهادت بیمعنا بوده است.
محمد ایمانی مهر