به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا ستودهنیا، مدیر گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان شب گذشته در گفتوگوی تلفنی با برنامه «تلاوتهای درخواستی» شبکه قرآن سیما با بیان اینکه فعالیت قرآنی خود را از سن 7 یا 8 سالگی با تشویقهای پدرش آغاز کرده است، اظهار کرد: از همان ابتدا، پدرم برای تشویق بنده در زمینه قرائت قرآن میگفت اگر قرآن را خوب بخوانی و پیشرفت کنی برایت «ضبط صوت» میگیرم که هم بهتر بتوانی در این راه قدم بگذاری و هم اینکه با صدای اساتید قرآنی آشنا شوی و من هم از همان ابتدا عزمم را جزم کردم و با توجه به علاقهای که به قرائت داشتم در این راه گام برداشتم و توانستم پیشرفتهای خوبی را داشته باشم.
ستودهنیا در ادامه با اشاره به اهمیت قرائت قرآن بیان کرد: خداوند در قرآن کریم چندین بار به اهمیت قرائت قرآن اشاره فرمودند و یکی از سورههایی که در آن به این مورد اشاره شده است، سوره مزمل(از اولین سورههایی که بر قلب پیامبر نازل شده است) است، که یک بار در اواسط سوره و دو بار در انتهای آن به این مهم اشاره شده است.
داور بینالمللی قرآن افزود: آن چیزی که در ابتدای امر برای عموم مردم مطلوب است، قرائت قرآن است و برای بهره بیشتر از مفاهیم قرآن و درک آن باید در ابتدا با قرائت قرآن آشنایی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از بهترین و نزدیکترین مسیرهای تدبر در قرآن خواندن و شنیدن آن است، اظهار کرد: در ابتدا باید قرآن را خوب بخوانیم و بعد وارد متن آن شویم و این دو علاوه بر اینکه منافاتی با هم ندارند، بلکه مکمل هم هستند.
ستودهنیا با بیان اینکه بدون تلاوت قرآن نمی توان فهم قرآن داشت، افزود: امام زینالعابدین(ع) صدای دلنشین و خوبی برای تلاوت قرآن داشتند و زمانی که در خانه قرآن تلاوت میکردند افرادی که از کوچه و خیابان عبور میکردند شیفته صدای این بزرگوار میشدند و کسانی هم بودند که بعد از شنیدن نوای خوش ایشان در زمان تلاوت قرآن، مسلمان شدند.
گزارش ایکنا حاکی است، مدیر گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: سید قطب، نویسنده مصری که تفسیر کتاب «فی ظلال القرآن» را در پرونده کاری خود دارد خاطرهای را از یکی از سفرهایش تعریف میکرد که در آن سفر بنا به شرایطی که حاکم بود چند روزی را با کشتی در راه بودند و از قضا یکی از آن روزها، روز جمعه بود و زمانی که ظهر شروع به خواندن نماز جمعه کردم، تعدادی خانم انگلیسی زبان که همسفر ما بودند بعد از اتمام نماز نزد بنده آمدند و گفتند در نمازت چه جملاتی ادا کردی که ما را منقلب کرد؟ وقتی دوباره قسمتی از نماز را خواندم تغییری در حالشان ایجاد نشد و زمانی که رسیدم به آیاتی از قرآن، گفتند منظور ما همین قسمت از نماز بود و همان جا متوجه شدم که تلاوت آیات قرآن برای کسانی که عربزبان نیستند و از زبان عربی چیزی نمیدادند دلنشین و تأثیرگذار است.
ستودهنیا در پایان اظهار کرد: بنده همیشه با توجه به مشغله کاری که دارم از گوش کردن به تلاوت قاریان برجسته غافل نمیشوم و بیشتر سعی میکنم صدای استاد منشاوی را گوش کنم چون حزنی که در صدای ایشان است شنونده را بیشتر جذب میکند.
یادآور میشود، ویژهبرنامه «تلاوتهای درخواستی» شب گذشته همچون شبهای قبل ساعت 21:30 به صورت زنده از شبکه قرآن سیما پخش شد.
گفتنی است؛ خواندن پیامک، پخش صدای بینندگان، بخش تلاوتهای درخواستی، معرفی افراد شاخص قرآنی و گفتوگو زنده تلفنی با یکی از اساتید قرآنی با موضوعات مختلف از جمله بخشهای این برنامه تلویزیونی است.