کد خبر: 3433437
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۷
یوسفیان‌ملا تشریح کرد:

عواقب کاهش دستوری نرخ سود بانکی

گروه اقتصاد: عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه مجلس اظهار کرد: با کاهش دستوری سود بانکی، سرمایه‌ها به بازارهای کاذب رفته و این وضعیت، افزایش تورم و حتی ورشکستگی بانک‌ها را به دنبال دارد.

عزت‌الله یوسفیان‌ملا، عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اعلام شورای پول و اعتبار مبنی بر احتمال کاهش مجدد سود بانکی اظهار کرد: قیمت ارز، نرخ تورم و مبلغ سود بانکی همانند حرکت ساعت  و در واقع به معنای گردش مالی هستند و وقتی میزان نقدینگی کشور، میزان پروژه‌های عمرانی و بدهی خارجی کشور، درآمد نفتی و غیرنفتی، مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش‌افزوده و... کنار هم قرار گیرند، چیزی به نام قیمت ارز و نرخ سود از آن بیرون می آید.

تعیین دستوری سود بانکی عواقب بدی به دنبال دارد

وی ادامه داد: وقتی این شرایط در کنار هم قرار گرفت نرخ سود عادلانه و مناسب بانکی هم معلوم می‌شود اما اکنون می‌خواهند به زور چنین اقدامی را انجام دهند در حالی که این حرکت باید به صورت طبیعی و در بازار رخ دهد.

یوسفیان‌ملا افزود: قیمت ارز و سود بانکی را نمی‌توان به صورت دستوری تعیین کرد بلکه گردش مالی این کار را انجام می‌دهد؛ بنابراین باید به نقطه‌ای برسیم که اقتصاد به ما بگوید چه اقدامی انجام دهیم و تا به آن وضعیت نرسیم، تعیین دستوری سود بانکی عواقب نامناسبی به دنبال دارد.

خروج سرمایه از بانک‌ها با کاهش سود بانکی

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس ادامه داد: اکنون می‌توان نرخ سود بانکی را 12 درصد انتخاب کرد اما از سوی دیگر سپرده‌گذار، پولش را از بانک خارج می‌کند. همه سپرده‌گذاران آمادگی سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را ندارند و این تصور اشتباهی است که برخی گمان می‌کنند سرمایه‌ها وارد بازار بورس می‌شود.

وی افزود: پول‌هایی که در چنین شرایطی از بانک‌ها خارج می‌شود ممکن است در کارهایی غیر از سرمایه گذاری هزینه شود و در این صورت به یک‌باره مشاهده خواهیم کرد که نرخ ارز بالا می‌رود؛ چراکه برخی با ریال، دلار می‌خرند و حتی خواهیم دید که قیمت کالا و زمین هم بالا خواهد رفت به این دلیل که بیشتر افراد اقدام به خرید مسکن خواهند کرد.

نرخ سود بانکی باید برای سپرده‌گذار به‌صرفه باشد

یوسفیان‌ملا اظهار کرد: بنابراین به ظاهر می‌توانیم مشکل را حل کنیم اما در جای دیگر وضعیت بسیار بدتر خواهد شد و به همین دلیل باید نرخ سود بانکی را به گونه‌ای تعیین کنیم که برای سپرده‌گذار به‌صرفه باشد. همچنین هنگامی‌که سپرده‌گذار سرمایه خود را از بانک  خارج کند، بانک هم ورشکسته خواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان گفت: لذا اعتقاد بنده این است که باید اقتصاد را در بخش سود بانکی و حتی قیمت ارز به حال خود رها  کرد، درغیر اینصورت به جایی نخواهیم رسید.

گفت‌وگو از اکبر ابراهیمی

captcha