کد خبر: 3433525
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۴

حضور ۱۳۶ دانشجوی وزارت علوم در سی‌امین جشنواره ملی قرآن/ امید به درخشش مجدد

گروه فعالیت‌های قرآنی: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سی‌امین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور ۱۳۶ سهمیه در بخش‌های مختلف دارد و همین باعث شده تا همچون دوره گذشته امید زیادی به کسب رتبه برتر در بین هشت دستگاه دانشگاهی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، یکی دیگر از دستگاه‌های دانشگاهی است که به مناسبت نزدیک شدن به سی‌امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور مورد بررسی قرار گرفته است.
این دستگاه دانشگاهی که به نوعی مادر سایر دستگاه‌های دانشگاهی نیز محسوب می‌شود، در دوره گذشته حضور چشم‌‌گیری داشت به طوری که این حضور باعث شد تا در پایان جشنواره بیست و نهم با کسب 41 رتبه برتر از بین تمامی رتبه‌ها مقام اول را در بین هشت دستگاه دانشگاهی کشور کسب کند. برای اطلاع از کم و کیف فعالیت‌های این مجموعه برای حضور در جشنواره‌ سی‌ام قرآن و عترت دانشجویان کشور، گفت‌وگویی با رئیس بخش پشتیبانی فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفته که در ادامه آمده است.
رشید جعفرپور، رئیس بخش پشتیبانی فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری،‌ در صحبت‌های خود با ایکنا با اشاره به برگزاری جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور از روز 19 آبان‌ماه، گفت: این دوره از جشنواره به میزبانی دانشگاه علوم و معارف قرآنی و در استان قم برگزار خواهد شد.
وی افزود: در این دوره از جشنواره وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به‌عنوان یکی از دستگاه‌های دانشگاهی نیز حضور دارد،‌ در این دوره از جشنواره مجموعه دانشگاه‌های دولتی و غیرانتفاعی زیر نظر وزارت علوم 136 سهمیه دارد که تقریباً تمامی این 136 نفر در مرحله کشوری حضور خواهند داشت.
جعفرپور تصریح کرد: در این دوره از مسابقات تقریباً در هر رشته سه نفر در بخش آقایان و سه نفر نیز در بخش بانوان حضور خواهد داشت. در بخش کتبی که آزمون آن به صورت مشترک بین بانوان و آقایان برگزار شده و دارای پنج رشته است 15 نفر در جشنواره حضور خواهند داشت.
رئیس بخش پشتیبانی فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  اظهار کرد: در رشته قرائت تحقیق و قرائت ترتیل و در دو بخش بانوان و آقایان نیز مجموعاً 12 نفر حضور دارد. در مجموعه‌ رشته‌‌های حفظ قرآن نیز شامل حفظ پنج جزء، حفظ 10 جزء، حفظ 20 جزء و حفظ کل قرآن کریم نیز مجموعاً 24 نفر حضور خواهد داشت.
وی با تأکید بر اینکه سایر نماینده‌های وزارت علوم در این جشنواره در بخش‌های هنری، فناوری و پژوهشی حضور دارند، در پاسخ به سؤالی در مورد تغییرات ایجاد شده در میزان سهمیه‌ها نسبت به دوره گذشته، گفت: سال گذشته تعداد سهمیه‌ها در بخش کتبی بیشتر بود اما به‌دلیل آنچه که کاهش هزینه‌ها اعلام شد، تعداد نفرات حاضر در بخش کتبی در سی‌امین دوره کمتر از ادوار گذشته انتخاب شد.
جعفرپور همچنین در پاسخ به سؤالی در مورد برگزاری دوره‌های آمادگی برای ارتقاء سطح نمایندگان این دانشگاه در جشنواره ملی، گفت: به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است که برای نمایندگان خود در این جشنواره دوره‌های آمادگی برگزار کنند، البته تنها برخی رشته‌ها همچون قرائت تحقیق و ترتیل نیاز به برگزاری دوره‌های آمادگی دارند که در این زمینه توصیه‌های لازم به دانشگا‌‌ه‌ها شده است.
رئیس بخش پشتیبانی فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به اینکه وزارت علوم همیشه در جشنواره ملی خوش درخشیده است، در مورد دلایل این امر، گفت: بخشی از این موضوع که دانشجویان وزارت علوم در جشنواره ملی دانشجویان خوش درخشیده‌اند به قوی بودن آنها قبل از ورود به دانشگاه‌ها بر می‌گردد.
وی با بیان اینکه نمایندگان وزارت علوم در برخی رشته‌ها همچون هنری و ... خوش می‌درخشند، اذعان کرد: البته در برخی رشته‌ها همچون قرائت و حفظ‌ و یا کتبی انتظارات از برخی دانشگاه‌ها که زمینه فعالیت قرآنی دارند بسیار بیشتر است.
جعفرپوردر ادامه در مورد پیش‌بینی جایگاه وزارت علوم در جشنواره سی‌ام نیز گفت: در زمان برگزاری مرحله سراسری جشنواره قرآنی وزرارت علوم که در کردستان برگزار شد بسیاری از داوران بر این باور بودند که در رشته‌های قرائت و حفظ استعدادهای خوبی در مسابقات حضور دارند که حرف‌های زیادی برای کسب رتبه در جشنواره ملی خواهند داشت.
یادآور می‌شود نماینده‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سال گذشته و در بیست و نهمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در بخش شفاهی 23 رتبه اول، دوم و سوم و در مجموع نیز 41 رتبه برتر آن جشنواره را کسب کردند تا به این ترتیب در دو بخش شفاهی و مجموع در بین هشت دستگاه دانشگاهی شرکت کننده در این جشنواره رتبه اول را از آن خود کنند.
در بین نمایندگان وزارت علوم در دو رشته قرائت تحقیق و حفظ کل که بیشتر نگاه‌ها به این دو رشته معطوف است، تنها یک چهره شناخته شده وجود دارد، «موسی معتمدی»، نفر اول مسابقات بین‌المللی قرآن روسیه در ماه گذشته است که امسال در رشته حفظ کل قرآن در جشنواره داخلی وزارت علوم در کردستان رتبه اول را کسب کرد تا کسب رتبه در این رشته برای رقبایش از دانشگاه‌های دیگر اندکی سخت شود.
علاوه بر موسی معتمدی باید به افرادی همچون، «سعید حاجیان» و «امید حسینی‌ن‍ژاد» در رشته قرائت تحقیق و «رضا نژادتبریزی» و «فرهاد رشوندی» در رشته حفظ کل نیز اشاره کرد، این افراد به اینکه نام‌های کمتر شناخته‌ شده‌ای هستند اما بر اساس گفته‌های داوران مسابقات قرآن وزارت علوم حرف‌های زیادی برای کفتن خواهند داشت.

captcha