کد خبر: 3433557
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۳

جای خالی حوزه در همایش وحدت حوزه و دانشگاه در مطالبه‌گری اقتصاد مقاومتی

گروه حوزه‌های علمیه: دانشگاه قم امروز شاهد برگزاری همایش وحدت حوزه و دانشگاه در فرهنگسازی و مطالبه‌گری اقتصاد مقاومتی بود، همایشی که هیچ شخصیت حوزوی در آن حضور نداشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) این همایش امروز11 آبان با حضور وزیر کشور، رئیس سازمان محیط زیست و رئیس دانشگاه قم که البته روحانی است همچنین مدیرعامل نهضت صرفه‌جویی در سرمایه‌های ملی که او هم یک روحانی است برگزار شد اما در آن خبری از سخنرانان حوزوی که به ویژه در عرصه اقتصادی کار کرده باشند و یا نماینده عالی از حوزه نبود.

البته حضور وزیر کشور و رئیس سازمان محیط زیست برای سخنرانی در این همایش می‌تواند نشانه‌ای بر اهمیت دادن این دو بزرگوار به مقوله مورد بحث باشد و می‌تواند مقدمه‌ای برای مطالبه‌گری حوزه و دانشگاه از اقدامات مسئولان در این باره باشد اما این دو مسئول و به خصوص رئیس سازمان محیط زیست می تواند در اقتصاد مقاومتی و تبیین آن نقش داشته باشند ولی مدیریت آنان جزء مدیریت های تاثیرگذار و کلیدی در اقتصاد مقاومتی نیست و مباحثی هم که ارایه دادند اگرجه می تواند با بخش اول همایش یعنی فرهنگسازی تناسبی نسبی داشته باشد ولی با مطالبه‌گری تناسبی نداشت.

از طرفی همایش وحدت حوزه و دانشگاه بود ولی به جز حجت‌الاسلام دیرباز آن هم به عنوان شخصیتی دانشگاهی شاهد حضور هیچ شخصیت حوزوی و حتی استاد سطح بالایی از حوزه و مرتبط با موضوع همایش نبودیم.

گزارشی از همایش

رحمانی فضلی، وزیر کشور در این همایش در سخنانی گفت: در حوزه آرمانی انقلاب اسلامی باید الگو و نقشه راه برای الگودهی به دیگران ایجاد می کردیم که یکی از وجوه آن، مباحث اقتصادی بوده است.

وی افزود: در حوزه تئوری و اقدامات و نتایج اقتصادی هنوز به ساختار‌سازی نرسیده ایم؛ یعنی ما هنوز نتوانستیم یک تئوری دقیق اقتصادی در ساختارسازی اقتصادی برسیم و به همین دلیل بود که رهبر انقلاب به بحث اقتصاد مقاومتی به عنوان یک تئوری و راهبرد اساسی اشاره کردند.

رحمانی فضلی بیان کرد: اصول کلی که می‌تواند جهت‌گیری‌ها  و برنامه‌ریزی اقتصادی ما را تامین کند و مقوم شرایط کنونی است، روح و یا اندیشه حاکم بر این فعالیت‌ها یا ساختار حاکم بر این اقدامات و یا ناشی از عملکرد مدیران این حوزه است.

وی اظهار کرد: بیان کرد: جمع‎های دانشگاهی و حوزوی می‎توانند رویکرد جدیدی در این حوزه ایجاد کنند که همه این تلاش‎ها ما را با یک تراز الگو در این حوزه می‎رساند.

در ادامه معصومه ابتکار نیز در سخنانی گفت: امروز تمام تلاش دولت این است که در کنار همه برنامه‌هایی که در زمینه توسعه اقتصادی و سیاسی و بین‌المللی انجام می‌شود، در عرصه محیط زیست نیز رو به جلو حرکت کنیم.

ابتکار بیان کرد: صندوق ملی محیط زیست در این زمینه می‌تواند نقش مهمی در حل مشکلات محیط زیستی در کشور داشته باشد.

اوامر رهبری در اقتصاد مقاومتی نصب‌العین قرار گیرد

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین عسکر دیرباز، رئیس دانشگاه قم نیز در همایش وحدت حوزه و دانشگاه در فرهنگ‌سازی و مطالبه‌گری اقتصاد مقاومتی در دانشگاه قم گفت: دانشگاه قم با همت آیت الله طاهری خرم آبادی، آیت الله مومن و ریاست آیت الله قاضی(ره) به عنوان مدرسه عالی تربیتی و قضایی تاسیس شد که در سال های بعد به عنوان دانشگاه جامع دولتی استان قم ارتقا پیدا کرد.

وی افزود: در حال حاضر این دانشگاه 6 دانشکده با 10 هزار دانشجو دارد که از ویژگی‌های مهم آن تفکیک دو بخش خواهران و برادران در حوزه آموزشی و اداری است.

دیرباز تصریح کرد: تعداد بسیاری از دانشجویان با همین عنوان و با همین فرض دانشگاه را برگزیده‌اند و با تمامی این مشکلات که از نظر مالی با دانشگاه همراه بوده است یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور از نظر علمی است.

رییس دانشگاه قم اظهارکرد: زمانی می‌توانیم در خصوص اقتصاد مقاومتی سخن بگوییم که به دو معیار توجه داشته باشیم نخست اینکه مشاهده کنیم رهبر انقلاب در مجموع چه رهنمودهایی ارایه کرده‌اند و آنها را نصب العین خود قراردهیم.

وی افزود: تبلور اطاعت از رهبری این است که در هر حوزه‌ای که کار می‌کنیم خود را با این بحث بسنجیم؛ نکته دوم این است که باید مقایسه ای انجام دهیم که ببینیم اگر این بحث اقتصاد مقاومتی ابلاغ نمی شد چه اتفاقی می افتاد و تفاوت روزهای پیش با امروز چیست.؟

لزوم فرهنگسازی در بدنه جامعه

همچنین  حجت‌الاسلام والمسلمین محمود جانلو، مدیرعامل نهضت صرفه‌جویی در سرمایه‌های ملی  گفت: در ابتدای انقلاب هم دلی و هم زبانی در عالی ترین سطح خود جاری بود و مردم در سخت‌ترین شرایط این جنگ نابرابر را تحمل کردند.

وی افزود: در جنگ تحمیلی وقتی یک فرمانده بسیجی به یک سیم خاردار تعریف نشده در وسط جنگ مواجه شد، خود را سپربلای بقیه کرد و هفتاد نیرو از روی این فرمانده عبور کردند.

مسئول پایگاه تخصصی بسیج اقتصاد مقاومتی گفت: امروز نیز رهبر انقلاب با روشن‌بینی خاص خود دردها و مرض های جامعه را می بینند و نسخه های مورد نیاز را تجویز می کنند که یکی از آنها بحث اقتصاد مقاومتی است.

جانلو اظهارکرد: کسی نباید تصور کند که دولت تنها ارگانی است که باید اقتصاد مقاومتی را تعقیب کند بلکه عمده مشکل در جامعه است؛ اگر فرهنگ‌سازی درستی انجام شود مردم هستند که باید این جریان را ایجاد و پیگیری کنند و با صرفه جویی خود را در این مسیر قراردهیم.

وی افزود: تلاش برای برگزاری این همایش بیش از یک سال پیش ایجاد شد و سعی شده است در هر استان هسته هایی را ایجاد کنیم تا در این زمینه در بحث اقتصاد مقاومتی حرکت کاربردی انجام شود.

یادداشت از علی فرج زاده 

captcha