کد خبر: 3434706
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۲
در نشست نقد برنامه «اسراء» عنوان شد:

چرا در برنامه «اسراء» تغییر مدیریتی اتفاق افتاد؟/ تغییر ترکیب تیم برنده!/ جای خالی اتاق فکر

کانون خبرنگاران نبأ: نشست نقد و بررسی برنامه تلویزیونی اسراء ۱۱ آبان‌ماه ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ در سالن همایش خبرگزاری بین‌المللی قرآن و با حضور عوامل این برنامه تلویزیونی و مدیر شبکه الکوثر برگزار شد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، نشست تخصصی «نقد و بررسی برنامه تلویزیونی اسراء» در آستانه تولد پنجمین سال این برنامه، با حضور حیدر جاودان، مدیر گروه مسابقات و مناسبت‌های شبکه قرآن، علی اکرمی، تهیه‌کننده سابق برنامه اسراء، سیدوحید مرتضوی، مجری برنامه، رحیم خاکی، امین پویا، محمدرضا پورزرگری از کارشناسان این برنامه تلویزیونی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم رحیم خاکی، از اساتید قرآن به قرائت آیاتی از کلام‌الله پرداخت و در ادامه حبیب مهکام، کارشناس مجری با بیان اینکه «إقراالقرآن و عملوا به؛ قرآن را قرائت کنید و به آن عمل کنید»، به مدعوین خیرمقدم گفت و برای آنان آرزوی موفقیت کرد.

سید وحید مرتضوی، مجری برنامه اسراء در ادامه به معرفی مدعوین پرداخت و گفت: رحیم خاکی دو دوره در بخش نیمه‌نهایی به عنوان کارشناس قرآن، (کارشناسی تلاوتهای استاد مصطفی اسماعیل و استاد منشاوی) در برنامه اسراء حضور داشته است؛ اکرمی، تهیه‌کننده 4 سال این برنامه است که از آبان 1390 تاکنون مدیریت برنامه را برعهده داشت و هم اکنون در سالگرد تولد این برنامه هستیم و حسن توجه خبرگزاری ایکنا است که این جلسه را هم‌زمان با این سالگرد برنامه‌ریزی کردند.

مرتضوی گفت: جاودان از پیشکسوتان قرآنی و قاریان خوب کشور، سال‌هاست مسئولیت گروه محافل شبکه قرآن را بر عهده دارد، وی در گذشته مسئول گروه نغمات شبکه قرآن بود که اکنون تمام گروه‌ها ادغام شده و گروه محافل و مسابقات نام گرفته است.

مرتضوی «انجام» را مبدع طرح اصلی و اولیه این برنامه دانست که در حال حاضر مدیر شبکه الکوثر است، «بکائی» را کارشناس بخش دعا و مشاور معارف برنامه اسراء، «محمدرضا پورزرگری» را جزء مؤسسان برنامه اسراء معرفی کرد و گفت: در این نشست، روند برنامه اسراء از آغاز تا کنون بررسی شود، به معرفی مزایای برنامه و دلایل جذب بالای مخاطبان خواهیم پرداخت و هم‌چنین درباره راه‌های ارتقای کیفیت و جذب و ایجاد تنوع در برنامه صحبت خواهیم داشت.

برنامه اسراء پاسخگوی علاقه‌مندان به هنر صوتی قرآنی در اقصی نقاط کشور است

حیدر جاودان، مسئول گروه محافل و مسابقات شبکه قرآن به ویژگی‌های برنامه اسراء به عنوان یک برنامه موفق و رو به رشد اشاره و اظهار کرد: این برنامه یک مسابقه تلویزیونی شبانه است که با تلفن از اقصی نقاط کشور، هر علاقه‌مندی که به هنر صوتی قرآنی می‌تواند خود را محک بزند و در آن شرکت کند؛ اسراء از سال 1390 تا امسال که سال چهارم برنامه است، هر سال تغییراتی داشته و با توجه به بازتاب علاقه‌مندان رشته‌هایی به این برنامه افزوده شده و یا از آن حذف شده است.

وی با بیان مثالی ادامه داد: با توجه به نظر کارشناسان و سیاست‌های کلی کشور در مقطعی بحث حفظ قرآن مطرح و رشته حفظ افزوده شد، در مقطعی هم رشته دعا و مداحی با توجه به اقبال مخاطبان به برنامه افزوده شد.

برنامه اسراء توانست قشر نوجوان و جوان را جذب کند

جاودان در ادامه سخنان خود به بیان علل موفقیت برنامه پرداخت و تصریح کرد: جذب مخاطب قشر نوجوان و جوان و البته حضور اساتید شاخص و بنام از عوامل موفقیت برنامه بود. می‌توان گفت حضور قشر نوجوان باعث جذابیت بیشتر برنامه شد و در عین حال به اقشار دیگر هم جرأت و انگیزه شرکت داد.

وی در تبیین حضور اساتید تراز اول در برنامه گفت: نکات ارائه شده توسط این اساتید در برنامه جنبه آموزشی داشت و برای علاقه‌مندان جذاب بود؛ خدا را شاکریم و امیدواریم بتوانیم این راه را ادامه دهیم تا این برنامه زمینه‌ای برای کشف استعدادهای قرآنی کشور باشد.

اسراء یعنی سیر دادن در شب

در این قسمت نشست درباره دلایل نام‌گذاری برنامه سخن به میان آمد، که مرتضوی، مجری برنامه اسراء گفت: این برنامه طرحی شبانه داشته است و قرار بود در یک برنامه دو ساعته طراحی شود و مسابقه اسراء بخشی از این برنامه باشد؛ به همین منظور این نام که مفهوم سیر دادن در شب دارد، برای مسابقه انتخاب شد.

جاودان درباره رشته های مورد مسابقه در اسرا گفت: در دوره قبل برنامه با توجه به درخواست گروه‌های مختلف از سراسر کشور، رشته تواشیح به برنامه اضافه شد اما به دلیل این‌که تعداد گروه‌های حرفه‌ای در این زمینه برای ارائه آثار در برنامه محدود بود در دور جدید برنامه این رشته با رشته قرائت آزاد جابه‌جا شد.

جاودان تبیین کرد: رشته تلاوت آزاد برای علاقه‌مندانی است که قصد دارند بدون تقلید، تلاوت قرآن را انجام دهند؛ این رشته برای ارائه فرصت به این علاقه‌مندان در دستور کار برنامه قرار گرفت؛ در دور جدید برنامه علاوه بر رشته تلاوت آزاد، رشته‌های قرائت اذان و دعا و تلاوت‌های تقلیدی اساتید منشاوی، مصطفی اسماعیل و عبدالباسط وجود دارد.

در ادامه نشست اکرمی، تهیه‌کننده برنامه در خصوص روند آغاز برنامه تا به امروز گفت: در اواخر مدیریت آقای پیش‌نمازی طرح دوساعته برنامه تلاوتی و نغماتی و مسابقه با 14 آیتم ارائه شد؛ قبل از شروع برنامه مدیریت به آقای گروسی تغییر یافت و برنامه به شکل چند قطعه تلاوت، تواشیح و گزارش، تلاوت نغمات و مسابقه اسراء با زمان دو ساعت شروع شد.

در سال اول 10000 نفر متقاضی شرکت در برنامه بودند

اکرمی به استقبال مردم از آغاز بخش مسابقه اشاره کرد و گفت: پس از یک هفته زمان برنامه بر اساس تدبیر مدیر شبکه یک‌ساعته شد که نیم‌ساعت آن مسابقه بود؛ به مرور زمان، با تماس‌های زیاد شرکت‌کنندگان، بخش مسابقه‌ جلوه و نمود زیادی پیدا کرد. آمار استقبال مردمی سال اول تولید برنامه 10000 نفر در رشته‌های مختلف برای شرکت در مسابقه پشت خط داشتیم.

اکرمی در رابطه با چگونگی حضور بینندگان در برنامه اسراء گفت: شرکت‌کنندگان همان زمان و پشت خط تلفن به تلاوت نمی‌پردازند؛ با مشورت کارشناسان در ابتدا قطعات را به وسیله ایمیل دریافت می‌کنند و تمرین می‌کنند، کارشناس آن‌ها را می‌سنجند و سپس در نوبت شرکت در برنامه قرار می‌گیرند.

اکرمی آمار متقاضیان و شرکت‌کنندگان سال 94 برنامه اسراء را این‌گونه عنوان کرد: تا مهرماه سال جاری حدود 7000 نفر متقاضی شرکت در این برنامه بوده‌اند که از این تعداد تا پایان مرحله اول حدود 500 نفر توانستند در برنامه شرکت کنند؛ این برنامه بستر بسیار وسیعی برای قرائت الگوست.

تلاوت‌های زیبای شرکت‌کنندگان از جذابیت‌های برنامه اسراء است

اکرمی تلاوت‌های زیبای شرکت‌کنندگان را از جذابیت‌های برنامه دانست و گفت: علاوه بر حضور اساتید برجسته، ارتباط دوسویه مجری برنامه با شرکت‌کنندگان از دیگر عوامل جذابیت برنامه است.

اکرمی با اشاره به راه‌اندازی قسمت سفرهای استانی در برنامه از سال گذشته گفت: مردم علاقه‌ زیادی به ارتباط نزدیک با مجری برنامه را داشتند؛ در سال گذشته به 10 استان سفر کردیم و در تمام شهرها و روستاها با استقبال بی‌نظیری روبرو بودیم.

اکرمی با یاد خاطره سفر به یزد و حضور در کنار شهید دانش گفت: علاوه بر شهرهای بزرگ از جمله یزد به روستاهای زیادی رفتیم؛ روستای روتان در بخش سیریک استان هرمزگان روستایی است که در نقشه گوگل نیست؛ جمعیت عظیمی از این روستا و روستاهای سنی‌نشین اطراف استقبال بی‌نظیری از گروه داشتند؛ در ادامه برنامه سفرهای استانی سال جاری به 3 استان کشور سفر کرده‌ایم.

چرا در برنامه اسراء تغییر مدیریتی اتفاق افتاد؟

جاودان در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه با وجود زوایای خوبی که از برنامه ترسیم شد از منظر شما چرا تغییر مدیریتی داشتیم، گفت: هر برنامه‌ای در رسانه فصل به فصل تغییر در فرم و محتوی دارد تا ارتقای کیفیت داشته باشد؛ همکاری شبکه با علی اکرمی ادامه خواهد داشت؛ ما قائل به تغییر اشخاص نیستیم اما مباحث داخل سازمانی‌ای وجود دارد که باعث تغییرات در برنامه می‌شود؛ امید است که این تغییرات باعث پیشرفت برنامه شود؛ علیرغم تغییر سمت علی اکرمی، ذره‌ای از کمک ایشان به برنامه کم نشده است؛ این تغییر در راستای افزایش مخاطب است و در آینده مشخص خواهد شد که این دید درست با سیاست اجرا شده پاسخگو بوده است یا خیر.

جاودان در پاسخ به این سؤال که آیا درست است که داشته‌های یک گروه را که به ثمر رسیده و مورد اقبال عموم بوده کنار بگذاریم و قالب را تغییر دهیم، گفت: دستاوردهای برنامه حفظ خواهد شد، رسانه و کارشناسان در طی کار هم‌سو می‌شوند.

جاودان در پاسخ به این پرسش که با توجه به تجربیات 5ساله این گروه چه اشتباه جدی ایجاد شد که شبکه تصمیم به تغییر گروه گرفت؟ گفت: این دید در رسانه وجود ندارد که اشتباهی صورت گرفته است که باعث تغییر شده است؛ فعالیت رسانه بر پایه تنوع است در حالی‌که این مسیر ضررهایی هم خواهد داشت و باید با مخاطبان و کارشناسان هم‌سو باشد، در نهایت رسانه تصمیم‌گیرنده نهایی است.

در ادامه مرتضوی با تأکید بر این موضوع که بهتر بود برنامه اسرا در نیمه به گروه دیگری محول نشود، تصریح کرد: این اتفاق کمی ناخوشایند بود، من پیشنهاد دادم که برای این مرحله و تغییری که اتفاق خواهد افتاد فینال برگزار شود و دوره بعد را با جریان جدید شروع کنیم.

نیمه تمام رها کردن این برنامه مناسب نبود

در بخشی از این نشست، رحیم خاکی استاد پیشکسوت قرآنی عنوان کرد: در طول سال‌های گذشته شبکه قرآن سیما، «اسرا» یکی از بهترین و موفق‌ترین برنامه‌های این شبکه بوده است و اگر مشکلات خاصی پیش نیاید می‌تواند این برنامه سال‌های سال با اثرگذاری و فروغ بیشتری ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: می‌توان محاسن بسیاری را برای این برنامه برشمرد، نکته این است، آیا اگر فصل تمام می‌شد و پس از آن با حوصله و برنامه‌ریزی دقیق‌تری، شکل و محتوا، تیم مدیریت برنامه و تهیه‌کننده تغییر پیدا می‌کرد نتیجه بهتری عاید ما نمی‌شد، قرار نیست که آقای اکرمی ۲۰ سال مدیر این برنامه باشد، گرچه برنامه‌های موفق را، در دنیا و در رسانه‌های معتبر جهان دهه‌ها ادامه می‌دهند.

این استاد قرآنی اظهار کرد: تغییرات تیمی برنامه‌ای، نیازمند برخورداری از یک فلسفه‌ است، بنده گمان می کنم نیمه تمام رها کردن و سکته ایجاد کردن مناسب نبود، نظر مردم، دوستداران و کارشناسان قرآنی نگاه متعجبانه‌ای بود، به گونه‌ای که برایشان این سؤال مطرح شد چه پیش آمد که حتی به مرز تغییر مجری نیز رسید.

برنامه اسراء یکی از حلقه‌های استعدادیابی در کشور است

وی به بیان علت عدم حضور خود در این برنامه پرداخت و گفت: به بنده گفته شد که ما شما را برای دو رشته عبدالباسط و منشاوی در یک شب دعوت کردیم، بنده مکث کردم و گمان کردم که شوخی می‌کنند، بنده به آنان گفتم که در زمینه مصطفی اسماعیل کار می‌کنم و دو قاری و دو استاد در یک شب امکان‌پذیر نیست، برنامه یک ساعته آنچنان محدود است که تا شروع می‌کنید زمان به پایان می‌رسد.

خاکی در ادامه سخنانش افزود: با بررسی ۷ تا ۸ نفر، زمان به سرعت به پایان می‌رسد اینگونه چینش، کار ناپخته‌ای است، از سوی دیگر برنامه اسراء یکی از حلقه‌های تکمیل‌کننده استعدادیابی و پرورش استعدادها در کشور است و می‌تواند نقش بسیار مهمی را در این رابطه ایفا کند و آن را ادامه دهد، در روستاهای کوچک و حتی برخی از شهرهای بزرگ که خانواده‌ها امکان معرفی فرزندانشان را نداشتند از طریق این برنامه توانستند خود را معرفی کنند.

وی در رابطه با زمان مناسب اجرای برنامه اسراء گفت: زمان بسیار خوبی برای این برنامه در نظر گرفته شده بود، بنده بار دیگر تأکید می‌کنم که یک ساعت برای این برنامه بسیار اندک است و طرحی که در ابتدا مطرح بوده است طرحی بسیار متعالی است که اکنون می‌تواند پیگیری و اجرا شود، گفت‌و‌گوهای معارفی، تاریخی و بحث‌های مفاهیمی شاید برای پخش در انتهای شب مناسب نباشد.

سال گذشته اختتامیه باشکوهی نداشتیم

وی تصریح کرد: به نظر بنده مدت زمان برنامه اگر به دو یا سه ساعت افزایش می‌یافت موفق‌تر بود، به عنوان مثال اگر برنامه ۹۰ اگر بخواهد یک ساعت برنامه اجرا کند نمی‌تواند بسیاری از مسائل را عنوان کند، با مدت زمان اندک نمی‌توان با خیال راحت گفت‌و‌گو کرد.

این استاد قرآنی اظهار کرد: در یکی از سفرها با مردی ۵۰ ساله روبه‌رو شدم که در قرائت اذان بسیار متبحر بود، این شخص گلایه‌مند بود که هر چه با برنامه اسراء تماس گرفتم نتوانستم در این برنامه شرکت کنم، مخاطب زیاد است و مسئولان برنامه نمی‌توانند تمامی شرکت کنندگان را در یک ساعت پوشش دهند.

وی با اظهار تأسف از زمان اندک این برنامه قرآنی عنوان کرد: ما چه برنامه مهمی در شبکه داریم که نمی‌توانیم زمان این برنامه را افزایش دهیم؟ به نظر بنده عدم حمایت مالی و اهدای جوایز بسیار سطح پایین برای این برنامه نامناسب است، ما سال گذشته اختتامیه باشکوهی نداشتیم، امیدوارم که امسال جبران شود.

تصویری نبودن تلاوت‌ها، نقطه ضعف برنامه «اسراء» است

وی ادامه داد: باعث تأسف است که در اختتامیه، شرکت‌ها، مؤسسات و نهادهای قرآنی حضور نداشته باشند و برای حمایت جدی، این برنامه را دست خالی بگذارند، به نظرم تصویری نبودن تلاوت‌ها ایراد بسیار بزرگی است، صدای تلفن گویا نی؟ت و شاید اگر می توانستیم با کیفیت صوتی و تصویری مناسب آن را ارائه دهیم نتیجه بهتری عایدمان می شد.

خاکی عنوان کرد: به نظرم سبک‌ها تکراری شده است و ما باید در هر سال حداقل یک سبک را اضافه کنیم، چرا ما به سبک استاد رفعت نمی‌پردازیم، سبک استاد رفعت سازنده و ریشه‌ای است، چرا رسانه نباید یکی از روز‌های خود را به آن اختصاص ندهد و یا سبک استاد عبدالفتاح‌ شعشاعی که مقام معظم رهبری بر آن تأکید داشتند مورد توجه این رسانه قرار نگیرد.

اسراء غیر از اهالی قرآن، افراد دیگر را هم به پای «شبکه قرآن» نشاند

در ادامه این نشست محمدرضا پورزرگری قاری بین المللی قرآن کریم به نقد و بررسی برنامه اسراء پرداخت و گفت: اسراء غیر از اهالی قرآن افراد دیگر را نیز به پای شبکه قرآن نشاند، حال آنکه برخی از افراد تا آن زمان نمی‌دانستند شبکه‌ای با عنوان شبکه قرآن وجود دارد، این برنامه، بیینده را به پای شبکه قرآن کشاند و آنان را مجذوب کرد، ما با سفرهایی که به استان ها داشتیم دریافتیم که بسیاری از افراد به واسطه برنامه اسراء به شبکه قرآن علاقه‌مند شدند و به تبع آن استعدادهای فرزندانشان را در مسیر قرآن قرار دادند.

وی عنوان کرد: اسراء برای دستگاه های قرآنی این فرصت را ایجاد کرد که بتوانند استعدادهای جدید را شناسایی کنند، ما در برنامه اسراء نوجوانان با استعدادی را یافتیم، به عنوان مثال می توان از آقای طه هاشمی و محمد امین بختیاری نام برد، نوجوانانی که گمان می کنند در هفت آسمان یک ستاره ندارند و ممکن نیست مطرح شوند، محمد امین به بنده می گفت که من در مسابقات استانی نفر دوم شدم اما استان ما تنها یک سهمیه داشت، این نوجوان از طریق اسراء مطرح شد و رشد کرد.

فرصت نمی شد که جان کلام را به شرکت کننده تقدیم کنم

وی با بیان اینکه برنامه اسراء جایگاه خوبی را در میان آحاد مردمی پیدا کرد، افزود: هیچ کس منکر جایگاه خوب این برنامه نیست، گروهی نیز اذعان کردند که این برنامه پر مخاطب بوده است، نکته خوبی را آقای خاکی اشاره کردند، ایشان گفتند که زمان این برنامه بسیار اندک است، به عنوان مثال در بسیاری از موارد فرصت نمی شد که بنده جان کلام را به شرکت کننده تقدیم کنم، ما تصمیم داشتیم که در راستای این برنامه، فعالیت آموزشی نیز داشته باشیم، برخی از نوجوانان تنها با استفاده از نوار و استماع تلاوت اساتید به آموزش قرائت قرآن می پرداختند و برنامه اسراء محل ظهور این نوجوانان شد.

این قاری بین المللی قرآن کریم عنوان کرد: برخی از این نوجوانان استاد ندارند و تنها دسترسی این نوجوانان به شیوه قرائت، برنامه اسراء بوده است، گاهی به علت زمان اندک به صورت محدود می‌توانستیم برخی از مسائل را بازگو کنیم، بنده با آقای خاکی موافق هستم و حق آن بود که این برنامه تا پایان ادامه بیابد به این جهت که وجهه و آبروی برنامه در بین مخاطبان لکه‌دار نشود.

وی ضمن اشاره به مراحل در نظر گرفته شده برای اجرای این برنامه بیان کرد: رسم بر این بوده است که برنامه دارای سه مرحله مقدماتی، نیمه نهایی و فینال باشد، ما در مرحله مقدماتی عده‌ای از افراد را انتخاب کردیم و این افراد به مرحله نیمه نهایی راه یافتند، قرار بر این بود که میان افراد پذیرش‌شده در نیمه نهایی رقابتی برگزار شود و اینها نکاتی است که دوستان باید بیشتر به آن بپردازند.

اگر ما داعیه حکومت قرآن را داریم، باید در این زمینه نیز هزینه کنیم

پورزرگری با بیان اینکه هم اکنون برنامه اسراء در میان برنامه‌های شبکه قرآن برجسته شده است، گفت: ما این برنامه را با شبکه قرآن متولد کردیم حال اگر آن را به خوبی حمایت نکنیم به بیننده شبکه و حس مخاطب لطمه می‌زند، گاهی در فضای برنامه سؤالی مطرح می‌شد و عنوان می‌کردیم که قرار است جایزه‌ای برای آن در نظر بگیریم اما جایزه داده نشد و پس از مدتی فهمیدیم که در مقدورات تهیه کننده نیست که در این زمینه جایزه‌ای تهیه کند و البته پیش آمده بود که بنده در برنامه اسراء از جیب خود جایزه بدهم که به آن افتخار می کنم.

وی ضمن اشاره به وجود برخی از مشکلات مالی در راستای ارتقای برنامه اسراء گفت: اگر ما در کشور جمهوری اسلامی ایران، داعیه حکومت قرآن را داریم و مردم را با قرآن و معارف نورانی آن آشنا می‌کنیم باید در این راستا نیز هزینه کنیم، امیدوارم که در این فصل جدید هر نقصی که در اجرای این برنامه وجود داشته است، رفع شود.

وی تصریح کرد: کارشناس برنامه اگر احساس کند که معلوم نیست که تا چه اندازه با این برنامه پیش برود انگیزه ای در درون خود برای ادامه راه نمی یابد که بتواند در برنامه فعالیت خود را به نحو احسن انجام دهد.

ترکیب تیم برنده را با وجود ضعف برخی از اعضاء تغییر نمی‌دهند

امین پویا، قاری قرآنی در ادامه نشست «نقد و بررسی برنامه تلوزیونی اسراء» ضمن تقدیر از انتخاب کننده نام این برنامه تلویزیونی، به حرکت و سیر جهت دار این برنامه اشاره کرد و گفت: یک قانونی وجود دارد که می‌گوید ترکیب تیم برنده را تغییر نمی‌دهند و چنین مسئله‌ای در فوتبال نیز وجود دارد، آن زمان که مربی می‌بیند که تیمش به نتیجه خوبی دست یافته است ترکیب تیم را تغییر نمی‌دهد حتی اگر بازیکنانی که در زمین هستند ضعیف‌تر از بازیکنانی باشند که در نیمکت نشسته‌اند چون ترکیب، نتیجه داده است.

وی عنوان کرد: اینکه کدام تیم به فعالیت می‌پردازد برای بنده از اهمیت چندانی برخوردار نیست زیرا که ما با افراد کار نمی‌کنیم، بنده با برخوردهای جناحی، حزبی و باندبازی مخالف هستم مخصوصا اگر در امور دینی رخ دهد، قصد تمامی افراد مجموعه خدمت‌رسانی است، اگر جناب آقای اکرمی به تیم جدید کمک می‌کند نشان‌دهنده بزرگواری و اهمیت هدف در پیشگاه ایشان است اما مدیران باید در نظر بگیرند که آیا این تغییرات به رشد برنامه کمک می‌کند یا خیر.

این قاری قرآنی در رابطه با تغییرات صورت گرفته در این برنامه عنوان کرد: این رسانه، حرفه‌ای است و هر کاری را انجام می‌دهد تا مخاطب را جذب خود کند، باید به دنبال آن باشیم که اگر هر تغییری ایجاد می‌کنیم بر روی برنامه و قانونمند باشد، اما به نظر می‌رسد تغییراتی که ایجاد شده است آنچنان کمکی به بهتر شدن برنامه نکرده است، اگر برنامه‌ای موفق شود استودیو آن را بزرگ‌تر می‌کنند، امکانات بیشتری را برای آن فراهم می‌کنند اکنون چهار سال است که در یک استودیو برنامه اجرا می‌کنند چرا یک برنامه پر بیننده نباید از یک استودیو بزرگتر برخوردار باشد.

برنامه «اسراء» کیفیت را فدای تنوع کرده است

پویا خاطر با طرح چند پرسش بر ضرورت ارتقادهی کیفیت برنامه اسراء تأکید کرد و گفت: برنامه‌ای که هر شب به پخش می‌پردازد، نمی‌تواند از کیفیت بالایی برخوردار شود، چرا در طی این یک و نیم سال کارشناسان را دور یکدیگر جمع نکردند و بگویند که ما برای اجرای این برنامه نیازمند برگزاری یک اتاق فکر با حضور کارشناسان این برنامه هستیم و این انتقادی به برنامه اسراء است.

وی ادامه داد: برنامه‌ای موفق است که به صورت علمی پیش رود، اگر برنامه‌ای موفق است مدیران آن باید به دنبال متخصصین بروند تا بدین وسیله موجب رشد و پیشرفت این برنامه شوند و این یک انتقاد جدی به این برنامه است؛ باید کارشناسان دعوت شوند و به ایده‌پردازی بپردازند تا مشکلات و نقائصی که در این حیطه وجود دارد رفع شود.

این قاری قرآنی ضمن ابراز مسرت از پذیرش پیشنهاد وی از سوی مدیران عنوان کرد: بنده بسیار خوشحال شدم که مدیران شبکه این اعتراض و انتقاد را پذیرفتند، بنده پیشنهاد دادم که تلاوت شحات را بردارید و تلاوت استاد عبدالباسط، استاد منشاوی و استاد مصطفی اسماعیل را بگذارید که در زمره اساتید پایه قرار دارند و عموم مردم از این سه قاری تقلید می‌کنند.

وی به بیان هدف از شکل‌گیری برنامه اسراء پرداخت و گفت: هدف برنامه، استعداد یابی بود، استعداد یابی تعریف دارد و به این معنا است فردی که از لحاظ سنی در موقعیت مناسب قرار دارد و دارای استعدادی برای انجام یک کار است می‌توان به جهت سن کم وی، روی آن سرمایه‌گذاری کرد، این سرمایه‌گذاری موجب می‌شود که پس از مدتی جامعه از حضور ایشان استفاده کنند، با تلاوت آزاد نمی‌توان استعداد یابی کرد زیرا ۹۹ درصد کسانی که مستعد این کار هستند از تقلید شروع می کنند، کسی که بیست سال به بالا است مستعد سرمایه گذاری نیست، بنابراین نفس تلاوت آزاد غلط است.

پویا ادامه داد: بنده ندیدم کودک یا نوجوانی پایین‌تر ازسن ۱۲ سال علاقه‌مند به ترتیل‌خوانی باشد؛ زیرا جذابیت‌هایی در تلاوت مجلسی و تحقیق وجود دارد که در ترتیل نیست، فرزندان ما تمایل دارند به این سمت بروند نه آنکه به شیوه ترتیل قرائت کنند، آوردن ترتیل خوب است اما با هدف برنامه هماهنگ نیست، زیرا هدف استعدادیابی است.

وی تصریح کرد: زمان برنامه اسراء اندک است، به نظر بنده اگر روزهای این برنامه کم شود ساعت پخش آن می‌تواند افزایش بیابد، اگر احساس شده است که کار یکنواخت شده و فرصت کار جدیدی نیز نیست به این جهت است که این برنامه هر شب برگزار می‌شود، به نظر بنده بهتر است که روزهای این برنامه را تغییر دهند، به گونه‌ای که به دو یا سه روز در هفته کاهش یابد اما مدت زمان برنامه طولانی‌تر شود و به جای یک ساعت، دو یا سه ساعت اجرای برنامه صورت بگیرد، از نظر علمی ثابت شده است برنامه‌هایی که در طی هفته، محدود برگزار می‌شود از آن جهت که مزاحمتی برای برنامه‌های دیگر ایجاد نمی‌کند و کیفیت برنامه به خاطر زمانی که در اختیار تهیه‌کننده و تیم کارشناس است آسیب نمی‌بیند، از جذابیت بیشتری برخوردار است.

این قاری قرآن در پایان تصریح کرد: اگر آقای قرائتی در برنامه درس‌هایی از قرآن هرشب به اجرای برنامه می‌پرداخت این برنامه تا اکنون قطع شده بود، ما می‌گوییم باران تند، زود بند می‌آید از این رو بهترین شیوه آهسته و پیوسته بودن است.

گفتنی است برنامه اسراء با حضور نوجوانان و جوانان و کارشناسان زبده کشوری از جمله احمد ابوالقاسمی، پورزرگری، امین پویا، حاجی‌شریف، اکرمی، رضیعی، احمدی‌وفا، رحیم خاکی، سبزعلی، بحرالعلوم، معتز آقائی، حاج‌ابوالقاسم، طرقی، رجبی، حدادیان، غلامرضازاده، حاج محسن طاهری، صدیق، شاه‌میوه برگزار می‌شد؛ این برنامه به تهیه‌کنندگی علی اکرمی، تجدد، رنگینی و سلیمی بر روی آنت شبکه قرآن پخش می‌شد.

گزارش تصویری نشست را اینجا ببینید!

روستایی
|
-
|
۱۳۹۴/۰۸/۱۳ - ۱۲:۳۶
0
0
برنامه اسرا برنامه مورد علاقه جوان‌ هایی بود که شب ها با شنیدن قرائت های خود و دیگر هم سنان خود به وجد آمده و برای خواندن قرآن تشویق می شدند چرا این برنامه تعطیل شد صدای همه طرفداران این برنامه را به گوش مسئولان برسانید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۵/۱۵ - ۰۰:۱۲
0
0
با عرض سلام و خسته نباشيد برنامه ي خوبي داشتين ولي حيف كه مجري برنامه با خنده هاي بي مورد و و غير طبيعي و بيمزه وبي نمك در حال حرف زدن از جذابيت برنامه كاست
captcha