کد خبر: 3444115
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۴
انوش معظمی:

بازخورد مخاطبان نمایش‌های دینی، شیوه درست روایت را پیش روی نمایشگران قرار می‌دهد

گروه هنر: تولید نمایش‌های گوناگون و تجاربی که در این زمینه به دست می‌آید و همچنین مشاهده بازخوردی که مخاطبان در گروه‌های سنی مختلف در مواجهه با آنها دارند، شیوه درست روایت نمایش‌های دینی و عاشورایی را به نمایشگران نشان می‌دهد.

انوش معظمی، نویسنده و بازیگر تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: تجاربی را تاکنون به اتفاق دوستان هنرمندم در حوزه تئاتر کودک و نوجوان داشته‌ام و براساس این تجربه‌ها، در تولید آثار نمایشی به استانداردهایی شخصی رسیده‌ایم که تصور می‌کنم بتواند به ویژه در حوزه تئاتر دینی بیشتر ارتباط را با مخاطبان کودک و نوجوان برقرار کند.
وی گفت: نقل شفاف تاریخ دین به زبانی ساده و امروزی و استفاده از مناظری در صحنه که نزدیک به واقع باشد، کاری است که می‌توان آن را در زمینه تولید نمایش‌های دینی کودک و نوجوان به کار برد هر چند که ترجیح آن است که به مقاطع و فرازهای مصیبت‌بار و فجایع تاریخی مرتبط با این موضوعات کمتر پرداخته شود و یا حداقل حواشی آن مورد توجه واقع شود.
نویسنده نمایشنامه «مسافران شب خوشبختی» تصریح کرد: ما در نگارش و تولید این نمایش که ویژه گروه سنی نوجوان تولید شده است براساس همان تجارب، سعی در بیانی جذاب و گیرا از واقعه عاشورا برای مخاطبان داشتیم چیزی که در بازخورد مخاطبان به این قالب روایی رسیدیم و ابتدای این نمایش را با صحنه مفرح و جذاب طراحی و تولید کردیم.
بازیگر نقش «حرمله» در مجموعه تلویزیونی «مختارنامه» ادامه داد: یکی دیگر از تمهیداتی که در زمینه تولید نمایش‌های دینی و عاشورایی برای کودک و نوجوان می‌توان به کار برد استفاده از عروسک‌های نمایشی است؛ در نمایش «مسافران شب خوشبختی» با وجود آنکه کارگردان می‌توانست کاری غیرعروسکی تولید کند اما ترجیح بر استفاده از عروسک‌های نمایشی بود که علاوه بر ایجاد فضایی جذاب و پرکشش، بسیاری از گفتار نمایشی نقل شده از سوی عروسک‌ها تأثیر بیشتری بر روی مخاطب خواهد داشت.
معظمی تأکید کرد: به نظرم می‌توان مخاطبان به ویژه نوجوانان را به شکلی ابتکاری در قالب تولید نمایش با مقاطع مختلف تاریخی مواجه کرد که سعی ما نیز در تولید نمایش «مسافران شب خوشبختی» که منطبق با روایت تاریخی واقعه عاشوراست براین اساس بوده است، نوجوانان با دیدن این نمایش، تأمل و تفکر را در انتخاب راه درست و بازشناسی آن از راه باطل و نادرست را درخواهند یافت چرا که در این نمایش دو شخصیت در بین سپاه حق و سپاه باطل مجبور به انتخاب می‌شوند.
نویسنده و بازیگر نمایش دینی «غبار» در پایان گفت: البته در روایت این نمایش از شرح برخی از مقاتل استفاده کرده‌ایم و گاه به شیوه نمایش‌های شبیه‌خوانی به ویژه در زمان خطبه‌خوانی امام حسین(ع)، از شبیه‌پوش بهره برده‌ایم که به این واسطه مخاطبان نوجوان را با گونه‌هایی از نمایش ایرانی هم آشنا کنیم.
یادآور می‌شود، نمایش عاشورایی«مسافران شب خوشبختی» به کارگردانی حجت‌الله ناظری ویژه مخاطبان نوجوان در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودک و نوجوان به روی صحنه رفته است.

captcha