بهروز جنت، رئیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ضمن اشاره به نوشابههای انرژیزای قاچاق اظهار کرد: یکی از اصلی ترین مواد تشکیلدهنده تمام نوشابههای انرژیزا تورین است که از انواع اسیدهای آمینه موجود در طبیعت به شمار میرود.
وی ادامه داد: بسیاری از تحقیقات، ارتباط غلظت تورین با semen و فعالیت اسپرم را اثبات کردهاند به همین دلیل این ماده را سمبل مردانگی میدانند.
وی با بیان اینکه هشدارهای سازمان غذا و دارو در خصوص نوشابه انرژیزای red bull تایلندی، صرفا به دلیل دغدغههای شرعی و بهداشتی و ایجاد تمایز بین محصول مجاز و غیر مجاز بوده است تصریح کرد: تورین از کلمه لاتین taurus به معنی گاو نر اخذ شده و شاید به همین دلیل هم باشد که شرکتهای تولید کننده نوشابههای انرژیزا، از اسامی گاو خشمگین و گاو نر برای محصولات خود استفاده میکنند.
جنت عنوان کرد: تورین اولین بار در سال 1827 از صفرای گاو جدا شد این ماده در عضلات، اعصاب مرکزی، شبکیه چشم، سیستم قلبی و عروقی و غیره نقش بازی میکند همچنین این ماده را میتوان در عضلات، مایعات بدن، صفرا و روده بزرگ یافت.
هشدارهای سازمان غذا و دارو به در رابطه با نوشابههای انرژیزا به دلیل دغدغههای شرعی و بهداشتی است
مدیر کل بازرسی و نظارت بر عملکرد سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه برخی از شرکتها به دلایل تبلیغاتی و اثرات روانی سعی بر القای استفاده از منشا اسپرم گاو نر در مصرف کنندگان خود داشته و دارند.
وی منابع اصلی این ماده را برشمرد و عنوان کرد: اگر چه امروزه بسیاری از تولیدکنندگان به منابع شیمیایی و سنتتیک روی آوردهاند اما دقت در حلیت منشأ در تمامی این منابع بسیار حائزاهمیت استو باید در مصرف این محصولات به مقدار مصرف و منشا ترکیبات توجه فراوان کرد.
جنت در رابطه با هشدارهای بهداشتی و شرعی مسئولین این سازمان عنوان کرد: اگر نقد را به معنای جدا کردن سره از ناسره آنهم به قصد افزایش فعالیتهای مثبت است بدانیم سازمان غذا و دارو ضمن حمایت گسترده از صنایع، همواره به نقد تعداد محدودی از متخلفان نیز پرداخته است تا قاطبه صنایع خدوم و پاکدستی که خدمات صادقانه شان اقصی نقاط کشور را در برمیگیرد بدون کمترین احساس تهدیدی از سوی محصولات غیر اصیل به فعالیتهای خود ادامه دهند ضمن آنکه در کنار این نقدها، طرحهای تشویقی مانند نشان ایمنی و سلامت برای فعالیتهای ارزشمند در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر اینکه تخلف چه به عمد و یا چه به سهو همواره وجود دارد وظیفه یک نهاد نظارتی را تلاش برای به حداقل رساندن تخلفات دانست و یادآور شد: در این خصوص هم تفاوتی بین برند و غیر برند وجود ندارد.
جنت افزود: صنایع و وارد کنندگان باید بر اساس ضوابط سلامت و شرعی سنجیده شوند نه معیارهای سلامت با ضوابطی که خود تعیین میکنند.
برخورد با متخلفان بر اساس ضوابط قانونی به فراخور تخلف است
رئیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو تأکید کرد: رسالت سازمان غذا و دارو سلامت محوری در تمامی فعالیتهاست و اعتقاد دارد، صرف یک یا چند نشان تجاری تمام صنعت به حساب نمیآیند ضمن اینکه در اکثر مواقع مبارزه با محصولات فاقد سلامت، متخلف، متقلب و قاچاق در ابتدا موجبات خوشنودی تولیدکنندگانو واردکنندگان اصیل را فراهم آورد و این معنای کاربردی نقد صحیح در حوزه ارگانهای نظارتی است.
جنت خاطر نشان کرد: تشویق فعالان قانونمند و مجازات متخلفین به فراخور تخلفات آنها بر اساس قوانین جاری کشور، تاکید وزیر بهداشت و ریاست سازمان غذا و دارو انجام میشود مردم نیز به انحای مختلف بر این صراحت برخورد سازمان غذا و دارو به عنوان یکی از اصلیترین متولیان سلامت با متخلفین، مهر تایید زدهاند.