به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به ایکنا، شاید زمانی رونمایی یکباره از هشت بازی ایرانی چندان ساده نبود اما امروزه تلاشهایی شده است که این امر را میسر کرده است، به طوری که امروز مراسم رونمایی از هشت بازی ایرانی در نمایشگاه مطبوعات برگزار شد، در این مراسم ابتدا تریلر بازیها پخش میشد و بعد بازیسازان در مورد آن بازیها توضیح میدادند.
در این مراسم ابتدا از بازی «100%» رونمایی شد، به گفته بهروز اجاقیان در این بازی یک تصویر و دو سوال نمایش داده میشود که بازیکننده باید حدسهایی بزند و این بازی 80 مرحله دارد.
بازی دومی که رونمایی شد بازی فارمولر بود، به گفته مجتبی جلال نژاد این بازی یک بازی کشاورزی است که 120 مرحله دارد، به صورت آنلاین است و به کوشش برخی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت درست شده است، نکته قابل توجه در مورد این بازی این است که این لباس کاراکترهای این بازی از اقوام ایرانی الگوبرداری شده است، ساخت این بازی حدود 9 ماه زمان برد.
سومین بازی که رونمایی شد بازی سوپر بال هیرو بود که به گفته هانیه گودرزی؛ کاراکتر این بازی آرما دیلو از نمادهای برزیلی است، بازی به صورت بیپایان است و بازیکننده باید رکورد بزند.
چهارمین بازی رونمایی شده بازی هشتمین حمله بود که یک بازی اول شخص و بسیار شبیه کانتر بود، حسین مزروعی در مورد این بازی گفت: «هشتمین جنگ» با گذشت کمتر از یک هفته توانسته است در کافه بازار بیش از 100 دانلود داشته باشد.
پنجمین بازی نمایش داده شده، بازی مگنس بود که برای آیاواس در نظر گرفته شده بود و آریا اسرافیلیان به علاقمندان به این بازی وعده داد که بازی آماده عرضه به کافه بازار است.
ششمین بازی ملودیا بود که محمد اکبری در مورد این بازی گفت: شاید مشابه خارجی این بازی را دیده باشید اما ما این بازی را موسیقی ایرانی مثل ملودی «خانه مادر بزرگه» کار کردیم، نگاه ما به بازی تخصصی است و از اهالی موسیقی برای ملودی آن کمک گرفتهایم.
هفتمین بازی سبقت بود که مزروعی در مورد این بازی گفت: اولین بازی ایرانی است که در سبک بازیهای Drag Racing است.
هشتمین بازی پیکان گوجهای بود که شهاب کشاورز در مورد آن گفت: 90 درصد کارهای این بازی با یک تیم سه نفره انجام شده است و دو هفته دیگر در دو فاز تک نفره و آنلاین منتشر میشود.
در انتهای این مراسم حسن کریمی قدوسی مدیر عامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای اظهار کرد: بازیهای رایانهای در سطح دنیا حدود یک میلیارد و 747 میلیون مخاطب دارد و جالب است که بازیهای رایانهای با 40 سال عمر حدود 81 میلیارد و 500 میلیون دلار فروش داشته است که مقابل عرصه سینما با 100 میلیارد دلار فروش قابل توجه است، از این میزان حدود 21 میلیارد دلار مختص بازیهای موبایلی است و پیشبینی میشود این عدد در سال 2017 به 35 میلیارد دلار برسد.
وی افزود: میانگین سنی بازیکنندگان 31 سال است که 35 درصد از آن به افراد بالای 36 سال اختصاص دارد، حجم فروش بازیهای ایرانی در سال 1392 حدود 18 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده است که 3 و نیم میلیارد آن به بازیهای کامپیوتری و 15 میلیارد آن به بازیهای موبایلی اختصاص دارد.
کریمی قدوسی در پایان تأکید کرد: بازیسازان ما به سمت ساخت بازیهای موبایلی رفتهاند زیرا این بازیها در ایران بهتر میفروشد چراکه قاتون کپی رایت در ایران در فضای بیشتر رعایت میشود.