به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیین پایانی چهارمین دوره مسابقات قرآن و نهجالبلاغه بین بیمارستانها، مراکز درمانی و اورژانس استان تهران، صبح امروز، 21 آبانماه در بیمارستان خاتمالانبیاء(ص) برگزار شد.
این مراسم که با حضور عباس سلیمی، قاری و پیشکسوت قرآنی کشورمان، حجج اسلام ذکاوت، مشاور فرهنگی بیمارستان خاتمالانبیا(ص) و دبیر این دوره از مسابقات، حسینی، مدیر واحد فرهنگی این بیمارستان همراه بود، با تلاوت آیاتی از قرآن توسط محسن ربیعزاده از منتخبان رشته قرائت تحقیق این دوره از مسابقات آغاز شد و در ادامه محمدرضا پورمعین، خادمالقرآن به اجرای برنامه پرداخت.
سپس حجتالاسلام حسینی، مدیر واحد فرهنگی بیمارستان خاتمالانبیاء(ص) ضمن خیر مقدم به حاضران در جلسه گفت: برنامهریزی این مسابقات از حدود تابستان امسال به صورت فشرده آغاز شد و مسابقات در دو مرحله درون بیمارستانی و مراکز درمان و سپس در مرحله نهایی و با راهیابی 160 متسابق برگزار شد.
وی ادامه داد: رقابت مرحله نهایی طی سه روز به میزبانی بیمارستان خاتمالانبیاء(ص) و دردو بخش کتبی و شفاهی در رشتههای قرائت، ترتیل، حفظ شامل حفظ سوره یاسین، یک، سه، پنج، 10 و 15 جزء و حفظ کل و تفسیر سوره یاسین، نهجالبلاغه براساس عهدنامه مالک اشتر، مفاهیم و احکام به صورت عمومی برپا شد.
حسینی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) در خصوص سهم ما از قرآن و حدیث «اقرأ وارق»، اظهار کرد: اگر فردی در طول زندگیاش از قرآن بهره کمی ببرد و قرآن کم خوانده باشد و یا در یادگیری نکات تفسیری، تجویدی و ... گام برنداشته باشد سهم آن از این امر به دیگری واگذار میشود.
وی با تأکید بر اینکه هر کدام از ما سهمی از قرآن داریم که یا خودمان آن را فرا میگیریم و یا به ما آن را یاد میدهند، تصریح کرد: ما باید از سهم قرآنمان در راه ایمانمان استفاده کنیم. همه انسانها در بهشت جایگاه دارند چنانکه همه انسانها در جهنم دارای جایگاه هستند و هنگامی که فردی به جهنم میرود جایگاه بهشتیاش برای سایر بهشتیان به ارث میرود.
حسینی عنوان کرد: همچنی ما سهمی از اهلبیت(ع) داریم که اگر از این سهم زمانی که زنده هستیم استفاده نکنیم زندگی ما با جاهلیت همراه بوده است. به بیان دیگر اگر ما از سهم قرآن و اهل بیتمان استفاده نکنیم این امر به دیگران ارث میرسد و دیگران از آن بهرهمند میشوند.
وی با اشاره به پیشنهاد پیرحسین کولیوند، مدیر بیمارستان خاتمالانبیاء(ص)، اظهار کرد: مقرر شده است در صورت نیاز کادر بیمارستان دورههای تخصصی حفظ، تجوید و صوت و لحن با بهرهگیری از اساتید و پیشکسوتان قرآنی برای ارتقای سطح قرآنی شما برگزار شود.
در ادامه عباس سلیمی، قاری و پیشکسوت قرآنی کشورمان با اشاره به صحبتی از افلاطون «ما اولین باریست که بندگی میکنیم اما خداوند هزار سال است که خدایی میکند به او اعتماد کنیم و کارها را به او واگذار کنیم و...»، اظها کرد: ما اینچنین خدا، مکتب و قرآنی داریم.
وی ادامه داد: باید واقعاً منت بکشیم آنهم در این شرایطی که توطئههای بینالمللی علیه دین و اسلام است چنانکه تولید گروهی به عنوان خوارج داعش به وجود آمدهاند ودست به دست هم دادهاند تا چهره زشتی از دین، اسلام و قرآن به جهانیان نشان دهند. دین ما که دین مهربانی، عطوفت، عشق و محبت است و دینی که امام صادق(ع) درباره آن میفرماید «هل الدین الا الحب؛ آیا دین غیر از محبت و دوستی است».
سلیمی بیان کرد: دینی که خداوند به پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «وَما اَرْسَلْناکَ اِلّا رَحْمَةً لِلعالَمینَ» این دین را اینگونه متأسفانه در نزد جامعه غرب مجسم کردهاند که متأسفانه انسانها را زنده زنده در قفس آتش میزنند و به هیچ زن و بچهای رحم نمیکنند و به خودشان اجزا میدهند به نوامیس مردم همه گونه حتاکی کنند و بعد آنها را بین 12 تا 40 دلار در بازار برده فروشان به فروش برسد که این توطئههاییست از جانب دشمنان ما.
وی اضافه کرد: نکته دیگر هم بخاطر عملکرد بد و نامناسب مدعیان دینداری است که شاید از موضوع اول بدتر و مخربتر باشد که در این میان وظیفه جمعی فهیم و تحصیلکرده و خدوم در قبال قرآن مشخص است.
سلیمی ضمن تشکر و ابراز خوشحالی از برگزاری این مسابقات در این کانون، تصریح کرد: اماتکلیف شما در همین مقطع به پایان نمیرسد بلکه سزاوار است شما که جمع فرهیختهای هستید به بُعد مهمتر ارتباطتان با قرآن نگاه ویژهای داشته باشید و آنرا تقویت کنید.
این خادمالقرآن بیان کرد: در این خصوص یک نگاه به قرآن داریم که بسیار ثواب دارد و در روایات آمده است که نگاه کردن به آیات قرآن کریم بدون مقرائت آن متضمن پاداش و ثواب است امام مهمتر از آن یک نگاه قرآنی داریم و از شما انتظار میرود که به موازات نگاه به آیات قرآن، نگاه قرآنی در جامعه داشته باشید که اگر فردی پزشک، پرستار، کادر خدماتی و بهداشتی و درمانی نگاه قرآنی در زندگی خود، محیط کارش ایجاد تحول وانقلاب خواهد شد.
سلیمی تصریح کرد: باید به دنبال باور قرآنی و کسب معرفت قرآنی باشیم و باید سعی کنیم تا حرف زدنمان نیز همراه با این معرفت قرآنی باشد. فردی که باور قرآنی داشته باشد دروغ نمیگوید، غیبت نمیکند، به خون 220 هزار شهید این کشور خیانت نمیکند و چشمش را به روی نامحرمان و حرامیها باز نمیگذارد و... اگر باور قرآنی داشته باشیم نگاه ما به خدا، دوست، دشمن، خانواده، کار و ... تغییر میکند و آن هنگام است که انسان احساس میکند که خلیفةالله است و جانشین خداوند بر زمین است و آنهنگام است که زندگیاش هدفمند میشود.
وی با اشاره به ترتّب چهار آیه سوره مبارکه الرحمن « الرَّحْمَنُ / عَلَّمَ الْقُرْآنَ /خَلَقَ الْإِنسَانَ/عَلَّمَهُ الْبَیَانَ»، اظهار کرد: اگر به ما بگویند که جملهبندی کنیم میگویم «الرَّحْمَنُ» و بعد ازآن «خَلَقَ الْإِنسَانَ» و سپس «عَلَّمَهُ الْبَیَانَ» و در ادامه «عَلَّمَ الْقُرْآنَ» و حال آنکه خداوند این گونه بیان نفرموده است و بلکه فرموده است خدای رحمان ابتدا قرآن را یاد داده است و سپس انسان را خلق کرده است و به او بیان آموخته است.
سلیمی با اشاره به اینکه با وجود اینکه در این سالها پیشرفت علمی و اجتماعی در جهان زیاد بوده است اما روز به روز بر مشکلات اقتصادی، اجتماعی و... کشورها افزایش پیدا میکند، ادامه میدهد: با رجوع به قرآن و آیه 124 سوره مبارکه طه «وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنکًا؛ و هر کس از یاد من دل بگرداند در حقیقت زندگى تنگ و سختى خواهد داشت»، علتالعلل تمام بدبختیهای جوامع بشری دوری از قرآن است.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان تصریح کرد: آیتالله جوادی آملی دو برداشت دیگر علاوه بر ظاهر این آیه داشتهاند که معنای دیگر «ذکر» «قرآن» چنانکه فرموده است «إِنَّا نَحْنُ نـزلْنَا الذِّکْرَ» از این زاویه میتوان قرائت دیگر بگویی: «وَمَنْ أَعْرَضَ عَن قرآنی» هر فردی که از قرآن من دوری کند زندگی سختی خواهد داشت.
وی ادامه داد: در برداشت دوم آیتالله العظمی جوادیآملی میفرماید ذکر در برخی از روایات به معنای ولایت است که میتوان گفت «وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ولایة علیبن ابیطالب». بنابراین میتوان گفت علةالعلل بدبختیها و مشکلات تمام جوامع بشری در دوری از یاد خدا، بیگانگی با قرآن و محرومیت از ولایت است.
سلیمی بیان کرد: اگر نگاه و باور قرآنی باشد آن هنگام است که زندگی خوبی برای خود و همه جهانیان به وجود آورده میشود. بنابراین هیچگاه نباید ارتباط خود را با خدا، قرآن و اهلبیت(ع) از دست بدهیم و قرآن جامعترین نسخهایست که میتواند زندگی را برای انسان زیبا جلوهگر کند. اگر چنین نگاهی به قرآن داشته باشیم فقط مسابقه قرائت و صوت و لحن نمیدهیم بلکه مسابقه تدبر در آیات قرآن و عمل به آیات قرآن را در دستور زندگی خود قرار میدهیم.
وی با اشاره به هدایت و راهنمایی خداوند برای این افراد اظهار کرد: خداوند فرموده است «وَالَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا» خداوند هدایت میکند تمام افرادی را که در مسیر صحیح میخواهند قدمهایی بردارند.
سلیمی پیشنهاد داد: امیدوارم کارگروهایی را درخصوص راهکارهای جذابیت بیشتر برای تشویق سایر کارکنان این مرکز درمانی و سایر مراکز درمانی و اورژانسها برای حضور در مسابقات به صورت کارشناسانه تشکیل دهند تا به گونهای باشد که این جلسه به عنوان مسابقات، نقطه عطف قرآنی و فرهنگی نه در کشور بلکه در سطح جهان به آن نگاه شود.
این خادمالقرآن اظهار کرد: در افقهای بلندتر به برکت قرآن فکر کنیم تا بتوانیم در سایه قرآن به بینش و بصیرت قرآنی دست پیدا کنیم و انشاءالله قرآن و عترت شفیع ما باشند.
وی همچنین با اشاره به نعمات انقلاب اسلامی، تأکید کرد: از نعمات این انقلاب میتوان به وجود چهار رسانه قرآنی و فرهنگی در کشور چون رادیو قرآن، رادیو معارف، رادیو تلاوت و شبکه قرآن اشاره کرد.
در ادامه مهدی صفری، رتبه نخست رشته ترتیل این دوره از مسابقات به تلاوت آیاتی از سوره مبارکه فجر پرداخت. حسن ختام این مراسم، تجلیل و اهدای لوح تقدیر از منتخبان چهارمین دوره مسابقات قرآن و نهجالبلاغه بین بیمارستانها، مراکز درمانی و اورژانس استان تهران با حضور مسئولان بود.
گزارش تصویری این مراسم را اینجا ببینید!