کد خبر: 3447531
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۵

سی‌امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان پایان یافت + عکس

گروه فعالیت‌های قرآنی: سی‌امین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور، امشب، ۲۱ آبان‌ماه با برگزاری آئینی به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیین اختتامیه سی‌امین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور، امشب، 21 آبان‌ماه با حضور حجج اسلام محمدی، رئیس سازمان اوقاف، محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها، شرف‌خانی، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و حسینی، رئیس امور قرآنی سازمان اوقاف، حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی، رئیس دانشگاه علوم قرآن و سایر مسئولان و دانشجویان در سالن اجتماعات مدرسه علمیه امام موسی کاظم(ع) شهر مقدس قم برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن توسط نفر اول رشته قرائت «حسین رفیعی» آغاز شد و در ادامه سیدوحید مرتضوی به اجرای برنامه پرداخت.


سپس آیت‌الله عابدی، رئیس دانشگاه علوم قرآن ومعارف و رئیس ستاد برگزاری این مسابقات گفت: این دانشگاه، دانشگاهیست که 22 دانشکده در سراسر کشور دارد و در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری در رشته‌هایی که موضوعاتی که مرتبط با قرآن است دانشجو دارد و بیش از پنج هزار دانشجو در حال تحصیل هستند و بیشترین پذیرفته‌گان دانشجویان تحصیلات تکمیلی در موضوع قرآن از دانشگاه علوم و معارف قرآن است.
وی ادامه داد: دانشگاه هم از لحاظ تربیت دانشجو و هم سطح علمی دانشگاه و هم تدوین کتاب‌های مرتبط در حوزه قرآنی موفق بوده است و از جنبه تعداد پذیرفته‌شده‌ها در ارشد و دکتری این موضوع نسبت به سایر دانشگاه‌های کشور برتری دارد.
عابدی اظهار کرد: این دانشگاه 83 استاد تمام وقت دارد. حدود 480 استاد مدعو که بهترین استاد‌های قرآنی کشور هستند همچنین در بیش از 20 استان کشور شعبه داریم و معمولا در سفرهای مقام معظم رهبری به استان‌ها درخواست‌های استاندارها تأسیس دانشگاه‌های علوم قرآنی بوده همانطور که از کشورهای دیگر نیز درخواست تأسیس شعبه‌هایی از این دانشگاه شده است.


وی بیان کرد: این دانشگاه تنها دانشگاه تخصصی در موضوع قرآن است که دانشگاه علوم حدیث نیز مکمل این دانشگاه است. 
سپس نماهنگی از سخنان آیات عظام مکار‌م‌شیرازی، جوادی‌آملی، نوری‌همدانی و سبحانی درباره جشنواره قرآن وعترت دانشجویان به سمع و نظر حاضران در جلسه رسید و در ادامه حجت‌الاسلام محمدی، نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف طی سخنانی به مسئولان فرهنگی به ویژه مسئولان دانش عالی کشور گفت: ما این وظیفه را داریم که تفکر اسلام ناب محمدی که راه امام و مقام معظم رهبری واندیشه امام و مقام معظم رهبریست خودمان را مجهز و آماده کنیم تا اجازه ندهیم استعمارگران با شیوه جدید بر کشور و ملت ما سلطه کنند که آن سلطه فرهنگی، اعتقادیست و در این جهت مقام معظم رهبری در جمع جانبازان بالای 70 درصد در پاسخ به یکی از آنها که حکم جهاد دهید فرمودند حکم جهاد داده‌ا‌م و آن جهاد تبلیغی و مدیریتی است.


وی اظهار کرد: جها د تبلیغی بر عهده قرآنیان است که اجازه ندهیم تفکر ضد اهل‌بیت در نخبگان به وجود بیاید و زمینه سلطه استعمارگران به وجود بیاید.
محمدی اضافه کرد: چگونه رسالت قرآن و سنت پیامبر واهل‌بیت(ع) را مطرح کنیم که مقام معظم رهبری دیروز اشاره کردن که خودباختگی و احساس حقارت در مقابل دشمن زشت است که با آیات قرآن منافات دارد چنانکه در قرآن آمده است «دچار سستی و سهل‌انگاری نشوید که شما سرفرازید اگر ایمان داشته باشید».
نماینده ولی‌فقیه تصریح کرد: آنکه در مقابل اجنبی دچار حقارت و سرخوردگی می‌‌شود به این آیه از قرآن ایمان ندارد. ببیند نظام جمهوری اسلامی با چه عزت و شرفی در دنیا به فضل پروردگار به پیش می‌رود اما باید این را بدانیم که فرهیختگان دچار خودباختگی نشوند و این در صورتیست که خودمان را با فرهنگ قرآن و عترت و اهلبیت(ع) آشنا کنیم.
وی بیان کرد: فرهنگ قرآن این است که در مقابل دشمنان با قاطعیت و با شدت برخورد کنیم نه با حقارت و خودباختگی. اگر فردی با این فرهنگ قرآن آشنایی پیدا کند هیچکاه در مقابل دشمن دچار خودباختگی نمی شود.


سپس علی‌اصغر شعاعی، دبیر ستاد سی‌امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور به سخنرانی پرداخت و گفت: این جشنواره مسابقه منتخبان نهادهای دانشگاهیست که به میزبانی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار شد.
شعاعی با اشاره به ویژگی‌های این جشنواره، عنوان کرد: تعامل نهادهای قرآنی و دانشگاهی از مهم‌ترین ویژگی‌های این مسابقات بود. در این جشنواره تنها دانشگاه علوم معارف و اوقاف و امور خیریه برگزارکننده نبودند بلکه تمام نهادهای قرآنی برگزار کننده بودند.
در ادامه حجت‌الاسم محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها تصریح کرد: تلاوت قرآن و آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن وهمه اینها مقدمه است بلکه باید چهره عملی و نمونه انسان قرآنی را در دانشگاه ارائه دهیم.
وی تأکید کرد: اگر عمل ما قرآنی نباشد واخلاق ما قرآنی نباشد قطعاً این محافل تأثیر واقعی‌اش را نخواهد داشت. انتظار در دانشگاه این است که هنگامی که دانشجویان با دانشجوی قرآنی روبرو می‌شوند احساس عطر قرآن را از اعمال و رفتار او احساس کنند و دیگران تفاوت اخلاق آنها و رفتارشان را با دیگران بفهمند.
رئیس نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها اظهار کرد: تواضع افراد قرآنی باید نشان دهد که بار قرآن بر روی دوششان قرار گرفته است و احترامش به دیگران نشان دهد که قرآن در وجود او ریشه دوانده‌است و محبتش ودسوزی‌اش به دیگران به قدری زیاد باشد که همه شیرینی را نسبت به رفتار او احساس کنند و رفتارش نشان دهد که او واقعا به قرآن نزدیک شده و از آن بهره گرفته است و این قله آرمانی ما در دانشگاه‌ها است علاوه بر علم و تخصصی که دوستان در دانشگاه‌ها پیگیری می‌کنند.


وی عنوان کرد: دانشجویان قرآنی دانشگاه‌ها، دیگران را به قرآن راغب‌تر ‌کند و تلاش خوبی را برای چشاندن شیرینی آن به دیگران داشته باشند و در محیط‌های دانشگاهی خیمه‌های قرآن و عترت توسط شما دانشجویان باید گسترده‌تر شود و پرچم قرآن در بلندترین مکان‌های ممکن با نیت‌های خالص شما و رفتارهای سنجیده و قرآنی شما و اخلاق برگرفته از قرآن شما، برافراشته شود.
حسن ختام این آیین‌ اختتامیه قرائت بیانیه پایانی سی امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور و تجلیل از منتخبان این دوره از مسابقات با حضور مسئولان و با اهدای لوح تقدیر و جوایز بود.
یادآور می‌شود، سی‌امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور به همت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و سازمان اوقاف و امور خیریه از 19 تا 21 آبان‌ماه به میزبانی مدرسه علمیه امام کاظم(ع) شهر مقدس قم برگزار شد.

captcha