به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، امروزه تمامی زنان در پی استقلال مالی هستند اما گاه دیده میشود که متوجه بهای سنگین این استقلال برای خانواده و فرزندان نیستند.
طبق تحقیقات روانشناسان ایرانی درباره «آسیب کودکان زیر 6 سال زنان شاغل» عوامل گوناگونی در کاهش این آسیب اثر دارند. از جمله این عوامل متعدد به چند نمونه اشاره میشود: فاصله محل کار مادر با منزل یا مهد کودک، میزان حساس بودن فرزند نسبت به دوری از مادر، میزان سلامت جسمی کودک ...
به همین دلیل نمیتوان نسخهای برای تمامی زنان صادر کرد که شاغل بودن بهتر است یا خانهداری. سنجش شرایط کلی خانواده، دانش و آگاهی صحیح از انگیزههای خود، مدیریت صحیح ساعات کاری و ساعات دوری از فرزند از جمله مواردی است که در این راه کمک کننده است.
زمانی که فردی آگاهانه مسیری را انتخاب میکند بهای آن را میپردازد اما بهایی در حد معقول. گاه مادران به بهای استقلال مالی هزینه گزاف دیگری را درباره فرزندان خود متحمل میشوند که با منابع مالی جبرانپذیر نیست.
اهمیت شاغل بودن زنان در برخی شغلها و شرایط، وجه دیگری از این موضوع است که باید در نظر گرفته شود؛ به عنوان مثال در شرایط بد اقتصادی که حتی مادر خانواده هم مجبور به کسب درآمد است تمامی خانواده ناچار به تحمل شرایط تحمیل شده هستند و در این میان فرزندان نیز بینصیب نخواهند ماند.
همچنین لزوم حضور زنان در شغلهایی مانند پزشکی و معلمی و نظایر آن به ویژه از دیدگاه اسلامی ثابت شدهاست؛ پس حضوری آگاهانه در جهت اهداف صحیح خانوادگی، اسلامی، اجتماعی و شخصی بهترین نوع حضور بانوی شاغل در جامعه است.
مرضیه محسنی