به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، نیاز اساسی ترویج فرهنگ قرآن و اهلبیت(ع) جریانسازی فرهنگی است، کار فرهنگی اگر به جریانسازی منجر نشود، چه بسا انجام ندادنش بهتر باشد، جریانسازی یعنی یک موضوع در حافظه مردم و در گستره مردم، تداوم بخشیده شود؛ وقتی اینچنین بر روی یک موضوع کار شود، ایجاد موج میکند و موج به نهاد تبدیل میشود و در جامعه نهادینه میشود و در بین مردم جا میافتد.
علیرضا حمیدی، رئیس شورایاری محله تجریش با بیان مطالب فوق افزود: شورایاریها، رسمی ترین و بزرگترین انجمن محلات هستند که به منظور شکلگیری مشارکت آگاهانه، معنادار، قاعدهمند و پایدار و استفاده بهینه مدیریت شهری از سرمایه اجتماعی تشکیل شدهاند.
لذا در ایجاد جریانسازی فرهنگی و نهادینه کردن آن در جامعه شهری نقش مهمی را ایفا خواهند کرد؛ حمیدی با بیان این مهم که قرآن کریم بزرگترین هدیه الهى براى انسانها و گرانبهاترین میراث پیامبر اعظم(ص) در میان مسلمین است، ادامه داد: انجام فعالیتهای قرآنی و گسترش آن از جمله برنامههای مهم شورایاری محله تجریش است که امسال علاوه بر سایر فعالیتهای قرآنی، پروژه کتابت قرآن کریم جهت اهدا به حرم مقدس امام موسیکاظم(ع) و امامجواد(ع) توسط ستاد مردمی کتابت نور در سایه شمسالشموس(ع) با همکاری شورایاری محله تجریش اجرا خواهد شد.
اسماعیل رهدار، رئیس ستاد مردمی کتابت نور در سایه شمسالشموس(ع) نیز همکاری دو مجموعه را از الطاف خداوند متعال دانست و بیان کرد: مراسم هماندیشی کتابت نور جهت اهدا به حرم مقدس کاظمین در شب میلاد بابالحوائج امامکاظم(ع) در امامزاده صالح(ع) تجریش برگزار میشود.
رهدار در ادامه بیان کرد: قرآن، این پیام الهی که جهت هدایت انسان نازل شده است، با «تعلیم» و «قرائت» و «قلم» آغاز شد و بدینسان جایگاه بلند دانش و اهمیّت کتابت در این مکتب با اوّلین بخش پیام بلند رسولاللّه(ص) اعلام شد.
خداوند بزرگ در جهت عظمت بخشیدن به «قلم»، بدان سوگند یاد میکند و آن را نعمتی بزرگ شمرده، خود را بدان میشناساند و میفرماید، «إقرأ باسم ربّک الذی خلق، … إقرأ و ربّک الأکرم الذی علّم بالقلم».
وی با تأکید بر این مهم که استراتژی ستاد مردمی کتابت نور در سایه شمسالشموس(ع)، کتابت قرآن با هدف ایجاد فضای انس با قرآن بهعنوان یک جریان فرهنگی است که مدنظر رهبر فرزانه انقلاب نیز است، گفت: باید پذیرفت در مقابل ما جبهه دشمن قرار دارد که هدفش دور کردن جامعه بهویژه جوانان از دین، قرآن و اهلبیت(ع) است که بدون تلاش برای جریانسازی، دست به عمل نمیزنند؛ لذا باید هماهنگی برای جریانسازی فرهنگی و قرآنی را تکلیف شرعی و اخلاقی خود تلقی کنیم.
لازم به ذکر است، قرآنهای کتابت شده توسط این مجموعه به حرمهای مقدس و نورانی امامعلی(ع) در نجف، امامحسین(ع) در کربلا، امامرضا(ع) در مشهد و امامهادی(ع) و امام حسنعسکری(ع) در سامرا و حضرت ابوالفضل(ع) در کربلا اهدا شده است.
اسماعیل رهدار