به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سیامین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور اواخر هفته گذشته در شهر مقدس قم و به میزبانی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، برگزار شد.
در ادامه انعکاس گزارشهایی در مورد چگونگی برگزاری این جشنواره و پس از بیان مهمترین نکات ضعف جشنواره ملی در دوره سیام که در گزارش «جشنواره ملی قرآن دانشجویان از زاویهای دیگر» انعکاس داده شد، در این گزارش قصد داریم تا مهمترین نکات مثبت این جشنواره را این بار از زاویهای دیگر مورد بررسی قرار دهیم. در واقع تلاش این گزارش نگاه مثبت به جشنواره سیام بوده است.
یکی از مهمترین ویژگیهای دوره سیام جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور، برگزاری پرشور دو مراسم افتتاحیه و اختتامیه بود، در این بین اما مراسم اختتامیه بسیار پرشورتر و با حضور چشمگیر مردم قرآن دوست شهر مقدس قم برگزار شد.
شکوه سالن محل برگزاری مسابقات شکوه خاصی به این مراسم داده بود. مراسم اختتامیه با حضور مسئولان نهادهای استانی، کشوری، متسابقان و جامعه قرآنی کشور در سالن 1000 نفری مدرسه علمیه امام موسی کاظم(ع) برگزار شد. حضور جمعی از مسئولان دانشگاهی از جمله رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها که کمتر در این چنین مراسمهایی دیده شده است، از دیگر ویژگیها مراسم اختتامیه بود.
تا دقایقی قبل از آغاز مراسم اختتامیه که ساعت 19 بود بخش اعظم سالن مملو از جمعیت شده بود به طوری که مسئولان برگزاری مسابقات ناگزیر شدند تا از طریق نصب نمایشگرهایی در نمازخانههای مدرسه امام موسی کاظم(ع) تمام علاقهمندان به این مسابقات را در جریان مراسم اختتامیه قرار دهند.
استقبال بیش از حد مشتاقان به ساحت مقدس قرآن، تحسین مسئولان استانی و کشوری را برانگیخت. به طوری که برخی از آنان این مراسم را جزء شکوهمندترین اختتامیههای قرآنی کشور نام میبردند.
برگزاری دورههای آموزشی در حاشیه مسابقات از دیگر ویژگیهای سیامین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور بود. در حاشیه این مسابقات دوره آموزشی با حضور اساتید قرآنی برجسته کشور که بعد از پایان مسابقات با حضور متسابقان و جمعی از جامعه قرآنی استان قم برگزار شد و در آن در زمینههای تجوید، صوت، لحن، وقف و ابتدا و ... توضیحاتی ارائه شد. از جمله اساتیدی که در این دوره چند ساعته آموزشی، به ارائه آموزش پرداختند حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا شهیدیپور، مهدی دغاغله، مهدی عباسی و سیدمحسن موسویبلده بودند.
افزایش میزان جوایز اهدایی از دیگر ویژگیهای این دوره از مسابقات بود که از البته تنها محدود به این دوره نبوده و در هر سال شاهد افزایش حدود 10 درصدی جوایز هستیم، اما مسئولان برگزاری این مسابقات در پاسخ به سؤال در مورد میزان جوایز تنها به افزایش 10 تا 15 درصدی آن اشاره کردند.
اهدای لوح میزبانی به دانشگاه فرهنگیان به عنوان میزبان بعدی جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور یکی دیگر از ویژگیها این مسابقات بود که در ادوار گذشته کمتر شاهد آن بودیم، این موضوع خود باعث ایجاد شور و انگیزه بیشتر و برنامهریزی دقیقتر مسئولان دانشگاه فرهنگیان برای میزبانی مطلوبتر خواهد شد.
برگزاری برنامههای فرهنگی جنبی جشنواره و فوق برنامههایی که معنویت آن حال بسیاری از شرکت کنندگان در مسابقات را دگرگون کرد از دیگر ویژگیهای این مسابقات بود که تنها در استانهایی همچون قم چنین چیزی میسر است، اوج این برنامههای معنوی غبارروبی حرم حضرت معصومه(س)، حضور در مسجد مقدس جمکران و دیدار با آیتالله العظمی جوادی آملی و ... بود.
صدور بیانیه جشنواره را نیز باید در زمره دیگر ویژگیهای این دوره از مسابقات عنوان کرد چرا که برای اولین بار بود که چنین بیانیهای با تأیید شرکت کنندگان در مسابقات و دستگاههای صادر و قرائت میشد.
به هر ترتیب سیامین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور که به تنها رویداد قرآنی در سطح ملی در هفته قرآن و دانشگاه تبدیل شد با تمام ضعفها و قوتهایی که داشت به کار خود پایان داد تا چشم همه فعالان قرآنی قشر دانشگاهی به دورههای بعدتر این مسابقات باشد.
تیمور کاکایی
واقعا کیفیت برنامه ها آنقدر خوب بود که بتواند ضعف های احتمالی را بپوشاند.